תבשיל קציצות חורפי של רפי כהן
טור אוכל חדש: עבור כל אלה שהתמהמהו עד הרגע האחרון עם הבישולים לשבת, מציע השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" מתכון אחד, בסיר אחד, שיכול לשמש כארוחה שלמה לסוף שבוע. והפעם: שלב אחר שלב בהכנה של סיר קציצות בקר עם ארטישוק, שומר ואפונה. צפו
צילום: ירון ברנר
קציצות בקר עם אפונה, ארטישוק ושומר
המצרכים (ל-8 סועדים):
לקציצות -
600 גר' צוואר או שפונדרה של פרה, טחון פעמים
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
6 שיני שום, קצוצות
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1 פרוסה של חלה ללא הקרום, שרויה במים וסחוטה
2 ביצים
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח דק
1/2 כפית פלפל סודני גרוס
לטיגון -
1/2 ליטר שמן תירס לטיגון
3 ביצים טרופות
2 כוסות קמח דורום או סולת דקה
לסיר -
1/2 כוס שמן זית עדין
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
6 שיני שום, קצוצות
600 גר' אפונה
10 לבבות ארטישוק ננסי או 5 ארטישוק רגיל, נקי וחצוי לשנים
2 כוסות כרישה ירוקה, פרוסה גס
2 שומר, חצוי לשנים ופרוס
1/2 1 כפות פפריקה מרוקאית
1/2 כף כורכום
1/2 כף פלפל לבן גרוס
1/2 כף מלח
1 כף מיץ לימון
1 ליטר מרק עוף צח או מים
חופן עלי סלרי ירוק, קצוץ גס
להגשה -
קוסקוס או אורז או בורגול גס או פירה
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה גדולה ומערבבים היטב. מניחים בצד לעשר דקות.
- יוצרים בעזרת כפות ידים משומנות קציצות שטוחות.
- מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן תירס, טובלים כל קציצה בעדינות בביצה ואז בקמח או בסולת, ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק, ומוסיפים את הבצל והשום, ומזהיבים קלות. מוסיפים את הכרישה, השומר, הסלרי מיץ הלימון וארטישוק, ומאדים כשלוש דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומאדים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ-20 דקות.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מגישים עם קוסקוס, אורז או פירה.
סיר לשבת של רפי כהן: תבשיל קציצות עם ארטישוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים