הקישואים שיעשו לכם את השבת
אז שוב נתקעתם בלי סידור לארוחת שבת? סיר הממולאים הצמחוניים של רפי כהן לא רק יעשה לכם את השבת אלא גם יחמם לכם את הלב: מתכון לקישואים ממולאים באורז ועגבניות עם יוגורט מעל, שאפשר לזלול גם בשבת על הבוקר. עונג שבת
קישואים ממולאים בעגבניות ואורז, מוגשים עם יוגורט
המצרכים:
30 קישואים קטנים וצעירים (רצוי בלאדי)
1 כוס שמן זית
1/2 1 כוס מים
6 שיני שום, חצויות
1 פלפל ירוק חריף טרי, פרוס
1/2 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
למילוי -
300 גר' אורז עגול, מושרה במים 20 דקות ומסונן
5 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
2 בצלים, קצוצים דק
5 שיני שום, קצוצות
2 כוסות שמיר, קצוץ
2 כוסות עלי סלרי, קצוצים
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח
להגשה -
1/2 ק"ג יוגורט מחלב צאן
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בידיים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד ל-10 דקות.
2. מסירים פרוסות מתחתית הקישואים. נועצים קישואן במרכז כל קישוא ומוציאים את תוכנו. ממשיכים לסובב ולגלף לעומק הקישוא ולכיוון הדפנות, עד שעוביין אינו עולה על 1/2 ס"מ (לא מגיעים עד הקצה העליון של הקישוא). ממשיכים כך עם כל הקישואים.3. ממלאים את הקישואים בעזרת האצבעות עד 3/4 מאורכם, בלי לדחוס את המילוי, כדי להותיר מקום לאורז לתפוח בזמן הבישול. אפשר גם לנסות למלא את הקישואים בעזרת שק זילוף עם צנתר שרוחבו כרוחב הפתח.
4. מסדרים את הקישואים הממולאים במעגלים ובשכבות בסיר עמוק.
5. יוצקים לסיר 2 כוסות מים רותחים (הקישואים יפרישו הרבה מים במהלך הבישול), ומוסיפים את שמן הזית, השום, הפלפל החריף, המלח והפלפל.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-50 דקות.
7. הופכים את הסיר על גבי צלחת הגשה. יוצקים את היוגורט מעל ומגישים.