להקה של 33 פלמינגו הגיעו אתמול (יום ב') לאגמון החולה אחרי מסע נדידה לילי. בין הפלמינגו ניתן לראות כמה פרטים צעירים, שבקעו באביב האחרון.
הפלמינגו שהגיעו, השייכים למין בשם "פלמינגו גדול", מגיעים לישראל מאזורי הקינון שלהם בטורקיה-איראן, בדרכם לאפריקה, סיפרה ענבר שלומית-רובין, מנהלת אגמון החולה-קק"ל. "האגמון הוא אחד מבתי הגידול הלחים החשובים בישראל ולאורך ציר נדידת הציפורים. הוא מהווה תחנת עצירה קריטית לציפורים הנודדות בין אירופה ליבשת אפריקה וחזרה, הן מבחינת עושר המזון שהוא מציע למגוון מינים והן מבחינת מקלט בטוח (safe haven) לציפורים במהלך מסען הארוך", היא אמרה.
שלומית-רובין הוסיפה כי בין 1,000 ל-2,000 פריטים של פלמינגו גדול מגיעים לישראל מדי שנה, מתוכם כ-200 לאגמון החולה. בעבר היה חולף נדיר בישראל, עם שתי אוכלוסיות בבריכות המלח באילת ובבריכות המלח בעתלית. בשנים האחרונות נצפים יותר ויותר פלמינגו שעוצרים באגמון החולה-קק"ל, בעונות הנדידה (סתיו ואביב). בשונה ממרבית הציפורים, שכדי לעוף חייבות להגיע לגודל המקסימלי שלהן, הפלמינגו ממשיכים לגדול במשך מספר שנים.
לפי אתר הצפרות הישראלי של החברה להגנת הטבע, הפלמינגואים הם עופות חברתיים המצטופפים לפעמים בלהקות ענק שמונות מאות אלפי פרטים, ואפילו מיליונים. גם הקינון מתבצע במושבות צפופות, בין היתר בגלל שאזורי הקינון ספציפיים במיוחד - מים מליחים, רדודים, עם תשתית בוץ והכי חשוב - מקום מבודד, קשה לגישה ורחוק מכל מטרד. המבנה ההמוני מעודד את הפלמינגואים לקנן. בשלב הראשון ההורים ממשיכים ללוות את האפרוח, אבל בגיל מבוגר יותר כל הצעירים מתקבצים ב"גני אפרוחים" - לפי שכבות גיל. אז הוריהם מזהים את האפרוח שלהם לפי הקול. אורך גופם של הפלמינגו הגדול הוא בין 120 - 145 ס"מ, והמשקל הוא בין 2.5 עד 3.5 ק"ג.
הפלמינגו מתמחה בסינון סרטנים ואצות החיים במים מלוחים או מליחים. צבעם הוורדרד של יצורי המים המליחים מספק לפלמינגואים את הפיגמנט הצובע את נוצותיהם בוורוד, במיוחד לקראת עונת החיזור.