הכירו: הברים הכשרים השווים בארץ
סגורים בשישי בערב - בר ויסקי בתל אביב, בר בסגנון מקסיקני בגבעתיים, פאב קיבוצי עם בירה ללא תחתית בקיבוץ גשור וגם רסטרו בר ירושלמי עם תפריט שף: יצאנו לבדוק איפה נמצאים הברים הכשרים בארץ, ומה אפשר לאכול ולשתות בהם
יום שישי הוא ללא ספק היום העמוס ביותר של הברים, אבל למרות זאת יש כאלה שמוותרים עליו ומציעים אלטרנטיבת בילוי כשרה - מה שאומר - ברים שסגורים בשישי בערב. ואולי תתפלאו, אבל את הברים הכשרים אפשר למצוא בכל הארץ, ולא רק בבתי מלון או בירושלים. ברובם אפשר למצוא גם בליינים חובשי כיפה לצד בליינים חילוניים לגמרי, ותפריט אוכל ואלכוהול מעניין.
יצאנו לבדוק איפה נמצאים הברים הכשרים בארץ, איזה אלכוהול הם מציעים ומה אפשר לנשנש שם לצד הבירה.
ויסקי בר מוזיאון
המקום הבא נחשב לאחד מהגדולים מסוגו בעולם ומשלב בין בר, מסעדה ומוזיאון וויסקי. המקום עצמו כשר בהשגחה פרטית, ומכיל מעל אלף סוגי ויסקי מ-13 מדינות ברחבי העולם, בין השאר גם מהודו ומסין.
במתחם יזמינו אתכם להשתתף במסע טעימות ויסקי מרחבי העולם, ואף יערכו סדנאות טעימה מיוחדות בחושך. הוויסקי עצמו מוגש כאן בטעימות של עד 25 מ"ל הנמזגות לכוסות גלנקירין, המדגישות את הארומה והטעמים של המשקה (מחירה של מנה אחת יכולה להתחיל ב-9 שקלים, ולהגיע עד 2,239 שקלים).
על עיצוב המתחם אחראי המעצב יובל אליהו, שיצר במנהרה הטמפלרית מהמאה ה-19 מקום בילוי עם אווירה שונה וייחודית. המבנה עצמו מחולק למספר חללים, כשבקומת הגלריה מתקיימות מדי פעם הופעות, ובמתחם הלייט נייט (שנקרא גם "W Events & Nights") ישנה אווירה צעירה ותוססת ממנה אפשר ליהנות לצד תפריט אוכל קליל עם מנות כמו סינטה מעושנת (48 שקלים), צלחת שרקוטרי (68 שקלים) וניוקי ארטישוק ואספרגוס (86 שקלים).
חלל נוסף ולא פחות מעניין הוא ה-"Walter Whiskey & Cigar" - בר סיגרים המעוצב כסלון יוקרתי עם יציאה למרפסת חיצונית, המציע אווירה בוגרת המתאימה במיוחד למביני עניין או לכאלה שמעוניינים להיות כאלה.
דוד אלעזר 27 מתחם שרונה תל אביב, 03-9551105, ראשון-חמישי 24:00-17:00, מוצ״ש-24:00
ארץעיר
בעלי המקום הבא מגדירים אותו כבר מקומי דור 2.0. יש כאן עיצוב מושקע מאוד, אוכל ישראלי ותפריט קינוחים שחובבי המתוק לא יצליחו להישאר אליו אדישים.
במקום עצמו יש 50 סוגים של בירות בוטיק ישראליות, ותפריט האוכל מציע מנות אישיות לצד מנות "שרינג", אותן אפשר לזלול שם גם בשעות הצהריים, לצד מנות מתפריט העסקיות. בין היתר, יש קרפצ'יו חציל (35 שקלים) וקרפצ'יו סינטה (42 שקלים), מנת פלאפל וסלק (29 שקלים), עראיס (45 שקלים) ומיני המבורגר (27 שקלים).
הברזל 34 רמת החייל תל אביב, 03-6427945, ראשון-חמישי 15:00-11:30, 24:00-18:00, מוצ״ש-24:00
פלורנטינה
המקום הבא עשוי ככל הנראה להפתיע אתכם במיוחד, בעיקר בשל העובדה שמדובר בגינה אורבנית שנמצאת במרכז שכונת פלורנטין הצבעונית ומציעה פינת "זולה" כיפית הכוללת ספות, ארגזי תחמושת ישנים שהוסבו לשולחנות וסוכת צמחים ירוקה, שתגרום לכם להרגיש לכמה שעות כאילו יצאתם מהעיר הגדולה ועברתם למושב בצפון.
וקבלו טיפ מאיתנו: את הקוקטיילים והבירות, מומלץ ללוות כאן עם מנות שרינג כמו פיש אנד צ'יפס, פסטה טרייה (58-44 שקלים), קסדיה גבינות (38 שקלים), ריזוטו, פיצות וגירוס בלקני.
אברבנאל 56 תל אביב, 03-6050061, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שבת 1:00-19:30
הבר של ראצ'ה
צמוד למסעדת ראצ'ה הגיאורגית בשכונת נווה צדק הקסומה, ממוקם הבר של המסעדה שמציע יינות ובירות מהארץ ומהעולם, כולל אלכוהול גרוזיני מקורי שמכינים במקום.
התפריט במקום מבוסס על המטבח הגיאורגי, ומציע מאפים גיאורגיים כמו צ'יבורקי (48 שקלים), מנות ראשונות כמו פטריגאני - שכבות של חצילים ממולאים באגוזים, עשבי תיבול ורימונים (30 שקלים), מנות גריל ותבשילים.
אחד העם 1 תל אביב, 03-6392229, ראשון-חמישי 23:30-18:00, שישי 16:00-12:00
המשתה
הכירו את השחקן החדש שהצטרף ממש לאחרונה לסצינת הברים הכשרים של פתח תקווה, ומציע אווירת בילוי תוססת ומטבח פתוח ומודרני ממנו יוצאות מנות בסגנון ים-תיכוני כמו חריימה, אסאדו, חלקי פנים ומעורב ירושלמי, שקיבלו כאן טוויסט אופנתי.
המקום עצמו מכיל 55 מקומות ישיבה בפנים, עשרה מקומות ישיבה על הבר ועוד 70 מקומות במרפסת מקורה. בקיצור - מקום לא חסר כאן. מי שאחראי על פתיחת המקום הוא רן אלקובי, ששאב השראה משוק מחנה יהודה הירושלמי ומגיש במקום שלו תפריט אוכל ואלכוהול שלא היה מבייש גם מסעדות שף ותיקות.
גם תפריט קוקטיילים מושקע יש כאן, ואפילו מבחר לא קטן בכלל של יינות ובירות. לצד השתייה, מציע אלקובי גם מאפה תרד שחור מבצק שמרים (44 שקלים), סיגר במילוי בשר טחון, כבדים, לבבות וראס אל חנות (44 שקלים), כנאפה עגל (68 שקלים) ומעורב חריימה ישראלי המוגש עם חלה קלויה לניגוב (66 שקלים).
לשם 7 פתח תקווה, 03-9591904, ראשון-חמישי 2:00-17:00, מוצ״ש-2:00
תרל"ח
אחד המקומות היותר פופולריים בפתח תקווה, שנקרא על שנת הקמתה העברית של אם המושבות. מדי שבוע מארחים כאן הרצאות והופעות חיות שהכניסה אליהן היא ללא תשלום, במהלכן אפשר לזלול מבחר סלטים טריים שמכינים במקום, פרנה ירושלמית לצד מעורב פטריות (44 שקלים), באן פריקסה (44 שקלים) ובאן סביח, סינייה עם חציל וכרובית (46 שקלים), פיש אנד צ'יפס (54 שקלים) ומבחר פיצות (58-54 שקלים).
בגזרת האלכוהול, יש במקום כעשרה סוגי בירות מהחבית ועוד כ-15 בירות בבקבוקים, מהן הכי שווה ליהנות בין השעות 21:00-20:00 מדי יום, אז יש כאן "האפי האוור", במסגרתו כל האלכוהול נמכר במבצע של 1+1. ובחצות בדיוק, אפשר להזמין גם צ'ייסרים בעשרה שקלים בלבד.
ברקת 9 פתח תקווה, 054-306-1921, ראשון-חמישי, שבת 2:00-20:00
לזרוביץ
בר-מסעדה שמח עם אווירה ביתית ותפריט שמציע מנות שרינג כיפיות, ביניהן מנות פתיחה שכוללות ארבעה סוגי סלטים (38 שקלים) ומנות "חברותא" כמו סינייה בשר (39 שקלים), סיגר מרוקאי (37 שקלים) וחומוס קצבים (42 שקלים).
את הבירה מוזגים כאן לכוסות של 380 מ":ל (29-25 שקלים) או בקנקנים של ליטר (64-58 שקלים), ויש גם מגוון בירות בוטיק בבקבוקים (32 שקלים).
לזרוב 33 אזור התעשיה החדש ראשל''צ, 052-8000156, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי 17:00-12:00, שבת 2:00-19:00
שלדון
בר עם קריצה תל אביבית וחזון לעורר את תרבות הלילה ברמת גן. בתפריט הלילי שמוגש במקום ישנן מנות פסטה עם מבחר רטבים (45 שקלים), קבב טלה (66 שקלים), המבורגר (59 שקלים), שניצל (64 שקלים) ותבשיל מרוקאי עם קציצות לוקוס (99 שקלים).
לבליינים שרק מתחשק לנשנש משהו ליד הבירה, מציעים במקום מנות בר קטנות כמו ארטישוק א-לה רומנה, סביצ'ה (52 שקלים), נאצ'וס עם מטבל חריף (36 שקלים) ומגוון סלטים טריים שנעשים במקום.
אבא הלל 14 א׳ רמת גן, 077-4020378, ראשון-חמישי 16:30-11:30, 24:00-19:30, מוצ״ש- 24:00
Frida Bar
"פרידה" הוא בר חדש יחסית שנפתח בגבעתיים לפני מספר חודשים, ומי שעומד מאחוריו הם בני הדודים יהודה ג'אן וכפיר סוויסה. השניים, שהתחברו לתרבות המקסיקנית במהלך שהייתם במקסיקו, החליטו להביא אותה לעיר שלאחרונה מתעוררת מנמנום של שנים עם מסעדות וברים שנפתחו בה במהלך השנה האחרונה.
התפריט במקום הוא פרי יצירתו של השף אלעד לוי, שמגיש כאן מנות נשנוש כמו נאצ'וס וטאקו שמוגש עם נתחי עוף (48 שקלים) ואפילו פלטת בשרים שכוללת קבבונים, צ'וריסו, מניפת סינטה וירקות צלויים (72 שקלים). את כל אלו תוכלו לזלול לצד מבחר משקאות אלכוהוליים, החל מבירות דרך קוקטיילים ויינות.
עליית הנוער 39 גבעתיים, 054-7232316, ראשון-חמישי 01:00-17:00, שבת 01:00-18:00
Fass brewhouse
"פס" היא מבשלה שפועלת בקיבוץ גשור והוקמה על ידי שני אחים, אור וחגי פס, שמבשלים חמישה סוגים שונים של בירות בוטיק. צמוד למבשלה נמצא פאב שפועל מיום רביעי ועד שבת (שישי עד כניסת השבת ומוצ"ש), ובכל פעם מתקיים בו ליין אחר.
בימי חמישי מציעים שם בירה ללא תחתית במחיר של 55 שקלים, בימי שישי מגישים שליש ב-15 שקלים ובשרים מעושנים, ובמוצ"ש מתקיים ערב במה פתוחה. בגזרת הבירות, נמזגות במקום רק בירות של המבשלה שמכינים האחים פס (21 שקלים לשליש ליטר, 27 שקלים לחצי ליטר ו-49 שקלים לליטר).
תפריט האוכל במקום כולל מנות כמו פרעצל חם עם מטבלים (14 שקלים), פרנה עם בשר טחון שבושל בבירת פס פורטר (35 שקלים), בריסקט (55 שקלים) וצ'ילי קון קרנה (45 שקלים).
קיבוץ גשור, 052-4576109, רביעי 24:30-20:00, חמישי 1:00-20:00, שישי 16:00-12:00, מוצ״ש-24:30
אנשו פאב
מוסד ותיק בגליל שפועל מאז 1993, ומציע אווירה ביתית, הופעות מוזיקה ותפריט אלכוהול שכולל קוקטיילים במחירים סבירים למדי (36 שקלים) ומבחר מרשים של בירות בוטיק מהארץ ומהעולם, בבקבוקים או מהחבית.
יש שם גם מנות בר לנשנוש כמו פיש אנד צ'יפס (55 שקלים), פיצה (34 שקלים), חצ'פורי (42 שקלים), ומנות חומוס וטחינה המוגשות לצד פיתות טריות.
אזור התעשייה הצפוני (כביש 99), 052-4490825, ראשון-רביעי 1:00-21:00, שבת 1:00-20:30
קשיו על הגג
בר חדש שנפתח לאחרונה בקרית שמונה, ומציע תפריט בניחוח לבנטיני עם מנות כמו "טרטר אסלי" של טונה, לימון כבוש ואריסה (53 שקלים), סיגר במילוי בשר טחון (37 שקלים) ו"עראיס קרית שמונה" שמוגש לצד סלט עגבניות חריף וטחינה (53 שקלים).
הבר הוא חלק ממתחם שבו ממוקמת גם מסעדה, והלוקיישן המפתיע שלו על הגג מבטיח גם נוף מרגש למדי. והשוס: תוכנית אומנותית הכוללת הרצאות, הופעות סטנד אפ והופעות של זמרים ים- תיכוניים. בגזרת האלכוהול, בימי שלישי מציעים במקום מבצע של 1+1 על כל המשקאות האלכוהוליים, כולל הקוקטיילים והיינות.
כיכר צה"ל קרית שמונה, 04-9997924, ראשון-חמישי 12:00-17:00, 19:00-23:00
BP ביסטרו
במרכז החלל בו פועל "ביסטרו BP" הכשר שבחיפה, ישנו בר מעוצב להפליא וגם הבר הכשר היחיד בעיר. מגישים בו בעיקר קוקטיילים כמו "ערקיווי" שמורכב מערק, מונין קיווי, לימונדה, אשכוליות ונענע (39 שקלים) ויש גם תפריט יינות עשיר ומבחר גדול של ויסקי, קוניאק, טקילה, וודקה ורום.
בתפריט האוכל תמצאו סושי, בשר מעושן, המבורגרים וגם יקיטורי חזה אווז (47 שקלים) ונקניקיות צלויות על הגריל עם בצל מקורמל (49 שקלים).
שדרות ההסתדרות 157 חיפה, 04-8721988, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 16:00-11:30, מוצ״ש-24:00
ארט סטריט
בר קוקטיילים שמציע תפריט חלבי של מסעדת שף, שכולל פיצות נהדרות (49 שקלים), פסטות, סלטים, כריכים (49 שקלים) ומנות דגים.
בימי שלישי נערך במקום ערב "שלישי ישראלי" שכולל מוזיקה ישראלית בלבד ומנות כמו פלאפל וחומוס, ובחמישי מתקיימים שם ערבי טכנו. ואם זה לא מספיק - בין השעות 20:00-18:30 מתקיים בבר "הפי האוור", במסגרתו אפשר ליהנות מ-1+1 על היין, הבירה והקוקטיילים שמכינים במקום.
האומנות 6 אזור תעשיה פולג נתניה, 055-6653683, ראשון-רביעי 1:30-11:00, חמישי 3:00-11:00, מוצ״ש-1:30
Vino del mar
"וינו דל מר" הוא בר יין שממוקם מול חוף הים הצפוני של אשדוד, ופועל בו גם בר מרכזי. למקום יש זיקה חזקה לאלכוהול הספרדי ומוגשים בו כ-50 סוגים שונים של יינות כשרים, ביניהם אפשר למצוא יינות ספרדיים (כמובן), יינות ישראלים, יינות מתיישנים ופה ושם יש גם כמה יינות צרפתיים כמו שאבלי, למשל (מחיר לכוס יין נע כאן בין 62-29 שקלים).
לצד היינות מציעים שם גם קוקטיילים יצירתיים, ותפריט דגים מגוון הכולל מטוגנים, דגים נאים ומנות קלאסיות בפרשנות מעניינת כמו מנת הפריקסה, למשל (39-69 שקלים).
מרטין בובר 1 אשדוד, 08-671358, ראשון-רביעי 24:00-12:00, שבת 1:00-20:00
5th avenue
"פיפט אבניו" הוא לאונג' בר אילתי שעל התפריט שלו חתום השף אביב משה. הוא מעוצב באופן דרמטי למדי ויש בו בר ענק, שולחנות בר גבוהים ופינות ישיבה אינטימיות. יש שם גם עמדת די.ג'יי, שמשמשת את המקום בשעות הלילה הקטנות, אז הוא הופך מבר למועדון.
מהבר עצמו יוצאים קוקטיילים יצירתיים במיוחד ומנות כמו אמפנדס במילוי שפונדרה וכמהין המוגשים לצד מטבל גספצ'ו (38 שקלים), מילפיי כבד אווז (79 שקלים), טרטר סלמון פונזו (56 שקלים), טורטליני לחי עגל עם כבד אווז (98 שקלים) וריזוטו ראגו פטריות (68 שקלים).
שופרון אילת, 08-6333303, ראשון-חמישי, שבת 19:00-03:00, כשר
בר אילן
בר סטודנטיאלי הנמצא בסמוך לאוניברסיטת באר שבע, שאת הקירות שלו מעטרות מכונות תפירה ישנות. המקום שייך לאילן זגדון, שעיצב אותו בעצמו באמצעות סמלים שונים של עבודת כפיים.
יש שם 20 ברזים של בירות וסיידרים אלכוהולים, והאפליקציה של המקום מציעה לא מעט דילים משתלמים. בגזרת האוכל מגישים כאן כריכים מפוארים, ביניהם כריך חצילים קלויים (35 שקלים), כריך אנטרקוט (35 שקלים), טוסט קומותיים אפוי בתנור (35 שקלים) ועוד.
רינגלבוים 86 באר שבע, 050-8482529, ראשון-חמישי, שבת 1:00-21:00, שישי 17:00-13:00, שבת 1:00-21:00, כשר
BarBaSaba beer garden
הבר הבא שייך גם הוא לאילן זגדון (הבעלים של "בר אילן" מהפסקה הקודמת), אותו הוא הקים לפני שמונה שנים בתוך חצר נטושה במרכז באר שבע. המקום היה בראשיתו מתחם אקולוגי, ועם הזמן הפך לבר המציע מעל 200 מקומות ישיבה מתחת לעץ ענק ומגיש כ-40 בירות מהחבית.
"ברבסבא" הוא הפאב האקולוגי היחיד בארץ, למה הכוונה? מי המזגנים בו נאספים לשימוש חוזר בברזים של השירותים, והריהוט בו נבנה מחומרים ממוחזרים בלבד. ומה אוכלים שם? מנות "בקטנה" כמו שלושה קבבונים (27 שקלים), כריכים מטורפים ויצירתיים להפליא (37- 55 שקלים) וגם מנות מיוחדות לשישי כמו קוסקוס עם מרק ירקות (42 שקלים).
רחוב התקווה בית רסקו באר שבע, 050-7210959, ראשון-חמישי, שבת 2:00-21:00, שישי 13:00- 17:00
בר טוב
פאב הבית הוותיק והכשר למהדרין של אזור מטה יהודה, בו מבלים בעיקר אלו המתגוררים בקיבוצים ובמושבים הסמוכים, חבר'ה מירושלים, מעלה אדומים וגוש עציון, וחיילים המשרתים בבסיסים שנמצאים בסביבה.
המקום נפתח לפני שבע שנים על ידי טל עציון, שנולד וגדל באזור, במבנה לא גדול במיוחד באזור תעשייה. במהלך שנות פעילותו הוא צבר מוניטין רב, והפך למוקד עלייה לרגל עבור כל אלה שחיפשו מקום בילוי מרענן שמציע אלכוהול, אוכל כשר במחירים לא גבוהים והופעות תרבות מגוונות.
בגזרת האוכל מציעים כאן את מנת הדגל - קבב שמכינים במקום (49 שקלים) אותו אפשר לקבל בתוך פיתה או בצלחת, המבורגר אגדי מבשר אנגוס שנקרא "בורגרטוּב", אליו אפשר (ואף רצוי) להוסיף ביצת עין, בצל או חמאת בוטנים לאמיצים (49 שקלים).
עוד בתפריט: מנת בר אולטימטיבית הנקראת כאן "מיקס בר טוּב" שמורכבת מסיגרים מרוקאים ממולאים בבשר, שניצלונים, פסטלים במילוי תפוחי אדמה וטבעות בצל (49 שקלים למנה רגילה או 69 שקלים למנת "חבר'ה" גדולה). ואם כל זה לא מספיק - בבר עצמו יש חמישה ברזים, מהם נמזגות בירות בוטיק המיוצרות במבשלות באזור.
התעשייה 7-5 (אזור התעשייה הרטוב), 073-7268591, ראשון-שני 24:30-19:00, שלישי 1:00-18:00, רביעי-חמישי 1:00-19:00, שבת 1:00-20:00
זוטא
בר קוקטיילים אינטימי שנמצא בבעלות השף יענקלה תורג'מן (מסעדת ״1868״), שגם אחראי על הקמתו. את תפריט הקוקטיילים רקח עבור המקום המיקסולוג עמית גלעד, ובתפריט האוכל יש מנות בצנצנת כמו ארטישוק יהודי וכמהין שחורות (24 שקלים), ומנות בקערה כמו סלט עוף אסייתי (44 שקלים).
יש שם גם טרטר פילה בקר (58 שקלים), ומנות בלחם כמו פיתה של פטריות פורטובלו וקרם שום שחור (34 שקלים). וכמו כל בר שמכבד את עצמו, בין השעות 19:00-18:00 מציעים במקום מבצע של 1+1 על כל הקוקטיילים.
קינג דוויד 10 ירושלים, 02-6222312, ראשון-חמישי, שבת 24:00-18:00
ואלרו
רסטרו בר שהקימו בני הזוג אתי וירון ישפה, עם תפריט כשר ומעניין. "ואלרו" נמצא בתוך בניין אבן עם חלונות מקושטים, הממוקם בסמוך לשוק מחנה יהודה.
החלל בו פועל הבר מעוצב בדרמטיות עם נברשות ענקיות ובכניסה אליו יש בר ארוך, ממנו יוצאים מגוון משקאות אלכוהוליים ומנות בר כמו סביח ים ירושלמי שמורכב מקרפצ'יו חצילים, טרטר אינטיאס, ביצה וגרגירי חומוס רכים (58 שקלים) וסשימי מוסר בגספצ'ו עגבניות שרי צהובות (58 שקלים).
אגריפס 80 ירושלים, 02-5465650, ראשון-רביעי 1:30-18:30, חמישי, שבת 2:00-18:30, כשר
השכנה
אחד מהברים הגדולים שפועלים בשוק מחנה יהודה, השייך לאייל אשוש ולשותפו שיר הרוש. יש כאן 100 מקומות ישיבה, ובימי ראשון מציעים לסטודנטים מבצע של 1+1 על כל האלכוהול. בימי רביעי יש במקום ליין ישראלי, במסגרתו אפשר לשתות יין ישראלי ללא תחתית תמורת 59 שקלים לאדם.
לאחרונה, המקום פתח את שעריו גם בשעות הצהריים ובימים אלו ממש התפריט עובר שדרוג רציני. בינתיים, נציין כי 70 אחוז מהתפריט הוא טבעוני וכולל עלי גפן (26 שקלים), פרעצל חם (29 שקלים), מבחר סלטים ופיצה "היפסטרית" (42-38 שקלים). וכשהמהפך במקום יושלם, אפשר יהיה להזמין ממנו גם אוכל ביתי כמו ממולאים וקוסקוס.
בית יעקב 11 ירושלים, 02-5375916, ראשון-רביעי 3:30-19:00, חמישי 4:00-19:00, שישי 16:00-12:00, מוצ״ש-3:30
אנדלוסיה
בר קוקטיילים וטאפאס שמציע מטבח עם אלמנטים צפון-אפריקאים. על התפריט של המקום חתום השף שלומי אטון, והוא כולל מנות מסורתיות מהמטבח הספרדי כמו סביצ'ה פרואני (36 שקלים), טטאקי טונה אדומה על קראסט שומשום עם תפוח אדמה מעושן (45 שקלים), אמפנדס במילוי בשר וצימוקים (36 שקלים) ופסטייה ממולאת בעוף, בצל מקורמל, שקדים, צימוקים ופיסטוקים ברוטב ברווז וליים (32 שקלים).
את תפריט הקוקטיילים שבמקום יצר המיקסולוג תאי קובלר ("ג'ספר- ג'ונס", "גטסבי"), ובבר עצמו יש גם כמה סוגי בירות ויינות מהארץ ומחו"ל.
מעבר בית הכנסת 12 כיכר המוסיקה ירושלים, 02-6266306, ראשון-חמישי 1:00-18:00, כשר למהדרין
ג'קו סאן
בר קוקטיילים מבית היוצר של מסעדת "ג'קו סטריט" הירושלמית, שעומד להיפתח בעוד שבועיים בדיוק. הבר ממוקם בחלל המסעדה עצמה, והאוכל שיגיש במקום השף זכאי חוגה (שאמון גם על המטבח של ה"ג'קו") מחבר בין המטבחים האסייתים לזה הירושלמי.
בין המנות שבתפריט: כדורי אורז מטוגנים לצד עוף בטמפורה ברוטב חמוץ-מתוק ואיולי (58 שקלים), רולים של סושי, ביניהם רול במילוי טרטר טונה ושיטאקי, רוטב ימבה עדין וסלמון מקורמל (58 שקלים), ראמן פרגיות (62 שקלים) ועוד.
הבר יפעל באווירה ניו יורקית ויגיש מגוון משקאות אלכוהול, ביניהם בירות, יינות וקוקטיילים יצירתיים. וכדי להרים את האווירה במקום, מדי שבוע יתארח שם די ג'יי שינגן מגוון סגנונות מוזיקליים משתנים.
אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178, ראשון-חמישי 01:00-18:00, מוצ"ש - שעה אחרי כניסת השבת-01:00, כשר
Jem's
רשת ברים כשרים, שנולדה מתוך מבשלת בירה הפועלת בפתח תקווה. לרשת תשעה סניפים ברחבי הארץ (פתח תקווה, הרצליה, מודיעין, קיסריה, כפר סבא, רעננה, רמת החייל, פרדס חנה וצומת דרורים), ובכל אחד מהם מציעים מנות כמו כבד קצוץ (39 שקלים), נקניקיות ופאי בשר ותפוחי אדמה (59 שקלים). אבל גולת הכותרת במקום הן, איך לא, מגוון סוגי הבירות המוגשות במקום.
מייקס פלייס
רשת ברים שהוקמה לפני 25 שנה, ומתחזקת תחתיה חמישה סניפים בארץ (באילת, ירושלים, הרצליה ושני סניפים בתל אביב). הסניף הראשון (והכשר) הוקם בירושלים, ומגישים בו מנות בסגנון אמריקאי כמו שניצל טאקו (36 שקלים), נאצ'וס (58 שקלים), כנפיים חריפות, מגוון מנות צ'יפס, סלטים ועוד.
בכל סניפי הרשת מארחים אומנים להופעות חיות, והאווירה בהם משלבת בין השפעות איריות לאנגליות. בכולם יש נישות ישיבה אינטימיות (בות'ים) בסגנון אמריקאי, ותפריט האלכוהול מציע בירות אמריקאיות מהחבית ובבקבוקים וגם קוקטיילים שמכינים במקום.
וכדי להרים את האווירה במקום, מתקיימים מדי פעם גם ערבי קונספט משתנים כמו "ליידיס נייט", ערבי במה פתוחה, ערב מקסיקני, רגאי ועוד.
יפו 33 ירושלים, 02-5023439, ראשון-חמישי 3:00-12:00, שישי 17:00-12:00, שבת 3:00-20:00
מרפי'ס
לרשת הפאבים האירית יש שני סניפים בפריסה ארצית - בנתניה וברעננה, כשהסניף הממוקם ברעננה הוא הכשר מבין השניים. בשני הסניפים מציעים אווירה אירופאית לפי מיטב המסורת האירית, ואם אתם אוהדים מושבעים של משחקי ספורט - תוכלו ליהנות כאן מצפייה במשחקים החשובים ביותר המוקרנים על גבי מסכים גדולים.
בכל סניף יש בר מרכזי ובו פועלים 12 ברזי בירה, ובסניף הכשר מציעים מנות כמו אמפנדס (33 שקלים), כריך טוניסאי (57 שקלים), המבורגרים ומבחר מנות איריות (69-55 שקלים).
הסדנה 3 רעננה, 077-5040620, ראשון-חמישי 3:00-18:00, מוצ"ש-3:00
ביר בזאר
הסיפור של רשת הבירות הבאה התחיל מדוכן זעיר בשוק הכרמל. בהמשך, נפתח הסניף השני שהוגדר יותר כחמארה של בירות בוטיק ישראליות. כיום, "ביר בזאר" היא רשת ברים המונה שלושה סניפים בתל אביב, סניף אחד ביפו וסניף נוסף בירושלים.
הסניפים ביפו ובירושלים הם כשרים, ומציעים מלבד מבחר עצום של בירות בוטיק ישראליות - שלא תמצאו כמותו בשום מקום אחר בארץ - גם אוכל מקורי. בין היתר, תוכלו לזלול שם נקניקיות, צ'ילי קון קרנה, ביף ג'רקי (25 שקלים), פרעצל חם עם מטבלים, כריכי בשר, חומוס מקומי ואפילו קינוחים מושחתים כמו צ’ורוס מתובלים בקינמון ופאי סמורס.
עץ חיים 3 ירושלים, 02-6712559, ראשון-חמישי 2:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-2:00
עולי ציון 7 שוק הפשפשים יפו, 03-7578807, ראשון-חמישי 2:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-2:00