המדוזות נמצאות ברוב חופי ישראל, והן ממשיכות להגיע בהמוניהם לחופי הים התיכון. גיא לויאן מרשות הטבע והגנים תיעד בסוף השבוע נחיל שהגיע לאזור חיפה. צפו בתיעוד המדהים מהאוויר.
ברשות הטבע והגנים אמרו כי חודש יוני ועומסי החום הכבדים מביאים איתם נחילי מדוזות לחופי ישראל. הרוחצים בים כבר מדווחים על צריבות ומפגש עם מדוזות ממינים שונים בים - החל מהמדוזה הלבנה החוטית הנודדת, המדוזה החומה פעמונית נקודה והמדוזה הכחולה כחולת שוליים.
ד״ר אורי פריד לנדאו, אקולוגית ימית ברשות הטבע והגנים, אמרה: "מדוזות הן בעלי חיים חסרי חוליות השייכות למערכת הצורבים שכוללת גם אלמוגים ושושנות ים. בישראל מוכרות כ-10 מיני מדוזות, רובן פולשות. המין הנפוץ ביותר הוא החוטית הנודדת - היא המדוזה הצורבת, שבה אנו נתקלים לרוב בחופי הרחצה בחודשי הקיץ".
היא הוסיפה כי ניתן לעיתים להבחין גם במינים נוספים הנסחפים יחד איתה. ד"ר פריד: "למשל המין כחולת שוליים - חלקה היא מין מקומי של מדוזה - שהייתה בעבר נפוצה יותר בחופינו. זו מדוזה עם שוליים כחולים בולטים, שצריבתה אינה כואבת כמו של החוטית. ניתן להבחין גם בעוד מינים פולשים של מדוזות יפיפיות, שצריבתן אינה כואבת כשל החוטית, כמו פעמונית נקודה או פרחונית סגולה".
ד"ר פריד הוסיף כי המדוזות מאוד מושפעות משינויי אקלים והתחממות המים. "בשנים האחרונים קשה לתזמן בדיוק מתי יגעו הנחילים לחוף", הוא אמר. "היו גם שנים שלא ראינו כל כך הרבה מדוזות בקיץ, אלא דווקא בחורף. באתר מדוזות בעם יש הרבה מידע על המדוזות השונות ועל מיני צורבים נוספים. אם נתקלתם במדוזות ניתן ואף מומלץ לדווח באתר מדוזות בע"ם על התצפית. הדיווח עוזר לחוקרים למפות ולתזמן את הגעתן של המדוזות לאורך חופי ישראל ולשפר את הידע שלנו עליהן".
לדבריו, "על פי האתר של מדוזות בעם - ניתן לראות את הנחילים מתקרבים אלינו ובשבוע הקרוב נראה הרבה מדוזות בחופים ונרגיש את צריבתן. המדוזות הרבה יותר יפות במים, לאמיצים שבינינו מומלץ להיכנס באזור החוף ולחפש את המינים השונים, במרחק ביטחון כמובן".