"אני חשה את ישראל בכל ליבי, הרגשות שלי עמוקים מאוד כלפיה", אמרה אמש (שבת) ג'וליה גרשון, מלכת היופי לשעבר של אוקראינה, שמבקרת בישראל עם משלחת של משפיענים.
"כשנכנסתי לקיבוצים שנפגעו פרצתי בבכי, מה שראיתי ושמעתי הזכיר לי את מה שקרה בבוצ'ה. תושבי בארי, המתגוררים קרוב מאוד לעזה, האמינו ששלום עם הפלסטינים אפשרי, כמו תושבי חרקוב ודונבאס. כתוצאה מכך הם הפכו לקורבנות של טרור חסר רחמים, שבו מתו למעלה מאלף נפשות צעירות מאוד. אוקראינה וישראל קרובות מאוד. באתי לכאן כדי להביא את תמיכתי העצומה בישראלים ולעשות הכול כדי שהעולם יידע את האמת", הוסיפה.
גרשון, נוצרייה אדוקה ואוהדת ישראל, היא דמות מוכרת באוקראינה. מלבד הבחירה למלכת היופי ב-2016, היא גם נבחרה ל"טופ מודל העולמית" של 2017 ול- Mrs. Universe ב-2018, מגישה תוכנית טלויזיה שנקראת "דיפלומטיה תרבותית", ומשמשת כיועצת לשר ההגנה ולשר התרבות של אוקראינה. "אני אסירת תודה לשגרירות ישראל באוקראינה, שסיפקה תמיכה הומניטרית מדהימה למדינה שלנו כבר בימים הראשונים, פינתה ילדים וממשיכה לספק שיקום פסיכולוגי ופיזי לאוקראינים שנפגעו. כשגרירת תרבות ונשיאת 'ועדת השלום' של אוקראינה, באתי להביע את תמיכתי העצומה בישראלים ולעשות הכול כדי שהעולם ידע את האמת", אמרה.
היא הוסיפה שהיא מתכננת לכתוב ספר על השותפות בין ישראל ואוקראינה ולפעול כדי לסייע למשפחות שנפגעו בישראל.
המשלחת, שיתוף פעולה של משרד החוץ והמשרד לענייני תפוצות, מורכבת ממשפיענים מגרמניה, קולומביה, צ'כיה, טייוואן, סינגפור, מכסיקו, פיג'י, סלובקיה ובריטניה. אתמול ערכו סיור בדרום, שבמסגרתו נפגשו עם ניצולים מאירועי 7 באוקטובר בקיבוץ בארי ובמתחם נובה, ביקור שהותיר בהם חותם עמוק. חברי המשלחת גם נפגשו עם השחקן צחי הלוי, ובהמשך יבקרו בצפון כדי ללמוד על האיומים הנוספים שישראל מתמודדת איתם.
גרשון וחברי המשלחת שלה אינם הראשונים שהגיעו לישראל. מאז אוקטובר הביא משרד החוץ משלחות משפיענים נוספות, כולל משפיענים מבריטניה, הודו וקנדה, ואף משלחת של איראנים גולים.