אין כמו לארח חברים בערב ואז לשלוף את קלף האס - הערב לא פותחים בקבוק בירה וגם לא מוזגים יין לכוס - הערב אתם על העמדה מכינים קוקטיילים לאורחים. זה צבעוני, זה טעים ויש על זה יופי של סטייל.
החלק היותר טוב של כל זה הוא שזה רק נראה מפחיד, כי קוקטייל זה בסך הכל דבר לא מסובך להכנה, אתם צריכים רק כוס מתאימה, מתכון שכולל את האלכוהול שאתם אוהבים, קצת תוספות וקישוטים - ואורחים שיידעו להעריך את כל זה.
קוקטייל וויסקי ודבש
אחת הגרסאות הראשונות של המשקה מופיעה בספר הקוקטיילים Three ingredients cocktails של רוברט סימונסון, שם הוא מסביר כיצד זה היה עמוד התווך בשנותיו הראשונות של milk and honey nyc, אחד ברים שהתחילו את הכול בניו יורק.
הקוקטייל הזה מתאים להכנה ביתית ככוס משקה אחת או בקערת פונץ׳ מרכזית לאורחים. במקור משתמשים בבורבון, אך אל תהססו להשתמש בוויסקי האמריקאי האהוב עליכם.
המצרכים:
60 מ״ל בורבון
22.5 מ״ל מיץ לימון טרי
22.5 מ״ל סירופ דבש (מתכון בהמשך)
1 כפית של ורמוט אדום
כלים -
שייקר, מסננת
1 כוס זכוכית נמוכה מלאה בקרח
כך תערבבו:
- הכניסו את כל החומרים בשייקר מלאו בקרח ונערו עד שהוא צונן, כ-15 שניות.
- מסננים לכוס נמוכה קוביית קרח אחת גדולה או מלא קטנות ומקשטים בתפוז. אפשר גם לסחוט קצת מהתפוז מעל המשקה.
- אפשר להכפיל ב-4-5 ולהגיש בקערה מלאה בקרח ולייצר ממנו גם פונץ׳ לחג.
מכינים סירופ דבש עשיר -
מחממים כוס של דבש וכוס מים בסיר על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמרכיבים השתלבו, מסירים מהאש, נותנים להתקרר, ואז מעבירים לקירור. הסירופ מאוחסן בכלי אטום היטב ונשמר במשך שבועיים לפחות.
מרגריטה רימונים
חומציות והמתיקות של הרימון בשילוב עם היובש שהוא משאיר בפה שמה אותה כמרכיב מוביל קוקטיילים מאז ומעולם, במקור כסירופ הידוע ״גרנדין״ אך בשנים האחרונות - בשל המוניטין המיושן לסירופ גרנדין - אני משתמש ברימונים סחוטים לא ממותקים, כי מדובר גם ככה פרי עם הרבה סוכר.
המצרכים:
45 מ״ל *טקילה לבנה
40 מ״ל של מיץ רימונים טבעי
25 מ״ל של קוואנטרו
10 מ״ל מיץ ליים או לימון
קורט מלח
כלים -
שייקר, מסננת
כוס קופ או כוס רגל
כך תערבבו:
- מזגו את את כל המרכיבים לשייקר מלא בקרח ושקשקו עד שהשייקר ממש קופא לכם ביד.
- מסננים לכוס קרה (מומלץ להחזיק בבית תמיד שתי כוסות במקפיא לקבלת חוויה של בר מהודר בבית).
- מקשטים בעלה נענע ואם יש פרח יפה בהישג יד - מקשטים גם בעזרתו.
קוקטייל ג'ין ותפוחים
קולינס של ג׳ין טוניק ותפוחים עכורים הוא משקה כל כך מאוזן ונעים שאני מכין כמעט כל חג. כמובן אפשר גם למשוך את הקוקטייל הזה למגוון כיוונים ולקשת טעמים רחבה - השנה בחרתי לעשות אותי יותר עשבי ואלכוהולי עך ידי משחק בליקר שרטרז עשבוני.
המצרכים:
60 מ״ל ג׳ין
20 מ״ל של מיץ תפוחים
10 מ״ל של שרטרז ירוק
100 מ״ל של טוניק
לתיבול -
ענף רוזמרין
פלח תפוח עץ
כלים -
כפית ערבוב
כוס גבוהה (הייבול)
כך תערבבו:
- מזגו את את כל המרכיבים ישירות אל הכוס.
- מלאו בקרח וערבבו בכפית.
- אפשר לקשט בתפוח עץ חתוך וענף רוזמרין קטן.
המתכונים באדיבות המיקסולוג יותם שילה מבר הספייסהאוס בתל אביב