השנה האזרחית החדשה היא תירוץ טוב להתחיל להכין בבית קוקטיילים מושקעים וטעימים, ואז לגלות שהשד לא כזה נורא: כמעט כל מה שהברמן יכול להכין לכם בבר גם אתם יכולים להכין בבית, בעזרת כמה מצרכים בסיסיים וקצת יצירתיות. כי אם כבר למדתם לגדל מחמצת ולארח כמו גדולים, הגיע הזמן לשדרוג גם בגזרת האלכוהול.
הנה שלושה קוקטיילים של המיקסולוגית מור קורל, זוכת תחרות הברמנים הארצית (שתייצג את ישראל בתחרות העולמית במקסיקו), שיוכלו להפוך את האירוע שלכם לדבר הכי נוצץ ולוהט בשכונה - מיין אדום מתובל שהופך לסנגרייה מפנקת ועד קוקטייל וויסקי חם.
סנגרייה אדומה חגיגית
המצרכים:
1 כוס מים
1 בקבוק יין אדום שאוהבים
5 כפות סילאן איכותי
4 מקלות קינמון קינמון
1/2 כפית תבלין בהרט
להגשה -
פלח תפוז
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
- מבשלים בתוך סיר קטן על להבה נמוכה את כל המצרכים, עד בעבוע קל. מכסים את הסיר במכסה (חשוב להקפיד על מכסה סגור, אחרת אדי האלכוהול יתאדו מהר).
- מבשלים במשך עשר דקות.
- מוזגים לכוס חסינת חום, מקשטים בפרוסת תפוז ובקינמון, ומגישים.
הוט טודי - קוקטייל וויסקי חם
המצרכים:
1 כוס מים
1/3 כוס מיץ לימון
4 כפות דבש
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
להרכבת הקוקטייל -
1 כוס וויסקי
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר קטן את כל המצרכים יחד (למעט הוויסקי). אחרי הבעבוע מכבים את הלהבה.
- מוסיפים לסיר כוס וויסקי ומערבבים.
- מוזגים את הקוקטייל לכוסות, מוסיפים מקל קינמון, ומגישים.
שימו לב: כשמוזגים אלכוהול לנוזל חם, הנוזל עלול להתקלח, עשו זאת בזהירות.
סמאש של חורף
המצרכים:
1 אגס טרי, חתוך לקוביות
2 כפיות גדושות דבש
מיץ מחצי לימון
1 מנה ג׳ין
קורט מלח ופלפל שחור
להגשה -
ענף רוזמרין
עלי טימין או זעתר
אופן ההכנה:
- מועכים בשייקר חופן קוביות אגס.
- מוסיפים לכוס את כל שאר המצרכים ומערבבים יחד, עד שכל הדבש נמס לחלוטין ונטמע בנוזל.
- מוסיפים חופן קוביות קרח ומנערים היטב.
- שמים קרח חדש בכוס ומוזגים את הקוקטייל. מקשטים בעשבי תבלין - טימין, רוזמרין או זעתר טרי, ומגישים.
המיקסולוגית מור קורל מפעילה את מיזם הקוקטיילים Salt&Spirit שעוסק בהפקת אירועים, סדנאות, בניית תפריטים לברים ומסעדות והכשרת ברמנים