כשהשמש הקיצית מלהטת בשמיים, גם מיטב הברמנים בארץ מלהטטים עם קוקטיילים חדשניים, תוספות מרעננות ושילובי טעמים מרגשים שתופסים את העין, הלב והחיך. בניסיון להגדיר את אופנת הממזגים (קוקטיילים, לפי האקדמיה ללשון) שמאפיינים את קיץ 2024, הנה כמה תובנות:
המבעבעים חוזרים: קוקטיילי שמפניה וקאווה קלאסיים עושים קאמבק, לצד שימוש ביינות המבעבעים באופן מלאכותי. בין הריחות והטעמים שנפגוש הקיץ אפשר למנות את פרח הסמבוק (אדלפלוואר), מגווני פרוסקו ורמזים לפירות הדר. אלו משקאות מושלמים לשקיעה אלגנטית על שמיכה בחוף הים.
טעמים בהשראה בינלאומית: זינוק במחירי הטיסות הובילו ישראלים לוותר על יציאה לחו"ל הקיץ. אבל אפשר תמיד לטייל בעולם דרך הכוס, וכך תמצאו ממזגים המכילים מרכיבים מרחבי העולם, כמו תמרהינדי - פרי דמוי תרמיל, חריף המגיע מאפריקה ואסיה, שמוסיף טוויסט מפתיע למרגריטות. חובבי חריף יכולים ליהנות גם מטוויסט של מרגריטה אשכולית-צ'יפוטלה.
תענוגות קפואים: שוברים את החום עם ארטיקים אלכוהוליים. בברים הצמודים לחוף הים תמצאו עכשיו ממזג אבטיח רוזה - תערובת שובבה של יין רוזה, מחית אבטיח, וודקה ותבלינים כמו קינמון או פלפל שחור.
בחזרה לטבע: חליטות צמחים ופירות עונתיים טריים תופסות את מרכז הבמה. גימלט בזיליקום, למשל, מציע טוויסט מרענן למשקה הקלאסי, בעוד פירות יער ועשבי תיבול מוסיפים נופך של גן קיצי למשקה.
נמוך ואיטי: לבעלי מודעות לבריאות, או למחפשים אפשרויות קלות יותר, המוקטיילים (משקאות ללא כוהל) צוברים אחיזה. למשל, משקאות על בסיס מיץ דובדבנים, אבקת מגנזיום ומגע של מבעבע שמרגיע וממלא את חלל הפה.
אז, בין אם אתם משתוקקים למימוזה קלאסית או להרפתקה בהשראה עולמית, יש טרנד קוקטיילים קיצי שמחכה להרוות את צימאונכם ולפתות את בלוטות הטעם שלכם. תפסו את השייקר שלכם ואמצו את היין המבעבע שיעזרו לכם לעבור את הקיץ.
עדיה לנגה, מנהלת מקצועית בחברת IBBLS, נציגת Diageo בישראל, מוסיפה כי "הקיץ הקרוב צפוי להביא איתו מגוון טרנדים מרתקים בעולם המשקאות. נראה עלייה משמעותית בביקוש לקוקטיילים רעננים בעלי כוהל נמוך, כמו שפריצים והיי-בולים, לצד עלייה בפופולריות של ג'ין וטקילה. הטרנד המרכזי הקיץ יהיה שימוש נרחב במרכיבים עונתיים מקומיים, כך שהקוקטיילים ישתנו לפי ההיצע שיש בשוק החקלאי - שימוש בפירות טריים, ירקות ועשבי תיבול שיקשטו את הקוקטיילים ויעניקו להם טעם ייחודי ומרענן. בחירה זו תורמת לא רק לחוויית שתייה נהדרת, אלא גם תומכת בחקלאות המקומית, שכה הכרחית בימים אלו".
להלן מבחר קוקטיילים מברים נבחרים מרחבי הארץ. חלק מהברים גם השתתפו בשבוע הקוקטיילים World Class, וג'וליאן רובינס מהג'וזפין בתל-אביב נבחרה לברמנית הטובה בישראל, והיא תייצג את ישראל בתחרות העולמית, שתתקיים בספטמבר בשנגחאי.
הקוקטייל: צ'יז קלאב | הבר: טיילר, אילת
בר הקוקטיילים טיילר יושב במרכז תיירות באילת. זהו בר קטן ומינימליסטי המתמקד בשני דברים: הקוקטייל והשירות. עיצוב המקום מאוד תעשייתי, ויחד עם צלילי מוזיקה לא רועשת, מנסה לספק לאורחיו חווית קוקטייל מלאה, תוך הצעת ממזגים קלאסיים, שימוש בסירופים בהכנה ביתית וכהילים ברמה גבוהה.
צ'יז קלאב (Cheese Club) מגיע כאינטרפרטציה מקומית לקוקטייל האגדי Clover Club, שהומצא בפילדלפיה ב-1882 בבר עם אותו שם: "אנחנו עושים השריה של ג'ין בגבינת פרמז'ן, ולכן שינינו את השם של הקוקטייל ל-Cheese, מספרים בבר.
המרכיבים:
• 50 מ"ל ג'ין מושרה בפרמז'ן
• 15 מ"ל מרטיני דריי
• 30 מ"ל סירופ פטל
• 25 מ"ל מיץ לימון
• 10 מ"ל אקוופאבה (נוזל חומוס להקצפה)
משקשקים חזק פעמיים (בלי ועם קרח), ומוזגים לכוסית קופ. מקשטים עם אבקת פטל.
הקוקטייל: ספייס דונקי | הבר: ווספר, חיפה
בר הקוקטיילים הראשון בחיפה, הוקם ב־2015, בתוך הפאב דוברין 7. זהו מקום שמקדש את תרבות השתייה ואמנות הממזג. הקוקטיילים נבנים ומשוקשקים בתשומת לב ובידיים מיומנות, כשהתפריט משתנה תדיר ונבנה יחד על ידי צוות הברמנים.
הממזג ספייס דונקי (Space Donkey), נוצר משילוב של שני קוקטיילים קלאסיים על בסיס וודקה: קוסמופוליטן ומוסקו מיול.
המרכיבים:
• 60 מ"ל קטל 1 מרווה
• 22.5 מ"ל לימון
• 15 מ"ל סירופ תות עץ ביתי
• 60 מ"ל ג'ינג'ר ביר
בונים את הקוקטייל בכוס היי־בול עם קרח, ומוזגים את הג'ינג'ר ביר. בסוף נותנים ערבוב קטן ומקשטים עם קליפת לימון.
הקוקטייל: הורה היאחזות | הבר: הסמבטיון, ירושלים
הסמבטיון הירושלמי הוא בר קוקטיילים בוטיקי ואינטימי שמתחרה בתוצרת מקומית ושחזור מסורות קדומות. הרעיון במקום הוא לא רק ליצור מקום מפגש כיפי לאנשים, אלא גם להציג חומרי גלם מקומיים, מכל העדות ולשלב אותם בתוך המשקה. זה נעשה באמצעות שימוש בעשבי תיבול מיצרנים מקומיים או אפילו מרכיבים ייחודיים, כגון יוגורט, זעתר, שמן זית, יסמין וגלידת זעפרן.
הקוקטייל נקרא בהשראת השיר "הורה היאחזות".
המרכיבים:
• 45 מ"ל טנקרי סביליה
• 15 מ"ל מי סוכר
• 22.5 מ"ל מיץ לימון סחוט
• 15 מ"ל ליקר משמשים מבושמים בקטורת מרווה ולבונה תוצרת בית
הקוקטייל: הארווי | הבר: זאלמה, באר־שבע
בר הקוקטיילים הראשון בבאר־שבע, הוקם בסוף 2016. שטחי המוסך ברחוב הנגר היו פלטפורמה מצוינת לבניית בר בסגנון סודי מהמאה ה־20 ("ספיק־איזי") בארצות־הברית.
ההשראה לקוקטייל הארווי (Harvey) הגיעה מאמריקני בעל אותו השם, המגיע בקביעות לבר, שדרש שיכינו לו קוקטייל משכר. בזאלמה לקחו את הקוקטייל מהסבנטיז "הארווי וולבנגר", אבל ויתרו על מיץ התפוזים, הוודקה והסגירה בגליאנו, ובמקומם יצרו גרסה עם סירופ תפוזים, וניל ותיבול בגרנדין. "המשקה הפיל להארווי שלנו את הלסת", מתגאים בזאלמה.
המרכיבים:
• 40 מ"ל טנקרי טן
• 20 מ"ל ליים
• 10 מ"ל קורדיאל וניל תפוזים ביתי
• 10 מ"ל גרנדין תוצרת בית
• 1 אורנג' ביטרס
מערבבים היטב ומגישים בכוסית יפה.
הקוקטייל: וויילד וויילד ווסט | הבר: האלכימאי, תל־אביב
בר הקוקטיילים האלכימאי נמצא בשוק הפשפשים ביפו. הבר יוצר שיקויים וממזגים מטורפים על בסיס של מותגי כוהל איכותיים, תבלינים, עשבי תיבול ותמציות ייחודיות שנרקחות במקום. כל קוקטייל מגיע בצורת הגשה מיוחדת, ולצד הממזגים אפשר ליהנות ממטבח השף הפנטסטי של הפארוק בשוק.
וויילד וויילד ווסט (Wild Wild West) הוא קוקטייל מאוד מורכב, יוצא דופן בעומקו ומגרה את כל החושים, כיוון שהוא מורכב מכמה רבדים קולינריים, כמו טעמים מנוגדים (טעם הוויסקי והמתיקות של האננס), הבשומת של עשבי התיבול ולבסוף הצבע המאוד מושך.
המרכיבים:
• 60 מ"ל ברבן ג'ים בים
• 60 מ"ל אננס מושרה עם ביטר תפוזים
• 60 מ"ל סאוור
הכוס עוברת עישון של עשבי תבלינים סודיים בטרם ההגשה.
פורסם לראשונה: 00:00, 29.07.24