טקס פרסי האופנה של ה-CFDA, מועצת מעצבי האופנה של אמריקה, נערך הלילה (שלישי) במוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע בניו יורק. את האירוע הנחתה השחקנית אן הת'אווייי, שהחליפה ברגע האחרון את השחקנית שרה ג'סיקה פרקר. בהשוואה לערב הגאלה הנוצץ של המטרופוליטן שמתקיים מדי חודש מאי עם פתיחת תערוכת האופנה הגדולה של המוזיאון, טקס הפרסים של ה-CFDA נחשב לסולידי יותר – החל ברשימת הכוכבות המתייצבות לאירוע ועד עיצוב הבגדים האלגנטיים. זה לא המקום לנברשות מהלכות. הת'אוויי, במערכת לבוש מג'ינס של ראלף לורן, הייתה מהמתלבשות התיאטרליות של הערב.
הדי המלחמה בארץ הצליחו לחדור מבעד לבדי הקטיפה והפאייטים שלבשו הכוכבות. גל האנטישמיות בעולם, ובארצות הברית בפרט (רק הלילה דווח על גבר יהודי בן 69 שמת בלוס אנג'לס לאחר שהוכה על ידי פעיל פרו-פלסטיני ונחבל בראשו), הביא את מעצב האופנה הישראלי קובי הלפרין, שחי ופועל בניו יורק משנות ה-90, לבחור במחאה אופנתית שקטה על השטיח האדום. הלפרין, בוגר המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, נחשב לאחד הישראלים המצליחים בעולם ולמעצב מוערך בארצות הברית. יד ביד עם המעצבת ומשפיענית האופנה דניאל ברנשטיין מהבלוג והמותג WeWoreWhat, הגיעו השניים במערכות לבוש שחורות שעליהן פרח בצבע צהוב.
"אני לא מרגיש נוח לחגוג אופנה בניו יורק בימים אלו ללא העברת מסר", הסביר הלפרין בשיחה עם ynet לקראת הטקס את בחירת הלבוש שלו ושל ברנשטיין שהתלוותה אליו. "כבן של שורדי שואה, האמנתי ש-Never Again אינה עוד סיסמה, אבל מה שקרה בישראל ב-7 באוקטובר ועם עליית האנטישמיות בעולם, זה מעורר דאגה ומקומם. אני חושב על שתי הבנות שלי שחיות כאן בניו יורק וצריכות לחשוב אם לחשוף את הזהות הישראלית והיהודית שלהן. לא נתנגד לחגוג אופנה אמריקאית, אך כישראלי ויהודי אני חייב להפגין את החוזק שלי".
הלפרין עיצב לברנשטיין חצאית מקסי שחורה מקושטת חגורת פרחים, וז'קט בולרו שחור המסתיים בקו המותניים שנלבש פתוח כשמתחתיו בצבצה חזייה שחורה. על דש הז'קט ננעץ פרח צהוב, אשר לדברי הלפרין מרפרר לטלאי הצהוב שיהודים נדרשו לענוד בזמן השואה. השניים גם הציגו על ידיהם חותמת זהה עם הקריאה להחזרת החטופים: BRINGTHEMHOME#. "הקריאה להחזרת החטופים צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות. Never Again is Now", אומר הלפרין. לא בכדי, מלווה הצבע הצהוב גם את הקריאה להחזרת החטופים באמצעות סרטים צהובים הנתלים על דש הבגד או על מכוניות ובתים ברחבי הארץ.
השימוש בטלאי צהוב הוא אפקטיבי, אך גם עלול לחזור כבומרנג לאלו שעושים בו שימוש. האם הלפרין אינו חושש ממקרה שבו המהלך שיזם עלול להוביל לזילות השואה (ע"ע הביקורת נגד שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן שעשה בטלאי הצהוב שימוש ציני בשבוע שעבר ואף חטף ביקורת ממשרד החוץ על הגימיק הזול)? "אני לא מעוניין להכעיס או לעורר פרובוקציות, אבל כבן לשורדי שואה, אני לא עושה בזה שימוש מובן מאליו, אלא בחרתי בפרח שמסמל אותו", הוא מסביר ומוסיף: "אני רוצה להעביר מסר של תקווה, שאני חייב אותו גם לבנות שלי. מהמקום הנמוך שאליו הגענו אפשר רק לצמוח ולשאוף למקום טוב יותר".
לדברי הלפרין, חבר במועצת האופנה מאז 2016, בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" הוא פעל יחד עם חברים נוספים בדרישה שהמועצה תגנה את המתקפה נגד ישראל. ב-CFDA פרסמו הודעת תמיכה בישראל שהתנגדה גם לתומכי הטרור ברשתות החברתיות, אבל הם מהבודדים שעמדו לצד ישראל.
צריך לזכור כי רבים מדור המעצבים הקודם שהוביל את תעשיית האופנה האמריקאית היו ילדים למהגרים יהודים שהגיעו בתחילת המאה ה-20 לארצות הברית, ביניהם ראלף לורן, קלווין קליין, דונה קארן, מייקל קורס, דיאן פון פירסטנברג, מארק ג'ייקובס, זאק פוזן ואחרים – שהביאו לשדרה השביעית במנהטן, הלוא היא שדרת האופנה, את הכינוי "שמאטע ביזנס". אמש באירוע נכח גם המעצב ג'ונתן שמחאי, בן להורים ישראלים שהיגרו מכאן לארצות הברית, שנחשב לאחד הקולות המבטיחים בתעשיית האופנה האמריקאית.
כמדי שנה, רשימת הזוכים של הערב נטולה שמות גדולים, כאלה שמוכרים לאוזן שאינה מתוך תעשיית האופנה האמריקאית. בפרס מעצבת בגדי הנשים זכתה זו השנה השנייה ברציפות קתרין הולסטין מהמותג חביב הסלבס והמשפיעניות Khaite, ובפרס עיצוב בגדי הגברים זכה ווילי צ'אוואריה. פרס עיצוב האביזרים הוענק בפעם המי-יודע-כמה לתאומות אשלי ומרי-קייט אולסן מהמותג The Row.
עוד בזוכים: פרס אייקון האופנה של השנה ניתן לטניסאית לשעבר סרינה וויליאמס, שהתייצבה לבושה בשמלת ערב שחורה עם לא מעט ווליום בעיצוב תום בראון; ובפרס החדשנות ע"ש אמזון אופנה (נותנת החסות לאירוע זו השנה השנייה) זכה אתר הוולנס Goop של השחקנית גווינת' פאלטרו. פרס מפעל חיים הוענק למעצבת הצ'יליאנית מריה קורנחו.
בפרס המעצב הבינלאומי, המוענק מדי שנה למעצב לא-אמריקאי, זכה המעצב הבריטי ג'ונתן אנדרסון על פועלו החדשני והמשפיע במותג הנושא את שמו ובמותג האופנה לואווה. שני פרסים נוספים מטעם המועצה הוענקו למעצבת האופנה ורה וונג, ולאיש העסקים דומניקו דה סולה, מי שבתחילת שנות ה-90 הפך את גוצ'י למותג אופנה נחשק וסקסי.
בין הכוכבות שהתייצבו לאירוע אפשר היה לזהות את קים קרדשיאן בשמלת קולר שחורה של המותג Chrome Hearts. קרדשיאן הציגה את השמלה גם בחשבון האינסטגרם שלה כסטורי שנמשך מחשבונה של הסטייליסטית הצמודה דני לוי, בעלת השורשים הישראלים ובת זוגו של בן אל תבורי, בליווי השיר "יהיה טוב" של יסמין מועלם. ברשתות החברתיות כבר החלו בדיונים קודחים אם מדובר כאן במסר סמוי מצידה.
עוד על השטיח האדום: המוזיקאית מרי ג'יי בלייג' בשמלת מקסי צמודה של כריסטיאן סיריאנו, והשחקנית דמי מור בשמלת סטרפלס כסופה בעיצוב קרולינה הררה – גזרה שהייתה לאחת הפופולריות אמש. מגמה בולטת נוספת הייתה בחירה בטוטאל-לוק שחור, כפי שהדגימו הדוגמנית קרלי קלוס, מעצבת האופנה ג'נה ליונס, והשחקנית ונסה הדג'נס, שהגיעה אמש חנוטה במחוך שחור וצמוד עם חצאית בעלת נפח בעיצוב ורה וונג, ולהשלמת המראה הרכיבה כפפות אופרה ארוכות, טרנד שממשיך איתנו מהחורף שעבר.