שתף קטע נבחר
 

ערבי, פלסטיני ואמריקני נפגשים בתערוכת יין

חובבי היין, התפקדו: תערוכת היין "סומלייה" תיפתח בהיכל התרבות בתל אביב, ותציג שלושה יקבים חדשים - ערבי, פלסטיני וגם יקב אמריקני כשר שעשה עלייה. עוד יהיו שם: יינות מזנים חדשים, יינות מתיישנים ושלל חידושים בתחום היין

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
תערוכת הסומלייה (Sommelie) השנתית תיפתח מחר (30 בינואר) ותימשך עד יום שלישי (31 בינואר) בהיכל התרבות בתל אביב, ותציג שלל חידושים בתחום היין. ביניהם, יקבים המציגים לראשונה את מרכולתם, יינות מזנים ייחודיים, יינות ייבוא, יינות מתיישנים, אורחים ובעלי יקבים מחו"ל וכמובן, תאפשר טעימה של מאות סוגים של יינות וכהילים שונים ומגוונים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

לצד אלו, שלושה יקבים יעשו השנה הופעת בכורה: יקב ערבי, יקב פלסטיני ויקב אמריקני, שעשה עלייה ופתח סניף בארץ.

 

יקב אשקר

יקב בוטיק הממוקם במרתף בית המשפחה, השוכן על גבעה שקטה ופסטורלית בכפר יאסיף שבגליל המערבי ומשקיף על נוף מרהיב של כרמי זיתים עתיקים בני מאות ואלפי שנים. היקב נוסד בשנת 2010 וממשיך מסורת ארוכת שנים שהחלה בכפר המולדת של המשפחה העקורה - איקרית, היכן שנמצאים עשרות גתות עתיקות ששימשו בעבר לעשיית יין.

ניעמי אשקר (צילום: יח"צ)
ניעמי אשקר(צילום: יח"צ)

היקב מייצר כ-12,000 בקבוקים בשנה, רובם יינות זניים. היינן הוא ניעמי אשקר, איש הייטק לשעבר, שבמסגרת עבודתו בעמק הסיליקון החל להתעניין בעולם היין המקצועי ואף עבר כמה קורסים וסדנאות באיזור נאפה שארצות הברית. בהמשך אף השלים לימודי התמחות ביחידה ללימודים חוץ אקדמיים במכללת רמת גן.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

היינות שיוצגו בתערוכה: Doe'r 2013 - ממסך ייחודי מענבי קברנה סוביניון, שיראז ומרלו; קברנה סוביניון 2013; שיראז 2015; סוביניון בלאן 2016; ו-שרדונה 2015.

 

יקב כרמיזן

היקב שוכן במנזר כרמיזן שבין ירושלים לבית לחם (שייך לרשות הפלסטינית), אולם אפשר לראות את המנזר משכונת גילה. המנזר הוקם על ידי נזירים סלזיאנים בשנת 1883 על חורבות מנזר ביזנטי מן המאה ה-7 לספירה, ונראה ששמו בא מהמילה כרם.

 (צילום: טארק סלסא)
(צילום: טארק סלסא)

אחד המאפיינים המיוחדים בכרמיזן הוא השימוש בזני ענבים מקומיים, בינהם בלאדי אסמר - זן אדום מתקתק הגדל בכרמי המנזר וממנו מייצרים את היין בלאדי; דבוקי - זן לבן שממנו מיוצר יין דבוקי, אך גם משמש לייצור ערק וברנדי; חמדאני וג'נדאלי - שני זנים לבנים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

זקני היקב מספרים שהיקב החל להפיק יין בשנת 1885 אך במרבית שנותיו ייצר יינות טקסיים לכנסיות, כולל גם יינות מחוזקים בסגנון מרסלה. בשנת 2008 היה הראשון להפיק יינות יבשים. כיום, מייצר היקב כחצי מיליון בקבוקים בשנה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

זו פעם שלישית שהיקב משתתף בתערוכה, כאשר הפעם יציג את היינות הבאים: חמדאני ג'נדאלי 2015; דבוקי 2015 (שניהם יינות לבנים); ובאלדי 2014 (יין אדום).

 

יקב קובננט

ג'ף מורגן, הבעלים והיינן של יקב קובננט, החל את הקריירה שלו בתחום כמבקר יין (בעל טור בניו יורק טיימס ובמגזין Wine Spectator), עד שהחל לייצר יין בשנת 2003. היקב המקורי שוכן בלב עמק נאפה שבקליפורניה, ומייצר יינות מענבי כרמי ראד המפורסמים.

ג'ף מורגן (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ג'ף מורגן(צילום: יח"צ)

פירוש המילה קובננט היא "ברית" באנגלית, ואכן היקב כשר. בנוסף, היינן מורגן גאה במיוחד בכך שכל היינות תוססים באמצעות שמרים טבעיים בלבד. היקב בישראל פועל כבר כמה שנים, ומייצר יין מכרמים מהגליל העליון ומרמת הגולן. באביב הקרוב תצא לראשונה סדרת יין חדשה, ישראלית, שאותה ישיקו בטעימת קדם השקה בתערוכה. בנוסף, יטעמו חלק מיינות היקב מקליפורניה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

היינות שיוצגו בתערוכה: קברנה סובניון נאפה ואלי 2014; שרדונה לבן (Sonoma Mountains) 2013; קובננט ישראל סירה 2015; BLUE C Adom 2015; BLUE C Rose 2016 ;BLUE C Viognier.

 

תערוכת Sommelier תתקיים ב-30-31 בינואר 11:00-19:30, בהיכל התרבות (הוברמן 1) תל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דיוויד סילברמן
תערוכת היין בתל אביב
צילום: דיוויד סילברמן
מומלצים