במהלך טיול של תלמידי כיתה ב' מהמועצה האזורית אשכול בנחל הבשור בנגב - הבחינו התלמידים במטבע באדמה. כשהרימו אותו הבינו מיד שזה לא עוד מטבע ישראלי, אלא משהו אחר, עתיק.
בבדיקה התברר שמדובר במטבע מהתקופה הביזנטית. ליאור סנדברג, מומחה למטבעות ברשות העתיקות, אמר כי "המטבע מתוארך לימיו של הקיסר ולנטינינוס הראשון. הוא הוטבע בשנים 365-364 לספירה הנוצרית במטבעת אנטיוכיה שבצפון סוריה של היום. בצד אחד מוטבעת דמות הקיסר, ובצד השני מוטבעת 'ווטה' - טקס שהתקיים לכבוד הקיסר מדי כמה שנים".
התלמידים מבית הספר "שחר אשכול" פגשו את אורן שמואלי ושרה טל, שני ארכיאולוגים מרשות העתיקות, שהודו להם על מציאת המטבע והסבירו להם על מטבעות עתיקים ועל השימוש בהם בימי קדם.
הארכיאולוגים גם מסרו לתלמידים ולצוות החינוכי תעודת הוקרה, המציינת את תרומתם במציאת המטבע העתיק, ומסירתו לאוצרות המדינה.
אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות, אמר: "חקר המטבעות העתיקים מלמד אותנו רבות על הכלכלה, המסחר וההתיישבות בעת העתיקה. מציאת המטבע על גדות נחל הבשור ומסירתו לידי רשות העתיקות הן נדבך נוסף בידע ההולך ומצטבר על פריחת היישובים בנגב בתקופה הביזנטית”.
אסקוזידו שיבח גם את התנהגות ילדי הכיתה. “הם והמורה הפגינו אזרחות טובה ודיווחו על הממצא. כל תגלית מסייעת לנו להשלים את הפסיפס ההיסטורי של הארץ".