תופעת ההתחשמלות והתנגשות של עופות בקווי חשמל נחשבת לאחת הסכנות הגדולות המאיימות על הציפורים בעולם ובישראל בפרט. לכן, על מנת לשמור על בעלי הכנף, החלה הטמנת קו מתח גבוה באגמון החולה.
במסמך שנכתב בנושא על ידי החברה להגנת הטבע, חברת החשמל ורשות הטבע והגנים, נכתב כי התנגשות עופות בקווי מתח מהווה גורם תמותה מרכזי הפוגע בעשרות מיליוני עופות בכל שנה (ברחבי העולם). בישראל, מחקר פיילוט אשר בוצע בקו מתח עליון בעמק יזרעאל מצא כי היקף בעיית ההתנגשות באזור עומד על כ- 200 עופות לק"מ לשנה. נתון זה נמצא על הרף הגבוה של הסקאלה על פי מחקרים מקבילים בעולם.
בעלי החיים המעופפים, ובמיוחד העופות, התפתחו בתהליך ארוך של מיליוני שנות אבולוציה שבהן תכסית כדור הארץ כללה אדמה, שיחים ועצים בלבד והייתה ריקה מעצמים התלויים בגובה רב מעל לקרקע .במהלך 200 השנים האחרונות השתנה קו הרקיע בחלקים גדולים של העולם והוא כיום משופע בגורדי שחקים, ארובות, אנטנות ובמיוחד רשתות חשמל.
בשל כך, קרן קימת לישראל וחברת החשמל החלו בהטמנת קו מתח גבוה באגמון החולה, שם חולפות מאות מיליוני ציפורים בשנה, ונרשמו פגיעות רבות של ציפורים מקווי מתח לאורך השנים. סיבה נוספת להטמנה היא להסיר את קווי המתח מבחינה נופית. במסגרת העבודות שהחלו בשבוע שעבר, יוטמנו על ידי חברת החשמל 4.5 ק"מ של קו מתח גבוה. העבודה צפויה להסתיים בשבוע הבא. בשנה הבאה צפויים באגמון להטמין קו נוסף (בסך הכל – ישנם שני קווי חשמל באגמון, נ"פ).
אפי נעים, מנהל אזור עמק החולה בקק"ל, ציין כי "מדובר ביוזמה שתמנע באופן משמעותי פגיעה בציפורים ובעלי כנף אחרים. אנחנו שומרים על בריאותם וביטחונם של בעלי החיים ולצד זאת, משפרים את הסביבה הנופית. כל המבקרים יוכלו להנות ממראה נקי המייחד את אגמון החולה. אגמון החולה מהווה בית גידול ייחודי, בעל חשיבות קריטית למגוון בעלי חיים. לציפורים הוא מהווה בית גידול הן מבחינת עושר המזון שהוא מציע למגוון המינים והן מבחינת מקלט בטוח לציפורים במהלך מסען הארוך ורצוף הסכנות".