בשיתוף תנובה
2 צפייה בגלריה
סופגניות הספינג' של משפחת מורדי-אביב
סופגניות הספינג' של משפחת מורדי-אביב
סופגניות הספינג' של משפחת מוראדי-אביב
(צילום: אינס ינאי)
ספרו לנו על עצמכן:
"אנחנו שני ורעות מוראדי-ארביב מגני תקווה, אימהות ל-3 ילדים מקסימים. בנוסף לזוגיות, אנחנו מנהלות עסק משותף בשם 'סלון אוכל'".
מי מבשלת בבית?
"רעות היא שפית במקצועה והיא מכינה את הסופגניות והכיבוד לחג".
מה הסופגנייה המשפחתית?
"הסופגנייה שלנו היא ספינג', מתכון שהגיע מהסבתות המרוקאיות".
מה הסוד של הסופגנייה?
"הרכות בפנים והקראנצ'יות בחוץ. כשיהלי הבכורה שלנו נולדה, היא לא הסכימה אותה לאכול כמו שהיא, אז הוספנו קצפת מעל ותותים. אנחנו אוהבים לקרוא לזה 'הסברינה המרוקאית' ועד היום הילדים חוגגים על זה".
שתפו אותנו בזיכרון משפחתי מהחג: "בשנה שעברה אחים שלנו היו במילואים ונסענו לשמח אותם בשטחי כינוס בחג, ללא ספק חג שלא נשכח".
איך נראה שולחן החג שלכן? "מאחר ושתינו מגיעות ממשפחות גדולות, כל הדלקת נר אצלנו היא חגיגה. תמיד לצד הספינג' יהיו גם בוריקות ותה מיוחד עם בוטנים".
איך אתן הכי אוהבות לאכול את הסופגנייה? "אצלנו אוכלים עם אבקת סוכר, והילדים עם קצפת ותותים.
שאלת מיליון הדולר: סופגניות פשוטות או מפונפנות? "חד משמעית הסופגניות של הבית. פשוטות ומלאות באושר".
2 צפייה בגלריה
סופגניות הספינג' של משפחת מורדי-אביב
סופגניות הספינג' של משפחת מורדי-אביב
הספינג' המסורתי – ולצדו, "סברינה מרוקאית": ספינג' עם קצפת ותותים
(צילום: אינס ינאי)
איך נולד הספינג'?
סופגניית הספינג' האהובה נושאת שורשים עמוקים במזרח התיכון. הגירסה שאנחנו מכירים התפתחה בספרד, תחת השם "איספנג'". משם, המאפה המטוגן התפשט בצפון אפריקה, שם הפך למאכל מרכזי בתרבות המקורית. במקור, הספינג' היה מאפה בוקר לפועלים, בליווי תה או קפה – אך במהרה הסופגנייה הפכה לכוכבת בשמחות ואירועים משפחתיים בכל ארצות המזרח התיכון, ובמיוחד פה בארץ.
הסוד של הספינג' טמון בבצק האווירי שלו ובטיגון המושלם שיוצר מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. במשפחת מוראדי-ארביב, הוסיפו טוויסט מודרני למתכון המסורתי - קצפת עשירה מ-38% שמנת מתוקה של תנובה ותותים טריים, שילוב שהפך אותה ל"סברינה מרוקאית" האהובה על הילדים, וממש לא רק הם.
ככה, בדיוק כמו הספינג' עצמו שנדד והשתנה במסעו בין תרבויות, גם המתכון המשפחתי ממשיך להתפתח ולהתחדש.

איך מכינים ספינג' עם קצפת ותותים?

סופגניות הספינג' של משפחת מורדי-אביב
כשר
צמחוני
זמן הכנה
דקות
זמן כולל
דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
סופגניות הספינג' של משפחת מורדי-אביב
(צילום: אינס ינאי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 ק"ג קמח
חצי כוס סוכר
15 גרם שמרים יבשים
3.5 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח
להגשה: אבקת סוכר
להגשה: שמנת להקצפה 38%
להגשה: תותים טריים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
הוראות הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל המרכיבים כשבע דקות עד לבצק חלק וקצת דביק.
2. מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים בשקית ניילון.
3. מעבירים להתפחה במקרר ל-5 שעות – מומלץ גם לילה לפני.
4. לאחר ההתפחה מוציאים את הקערה לשים מעט שוב ידנית את הבצק בתוך הקערה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
5. מחממים שמן ובעזרת ידיים משומנות מעט לוקחים חתיכה מהבצק, יוצרים חור במרכז החתיכה ומניחים בשמן עמוק.
6. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים. נותנים לסופגניות להתקרר מעט.
7. מקציפים מיכל שמנת מתוקה 38% של "תנובה" להגשה.
8. מגישים חם עם אבקת סוכר, קצפת ותותים. בתיאבון!
בשיתוף תנובה
פורסם לראשונה: 07:00, 29.12.24