תקופת החגים זו התקופה היפה ביותר לצאת לטיול ביקבים ברחבי הארץ - מזג האוויר אידיאלי, הכרמים יפהפיים והבציר בשיאו. במהלך תקופת הבציר העמוסה והגדושה בוצרים את הפירות שיקבעו מה יהיה טעמו של היין שנשתנה בשנה הבאה.
11 צפייה בגלריה
יין
יין
עונת הבציר: צאו לכרמים וליקבים
(צילום: Shutterstock)
הבוצרים עייפים אך מרוצים, הייננים מתרוצצים בלי הרף והענבים נשלחים לדרכם מהכרם אל היקב. אם אתם רוצים לנצל את החג לפעילות שמשלבת נופים יפהפיים, יין איכותי ואוכל טוב - הגעתם למקום הנכון: ריכזנו לכם 15 המלצות ליקבים ישראליים שאתם חייבים לבקר בהם בעונת הבציר, לפני שיהיה מאוחר מדי.
כתבות נוספות על יין:

יקב לטם

יקב לטם הוא יקב בוטיק אורגני המייצר יין ממבחר זני ענבים הגדלים באזור הגליל העליון והר מירון. יש כאן שילוב יוצא דופן של תכנים רוחניים ותהליכים אנרגטיים לבין מדע מתקדם, ובקיצור - משמיעים כאן מוזיקה לענבים וליין במהלך שלבי הייצור, מתוך אמונה שזה משפיע על היין.
11 צפייה בגלריה
אוכל
אוכל
(צילום: Shutterstock)
ביקב מקפידים על הדברה ביולוגית ומשמרים מערכת אקולוגית תומכת לגפנים, על מנת שתהיה מינימום התערבות של יד אדם בתהליך הגידול ומתוך תפיסה שלאיכות הענבים יש חשיבות עליונה. יש במקום סיורים שמסבירים את התהליך הייחודי תוך כדי מסלולי טעימות יין מודרכות ועל רקע נוף משגע מהמרפסת של היקב, רומנטי במיוחד.
מה אוכלים? ביקב יש תפריט קטן שכולל פלטת גבינות ברקנית ומנות קטנות כמו ברוסקטה עם דג כבוש, קנלוני סלק וגבינת עיזים, מאפה פילו חבושים וגבינה כחולה, קרפצ'יו שייטל או מנות גדולות כמו צ'וריסוס עם סלק או סטייק סינטה ואספרגוס.
המחיר: 70 שקלים לאדם למסלול טעימות היין, מחירי האוכל משתנים.
שעות הפעילות: ראשון-רביעי 11:00-18:00, חמישי-שישי 12:00-22:00, שבת 11:00-18:00. יש להזמין מקום מראש.
בכניסה לישוב לטם, 073-3943305. לא כשר

יקב שדות

יקב עם נוף משגע המשקיף על כרמים ושדות שצבעיהם משתנים לפי עונות השנה. יש כאן מרפסת נעימה שתוכלו לשבת בה ולהשקיף על הנוף תוך כדי שאתם לוגמים יין ואוכלים דברים טעימים. את הסיור והטעימות צריך לתאם מראש ומדובר ב-50 דקות שמתחילות בצפייה והסברים על הכרמים, ביקור בקומת הייצור וטעימות של ארבעה סוגי יין, כאשר כרגע יש בעיקר יינות אדומים.
מה אוכלים? פלטת גבינות מושקעת ממחלבת ברקנית, פלטת דגים או פלטת גבינות טבעונית של אוטופי, לצד לחמים מצוינים. הייחוד של היקב הוא שיש לו מסעדה עם תפריט אוכל של ממש, בסגנון בראנץ׳ חלבי, עם כריכים וסלטים ומשקאות חמים וקרים לצד היין ואפילו סנגרייה נפלאה. יש כאן לאבנה ואיקרה, דג מטיאס כבוש, סלט יווני או סלט קפרזה, כריך סלמון, כריך קמבבר ועוד מנות מיוחדות משתנות (28-78 שקלים).
המחיר לסיור: 55 שקלים לאדם
שעות פעילות: ראשון-חמישי 10:00-15:00, ימי שישי 9:00-15:00, 26-27/9 סגור, בסוכות פתוח בכל ימי החג מלבד ב-10/10 וב-17/7.
שדה יעקב, 052-8446228. כשר

יקב פלטר

יקב פלטר הוא יקב משפחתי שנמצא בקיבוץ עין זיוון, שבשנים האחרונות הפך מיקב קטן שמייצר 4,000 בקבוקים בשנה, ליקב גדול שמייצר של כ-150,000 בקבוקים ומחזיק גם יקב מקביל כשר, מזקקה ועוד. מרכז המבקרים של היקב נמצא ממש באזור הייצור והסיורים ביקב ובמזקקה נערכים במהלך כל השבוע, ללא צורך בהזמנה מראש ועל בסיס מקום פנוי. זוהי עונת הבציר כעת ותוכלו לראות את הענבים מגיעים לתוך היקב ואת מיכלי ההתססה בפעולה. במזקקה תוכלו לראות את ייצור הערק, ג׳ין, ורמוט וברנדי, כמובן כולל טעימות.
11 צפייה בגלריה
יקב פלטר
יקב פלטר
(צילום: רעות סהר)
מה אוכלים? לצד טעימות היין תוכלו להזמין פלטת גבינות, לחמים, זיתים וממרחים - חלק מגבינות העיזים מיוצרות ממש כאן ביקב תחת מחלבת ברה, תחביב נוסף ומוצלח של בני המשפחה. לעיתים בסופי השבוע, מדליקים את הטאבון ומגישים עוד כמה מנות אוכל משמחות, כדאי לברר מראש. כאמור, לא ניתן להזמין מקומות מראש, אלא פשוט להגיע. טעימות היינות והסיור לא עולים כסף, והתשלום הוא בהזמנת פלטת גבינות ומטעמים שתרכשו במעדנייה של היקב.
המחיר: הסיור והטעימות בחינם, האוכל בתשלום.
שעות פעילות: ראשון-שבת 10:00-17:00, בערב החג פתוח עד 15:00. בחול המועד סוכות פתוח כרגיל. בסופי שבוע אין סיורים ביקב אבל כן מארחים במרכז המבקרים.
קיבוץ עין זיוון, 077-9100355. לא כשר

יקב אמפורה

מדובר ביקב קסום שנמצא בחוות מקורה שבכרם מהר"ל, ששוכן בבית אבן יפהפה בין הכרמים למרגלות הכרמל - אחד מאזורי היין העתיקים בישראל. אפשר לשבת כאן בסוכת הגפנים המשגעת או לשלב עם טיול רגלי קצר לשרידי גתות יין מהעת העתיקה. היקב הוא יקב ירוק שמקפיד על יחסי גומלין עם הסביבה באמצעות שימוש בתהליכים אקולוגיים כמו בריכות צמחים לטיהור מים, מערכת אנרגיה סולארית ומערכות קירור אקולוגיות. את הביקור חובה לתאם מראש. כמו כן, בימי שלישי מתקיימים אירועי ערב עם מוזיקה ואווירה מיוחדת.
11 צפייה בגלריה
(צילום: רוני סופר)
מה אוכלים? פלטת גבינות, לחמים, פירות, ממרחים, זיתים ואגוזים ויש גם פלטת גבינות טבעונית מתוצרת אוטופי, ולפעמים מנות מיוחדות כמו סלט קפרזה או ארטישוק א-לה רומנה.
המחיר: 140 שקלים לאדם, בתיאום מראש בלבד
שעות פעילות: ראשון-שבת 10:00-18:00, בערב החג פתוח עד 16:00, בחול המועד פתוח רגיל.
כרם מהר"ל, 04-9840702. לא כשר

משק אופיר

יקב בוטיק משפחתי חקלאי מאלון הגליל שקיים כבר שלושה דורות וכולל מכוורת גדולה וכרמים יפהפיים. מרכז המבקרים של המשק בנוי מבקתת עץ ייחודית מהרי האפלצ'ים בוירג'יניה, בה אפשר לטעום ולרכוש ממגוון היינות וסוגי הדבש ולבחור אחד מהמסלולים החויייתיים המוצעים במקום. יש טעימות יין עם גבינות, מארזי פיקניק שאפשר לאכול במקום או לקחת לדרך וחוויית טעימות מודרכת הכוללת סיור ביקב שיוצא מדי בוקר ב-10:30.
מה אוכלים? פלטת גבינות, לחם מחמצת ומטבלים וגם טעימות דבש. סלסלת פיקניק עם בקבוק יין, לחמים, מטבלים, זיתים, חמאה, דבש ופירות, שמגיעה עם מפה משובצת, פותחן וכוסות שנשארים שלכם.
המחיר: כוס יין וגבינות 90 שקלים לאדם, סלסלת פיקניק לזוג 290 שקלים או רביעיה 450 שקלים, וסיור עם טעימות וגבינות 130 שקלים לאדם.
שעות הפעילות: ראשון-שישי 10:00-15:00, בשבת עד 17:00. בערב ראש השנה סגור.
אלון הגליל (בכניסה ימינה לפני תחנת הדלק), 04-9861466. לא כשר

יקב עמק יזרעאל

יקב בוטיק שהוקם בשנת 2012 ונמצא בחלקו הצפוני של העמק ביישוב חנתון. ביקב מיוצרים כ-90,000 בקבוקים בשנה והוא מתמחה בזנים סירה, קריניאן, ארגמן, וויונייה וגוורצטרמינר, מענבים הגדלים בכרמי היקב שנמצאים בעמק, אך גם בשפלה ובגליל. האירוח ביקב מתרחש בחצר פסטורלית קטנה ומוצלת עם שולחנות ודק מעץ ובצמוד למרכז המבקרים יש רחבה קטנה עם פודטראק שמגיש אוכל. הכניסה ליקב ולפודטראק היא בכרטיס אחד. אפשר לערוך כאן סיורים מודרכים שלא מתרחשים בזמנים קבועים, טעימות יין המלוות בהסברים וגם אפשר סתם לבוא לאכול ולשתות.
מה אוכלים? חוץ מפלטת גבינות המוגשת עם חמאה, פירות ואגוזים, בפודטראק מוגשות מנות כמו כריכים מושקעים, עמוסי גבינות וירקות וממרחים שמוגשים ליד כוס יין תואמת, קישים בליווי סלט ירוק, סלטים ומנה של ארטישוק א-לה רומנה. יש גם קינוחים.
המחיר: טעימות יין ב-50-80 שקלים, מחיר המנות בפודטראק 38-90 שקלים.
שעות הפעילות: ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי 10:00-15:00.
קיבוץ חנתון, 04-8708701. כשר

יקב כרם ברק

יקב מיוחד של בני הזוג יוסי ויעל רוזנברג שהם אוהבי יין שהקימו את המשק מתוך אהבת האדם והאדמה ועם הזמן פתחו בו מחלבה, נטעו בו כרם והקימו את היקב. החווה שוכנת בקצה מושב בקוע במטה יהודה ופונה אל הגבעות הירוקות והכרמים שניטעו בהם זני קברנה סובניון, סירה ושרדונה.
11 צפייה בגלריה
כרם ברק חוות רוזנברג
כרם ברק חוות רוזנברג
(צילום: יעל רוזנברג)
היקב קרוי על שמו של ברק, בנם של יוסי ויעל שנפטר בגיל 18 ממחלה קשה. ברק היה מוכשר בציור ובקומיקס והדמויות שיצר מעטרות את תוויות הבקבוקים, ואפילו לוגו היקב מבוסס על אחת מהן. היקב מתמחה גם ביינות כתומים וביינות Nat Pet שהם יינות מבעבעים טבעיים שכדאי לנסות.
מה אוכלים? סלסלת פיקניק הכוללת לחם מחמצת, מטבלים, פלטות גבינות וירקות, קישים, עוגות ובקבוק יין.
המחיר: סלסלה ובקבוק יין ב-220 שקלים, טעימות של ארבעה יינות ב-35 שקלים לאדם, טעימות של שמונה יינות עם לחם ומטבלים ב-100 שקלים לאדם.
שעות הפעילות: ראשון-חמישי 10:00-15:00, שישי וערבי חג 9:30-16:00. בשבתות ובחגים סגור
משק 46 מושב בקוע, 052-6288591. לא כשר

יקב מטלר

יקב קטן של היינס ולאה מטלר, שהגשימו חלום לפני מספר שנים, רכשו את המשק והקימו יקב קטן שמניב כ-7000 בקבוקים בשנה מזני ענבים כמו קברנה, מרלו ופטיט וורדו. הדבר הראשון שמבחינים בו במקום הוא המרחבים הפתוחים והאווירה המיוחדת של יצירה ושל טבע. יש גם מזקקה ביתית קטנה של ליקרים מפירות הגדלים בבוסתן וממרחים וריבות שמכינים תוצרת בית. אפשר להגיע לסיורים ולסדנאות המלווים בהסברים על התהליכים השונים בייצור היין והאירוח הוא ממש בחצר ביתם של בני הזוג.
מה אוכלים? פלטת גבינות קשות, בוראטה, מטבלים ולחמים וגם סלטים נפלאים. מגש ארוחת הבוקר הוא יפהפה ועמוס במטבלים צבעוניים, מנות ביצים, שקשוקה ועוד. יש קינוחים תוצרת אל תפספסו את המלבי עם ריבת הבית.
המחיר: טעימות של שלושה יינות ב-35 שקלים לאדם, טעימות ארבעה ליקרים ב-50 שקלים לאדם, מחירי האוכל נעים בין 25 ל-50 שקלים.
שעות הפעילות: שלישי-שישי 9:00-15:00. בחלק מימי החג המקום סגור ולכן רצוי להתקשר מראש.
משק 18, מושב עגור עמק האלה, 02-6306611. לא כשר

יקב ויתקין

במערב עמק חפר בין השדות, הכרמים והמטעים ובסמוך לגשר הצבים שעל נחל אלכסנדר, שוכן יקב ויתקין - יקב בוטיק משפחתי שנחשב לחלוץ בתעשיית היין הישראלית בזכות התמחותו בייצור יין מקורי מזנים ותיקים ונשכחים, לצד זנים חדשים וייחודיים ומגוון בלנדים לא שגרתיים. זהו יקב שלא מפסיק לחדש וגם היום ממשיך בפיתוח של זנים חדשים כמו גרנאש בלאן, רוסאן או מרסלן. במרחק הליכה של מספר דקות תגיעו לתצפית נחל אלכסנדר - טיול נהדר לעשות כשאתם מבושמים מיין.
11 צפייה בגלריה
יקבים
יקבים
(צילום: דיויד סילברמן ואסף פז)
מה אוכלים? במהלך ימות השבוע מגישים תפריט א-לה קרט לצד טעימות היין ובו פלטת גבינות של משק יעקבס, פלטת גבינות טבעוניות, סלסלת לחם, פוקאצ'ה או ג'בטה עם מטבלים, חמאה ושמן זית, צלחת ירקות חתוכים וגלידה לקינוח. בימים חמישי ושישי מוגש תפריט טאפאס עם מנות כמו סטייק כרוב וגבינת צאן, ברד פודינג מלוח, סנייה כרובית ועוד. ניתן להזמין מראש גם סל פיקניק.
המחיר: 25-90 שקלים, מחירי הטאפאס 35-50 שקלים. טעימות היין ב-60-120 שקלים לאדם.
שעות הפעילות: ראשון-רביעי 11:00-16:00, ימי חמישי 11:00-23:00, בימי שישי 10:30-15:30.
כפר ויתקין, 09-8663505. כשר

יקב עגור

אחד היקבים היפים באזור שופע הכרמים של עמק האלה, הנמצא בין גבעות הרי יהודה. באזור נמצאים שרידים של בתי בד וגתות מתקופות הקודמות לבית ראשון ושני. היקב אמנם הוקם ב-1999, אבל בשלוש השנים האחרונות הצטרפו אליו שותפים חדשים ונלהבים שבעזרתם עובר היקב תהליך התחדשות והיום הוא מייצר כ-30,000 בקבוקים בשנה.
חצר היקב יפהפייה ופסטורלית, מוקפת בנוף עצי זית ועל המדשאה הגדולה שממול פזורים מעט שולחנות ויש גם חלל סגור שמרוהט בחמימות ומתקיימות בו טעימות יין מודרכות.
11 צפייה בגלריה
יקב עגור
יקב עגור
(צילום: יח"צ)
מה אוכלים? סלסלות פיקניק הכוללות גבינות, קרקרים, ממרחים, ירקות אורגניים - הכול מחקלאים ויצרנים קטנים ומקומיים. אפשר להוסיף בתשלום בקבוק יין.
המחיר: 160 שקלים לסלסלת פיקניק, 130 שקלים לאדם לארבע טעימות יין וכיבוד קל.
שעות הפעילות: ראשון-שבת 10:00-16:00, בערב החג 10:00-12:00 ובחג עצמו סגור.
מושב עגור, 02-9995423. כשר

יקב ננה

יקב ייחודי שמאחוריו סיפורו של ערן רז המכונה "ננה", שעזב חיים שלמים כדי לעבור למצפה רמון עם משפחתו, לנטוע כרמים ולהקים יקב. הכרמים של ננה נמצאים בחלקו העליון של נחל צין, כ-800 מטרים מעל פני הים - טרואר מדברי נדיר שבו גדלים זני קברנה סוביניון, פטיט סירה, שרדונה ושנין בלאן.
11 צפייה בגלריה
מצפה רמון
מצפה רמון
(צילום: תיקי גולן)
הכרמים המתגלים בין הגבעות ההרריות הם מחזה מפעים ובכלל -האתגרים והחזון של המקום מעוררים השראה והופכים כל ביקור למיוחד.
מה אוכלים? גבינות וקרקרים.
המחיר: 90 שקלים לאדם לשלוש טעימות יין, פלטת גבינות ב-45 שקלים.
שעות הפעילות: ראשון-שישי 9:00-15:00, ימים שלישי ושבת סגור. סגור בראש השנה ובסוכות.
כביש 171 צומת הרוחות מצפה רמון, 077-9386288. לא כשר

יקב לה פורה בלאנש

יקב צעיר שהחל לשווק יין לפני כשלוש שנים ובזמן הקצר הזה זכה לתשומת לבם של חובבי יין ומטיילים באזור, וגם לכמה מדליות בתחרויות יין. היקב ממוקם באזור הר חברון ומרכז המבקרים שלו משקיף אל יער יתיר, אזור מיוחד בקסמו. שרידים של כרמים ושל תעשיית יין עתיקה התגלו כאן ומהווים חיזוק לבחירה יוצאת הדופן במיקום הזה כדי לייצר יין, ובמיוחד יין אדום.
11 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ)
הענבים כאן נהנים מאקלים יבש בקיץ ומקור בחורף, ויש הטוענים שמטעי הדובדבן הסמוכים גם הם משפיעים על טעם היין. הביקור כולל סיור מודרך באולם הייצור המלווה בהסברים מקצועיים וטעימות של חמישה סוגי יינות.
11 צפייה בגלריה
יקב לה פורה בלאנש
יקב לה פורה בלאנש
(צילום: אנטולי קרינצקי)
מה אוכלים? פלטת גבינות ובימי שישי מתקיים הפנינג יין קטן שבו מוגשים מאכלים נוספים כמו לחמים, שמן זית ופירות.
המחיר: 50 שקלים לאדם לטעימות יין, 80 שקלים לאדם לטעימות יין ופלטת גבינות.
שעות הפעילות: ראשון-שישי 09:00-16:00, מומלץ לתאם מראש.
מושב בית יתיר מצודת יהודה, 058-6619899. כשר למהדרין

יקב מואה

לאחר הגשימו חלום והקימו משק חקלאי בערבה, התפנו יהודה וצביה פרידמן אל החלום הבא - הקמת יקב משפחתי קטן. היקב ממוקם בתוך הישוב צופר, כקילומטר משרידים של העיר הנבטית מואה, שם התגלתה גת עתיקה. הענבים מגיעים מהכרם המדברי הממוקם בגובה של 760 מטר מעל פני הים ברמת הנגב. מרכז המבקרים עצמו הוא בית האריזה הישן של המשק, ובמסגרת הסיור תוכלו לבקר בין חביות היין, לטעום יינות ולשמוע הסברים.
11 צפייה בגלריה
יקבי בוטיק ישראליים
יקבי בוטיק ישראליים
(צילום: יח"צ)
מה אוכלים? טעימות היין כוללות גבינות ממחלבת בארי, לחם, שמן זית אורגני, זיתים, זעתר וירקות טריים מהשדה. אפשר להזמין גם סלסלת פיקניק ולקחת איתכם.
המחיר: ארבע טעימות יין מודרכות ב-50 שקלים לאדם, פלטת גבינות זוגית ב-70 שקלים, סלסלת פיקניק ב-199 שקלים.
שעות הפעילות: ראשון-שישי 13:00-17:00, מומלץ לתאם מראש.
מושב צופר, 052-3666095. לא כשר

יקב רוטה

יקב בוטיק שהוא חלק מחוות בודדים אקולוגית בחולות חלוצה, מה שנחשב גדות נחל רביבים אשר ברמת נגב. החווה הוקמה על ידי ארז רוטה שהוא אמן, חקלאי ויינן שחלם לשלב בין אהבתו למדבר ואהבתו ליין. הכרמים ניטעו בגובה של כ-300 מטר באדמת לס, חול וחלוקי נחל בתנאי אקלים מדבריים ואופטימליים. מרכז המבקרים נמצא במעין סוכה בלב מדבר והאירוח צנוע אבל נעים וידעני ומלא באווירת חלוציות מלאת השראה. יש סיור של כשעה בכרמים, בחביות וביקב, חוויה של חיבור לטבע ולאדם.
מה אוכלים? הסיור כולל גבינות ולחמים.
המחיר: 75 שקלים לאדם.
שעות הפעילות: ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי וערבי חג 9:00-14:00, בחג סגור.
חוות רוטה מועצה אזורית רמת נגב, 054-4968703. לא כשר

חוות כרמי עבדת

ב-1998 חנה ואיל יזרעאל הקימו כחלק מפרויקט דרך היין, את חוות כרמי עבדת שהיא חווה אקולוגית תיירותית בערוץ ואדי נסתר על שרידיה של חווה חקלאית מהתקופה הביזנטית. ​הם עוסקים בגידול ענבים וניסויים בתחום חקלאות הגפן, ייצור יין מדברי ואירוח ללינה וארוחת בוקר ברוח אגריתוריזם. יש במקום בוסתני פרי ובריכות קטנות והמון שנות השקעה בהפרחת השממה והפיכתה לנווה מדבר קטן שופע יין.
מה אוכלים? עד לאחרונה לא היה הרבה, עד שרימון, בתם של בני הזוג, הקימה את קפה מונה - בית קפה וקונדיטוריה בחווה המשפחתית עם מאפים משגעים, ארוחת בוקר כפרית, קפה ויין המוגשים בחלל נעים או בשולחנות הפזורים בחוץ. יש גם המון עוגות, עוגיות ומוצרי מעדניה לקחת הביתה או לדרך.
המחיר: הסיור לבודדים בחווה הוא עצמאי עם מפה מאוירת והסברים והוא ללא תשלום. מחיר הביקור ביקב כולל טעימות הוא 55 שקלים לאדם.
שעות הפעילות: ראשון-שבת 9:00-16:30.
חוות בודדים כרמי עבדת, 052-2705328. לא כשר