שגריר איחוד האמירויות בישראל מוחמד מחמוד אל-חאג'ה נפגש היום (ב') עם נשיא המדינה יצחק הרצוג ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו ומסר להם הזמנה מטעם נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד וראש הממשלה מוחמד בן ראשד אל מכתום – להשתתף בועידת האקלים #COP28, שתיערך בדובאי בנובמבר הקרוב. מדובר בוועידה בינלאומית, שבה ישתתפו מנהיגים מכל רחבי העולם.
מדובר בהזמנה לוועידה בינלאומית שנתית, העוסקת בניסיונות להילחם במשבר האקלים ולצמצם פליטות של גזי חממה. השנה איחוד האמירויות מארחת את הוועידה החשובה.
נתניהו תכנן לבקר באיחוד האמירויות כיעד הראשון לאחר הקמת ממשלתו החדשה. אולם, בשל עליית איתמר בן גביר להר הבית בינואר והחשש האמירתי שביקור כזה יעורר מתיחות מול איראן – האמירתים דחו אותו, למרות שכבר נעשו הכנות לביקור ומשלחת חלוץ ישראלית אף יצאה לאבו דאבי.
הרצוג כבר ייצג את ישראל בוועידת האקלים שנערכה ב-2022 בשארם א-שייח. הרצוג, שהגיע לוועידה שנערכה פחות משבוע לאחר הבחירות לכנסת, אמר כי "המזרח התיכון נמצא על סף אסון" ובהמשך פירט את חזונו על "מזרח תיכון מתחדש". הנשיא הזכיר בנאומו את המחויבות של ישראל להפסקת פליטת פחמן ולמעבר מדלקים מאובנים לאנרגיה מתחדשת עד לשנת 2050. "אך ישראל מוכנה ליטול אחריות כבדה הרבה יותר", אמר הנשיא הרצוג. "ישראל נכונה להוביל את המאמץ למען חוסן אקלימי אזורי. בכוונתי להוביל את פיתוחו של מה שאני מכנה 'מזרח תיכון מתחדש', מערכת אזורית של שלום בר-קיימא". בוועידה ב-2021, שנערכה בגלאזגו שבסקוטלנד, ייצג את ישראל ראש הממשלה דאז, נפתלי בנט.
נתניהו עצמו השתתף באפריל 2021 בוועידת אקלים וירטואלית, שקיים נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן. נתניהו אמר בנאומו אז: "התחייבתי להפחית את פליטת הפחמן הדו-חמצני ולהשלים בהצלחה את המעבר מדלקים פוסיליים לאנרגיה מתחדשת בישראל עד שנת 2050". נתניהו דיבר אז על היעדים של ישראל בצמצום פליטת גזי חממה, יעדים שייתכן שלא נגיע אליהם. "אני יכול לבשר שכבר השגנו התקדמות מרחיקת לכת בשני תחומים: הפחתה משמעותית בתלות שלנו בפחם, והגברה משמעותית של ייצור אנרגיה שִמְשִית (סולארית). בתחום הראשון, ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בצמצום צריכת הפחם. אם לא תהיינה נסיבות בלתי צפויות, בתוך ארבע שנים מהיום - כלומר עד 2025 - לא תתבצע יותר שריפת פחם בישראל. בתחום השני, במהלך חמש השנים האחרונות הגדילה ישראל את תפוקת האנרגיה שמקורה בקרינת השמש מ-2% לכמעט 10% בשנה זו. הצבנו לעצמנו יעד שעד סוף העשור הנוכחי נפיק למעלה משליש מהחשמל שלנו באמצעות אנרגיה מתחדשת", אמר אז נתניהו.