שתף קטע נבחר
 

הקישואים שיעשו לכם את השבת

אז שוב נתקעתם בלי סידור לארוחת שבת? סיר הממולאים הצמחוניים של רפי כהן לא רק יעשה לכם את השבת אלא גם יחמם לכם את הלב: מתכון לקישואים ממולאים באורז ועגבניות עם יוגורט מעל, שאפשר לזלול גם בשבת על הבוקר. עונג שבת

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קישואים ממולאים בעגבניות ואורז, מוגשים עם יוגורט

המצרכים: 

30 קישואים קטנים וצעירים (רצוי בלאדי)

1 כוס שמן זית

1/2 1 כוס מים

6 שיני שום, חצויות

1 פלפל ירוק חריף טרי, פרוס

1/2 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

למילוי -

300 גר' אורז עגול, מושרה במים 20 דקות ומסונן

5 עגבניות, קלופות וקצוצות דק

2 בצלים, קצוצים דק

5 שיני שום, קצוצות

2 כוסות שמיר, קצוץ

2 כוסות עלי סלרי, קצוצים

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח

להגשה -

1/2 ק"ג יוגורט מחלב צאן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ככה זה נראה בסוף. אבל עכשיו מתחילים: קישואים ממולאים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ככה זה נראה בסוף. אבל עכשיו מתחילים: קישואים ממולאים(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

1. מערבבים היטב בידיים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד ל-10 דקות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
2. מסירים פרוסות מתחתית הקישואים. נועצים קישואן במרכז כל קישוא ומוציאים את תוכנו. ממשיכים לסובב ולגלף לעומק הקישוא ולכיוון הדפנות, עד שעוביין אינו עולה על 1/2 ס"מ (לא מגיעים עד הקצה העליון של הקישוא). ממשיכים כך עם כל הקישואים.
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

3. ממלאים את הקישואים בעזרת האצבעות עד 3/4 מאורכם, בלי לדחוס את המילוי, כדי להותיר מקום לאורז לתפוח בזמן הבישול. אפשר גם לנסות למלא את הקישואים בעזרת שק זילוף עם צנתר שרוחבו כרוחב הפתח.

4. מסדרים את הקישואים הממולאים במעגלים ובשכבות בסיר עמוק.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

5. יוצקים לסיר 2 כוסות מים רותחים (הקישואים יפרישו הרבה מים במהלך הבישול), ומוסיפים את שמן הזית, השום, הפלפל החריף, המלח והפלפל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-50 דקות.

7. הופכים את הסיר על גבי צלחת הגשה. יוצקים את היוגורט מעל ומגישים.

 


פורסם לראשונה 15/01/2016 00:16

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הקישואים שיצילו לכם את השבת, רפי כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים