שנת 2022 הייתה השנה החמישית הכי חמה בהיסטוריה. כך עולה מדוח של תוכנית קופרניקוס למעקב אחר שינוי האקלים של האיחוד האירופי, שהתפרסם בצהריים (יום ג'). עם זאת, בכמה אזורים בעולם, כולל חלקים מהמזרח התיכון (לא כולל ישראל), 2022 הייתה השנה הכי חמה מאז החלו המדידות.
מהנתונים עולה כי שמונה השנים האחרונות - כלומר 2015 עד 2022 - היו השנים החמות ביותר מאז החלו המדידות. הטמפרטורה הממוצעת ב-2022 הייתה גבוהה ב-0.3 מעלות מהממוצע בשנים 1991 עד 2020, וגבוהה ב-1.2 מעלות בהשוואה לממוצע בשנים 1850 עד 1900.
בשנת 2022, הטמפרטורות היו יותר מ-2 מעלות צלזיוס מעל הממוצע של השנים 2020-1991 בחלקים מצפון מרכז סיביר ולאורך חצי האי האנטארקטי. האזורים שבהם הייתה השנה החמה ביותר מאז החלו התיעודים כוללים חלקים נרחבים ממערב אירופה, חלקים מהמזרח התיכון (לא ישראל), מרכז אסיה וסין, דרום קוריאה, ניו זילנד, צפון מערב אפריקה וקרן אפריקה.
בנוסף, דווח כי ריכוזי הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה עלו, בדומה לשיעורים של השנים האחרונות. ריכוזי המתאן באטמוספירה עלו ב-2022 בשיעור גבוה מהממוצע, אך מתחת לשיא של השנתיים האחרונות.
באירופה זו הייתה השנה השנייה הכי חמה בהיסטוריה, כשרק 2020 הייתה חמה יותר. בדוח נכתב כי אירופה חוותה את הקיץ החם ביותר שנרשם אי פעם והסתיו היה השלישי החם ביותר שנרשם. גלי חום ממושכים ועזים השפיעו על מערב וצפון אירופה בשנה שעברה. כמו כן חלה ירידה בכמות הגשם, ושילוב עם טמפרטורות גבוהות וגורמים אחרים הובילו לתנאי בצורת נרחבים ביבשת.
בדוח נכתב כי בעקבות החום החריג בסוף האביב והקיץ באירופה, בשילוב עם מחסור בגשם, שמים בהירים וקרקעות יבשות - מדינות רבות דיווחו על השפעות על החקלאות, התחבורה, הנהרות וניהול האנרגיה. תנאי יובש קיצוניים הובילו גם לסכנת שריפות מוגברת וכתוצאה מכך פרצו שריפות רבות בדרום מערב אירופה, במיוחד בצרפת ובספרד.
גם יבשת אסיה נפגעה. גלי חום ממושכים השפיעו על פקיסטן וצפון הודו באביב, ובמרכז ומזרח סין במהלך הקיץ. פקיסטן סבלה משיטפונות נרחבים באוגוסט כתוצאה מגשם קיצוני.
פרופ' קולין פרייס, ראש מיזם האקלים באוניברסיטת תל אביב, התייחס לנתונים המדאיגים: "החדשות מדוח האקלים האחרון לשנת 2022 אינן מפתיעות למרבה הצער. אנחנו, המדענים, מתחילים להישמע כמו תקליט שבור. ריכוזי גזי חממה באטמוספירה המשיכו לעלות בשנת 2022 ללא סימני האטה, כאשר מדדנו את הריכוזים הכי הגבוהים בכל הזמנים בשנת 2022. הריכוזים של פחמן דו-חמצני ומתאן הגיעו לשיא של כמעט מיליון שנה! כתוצאה מכך, שמונה השנים האחרונות היו שמונה השנים החמות ביותר מאז שהתחלנו למדוד את הטמפרטורה של כדור הארץ".