שתף קטע נבחר
 

רפי כהן מגיש: סופריטו של עוף ולפת לשבת

עונת הלפת בשיאה: רפי כהן הכין סופריטו מעוף ולפתות טריות, שהחליפו את תפוחי האדמה במתכון המסורתי. מתכון מושלם לסוף השבוע

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סופירטו עוף ולפת

 

המצרכים (ל-8 סועדים):

6-8 יחידות כרעיים, חתוכות לשוק וירך

15 לפתות קטנות, קלופות וחצויות לשניים

6 בצלים קטנים, קלופים וחצויים לשניים

2 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק

5 שיני שום, קצוצות

1 כוס קמח

1/2 כף מלח

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פלפל סודאני גרוס או שאטה (לא הכרחי)

600 מ"ל מים

לטיגון -

1/2 ליטר שמן זית או שמן תירס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר רחב ועמוק 1/2 כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את השום, השאטה, הפלפל השחור ומאדים עוד חצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. טיגון - מחממים שמן בסיר טיגון עד לטמפרטורה של 180 מעלות. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף, טובלים בקמח ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. מסננים ומניחים בצד. מטגנים את חצאי הבצל והלפת עד להזהבה, ומוציאים מהשמן.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מוסיפים את העוף והלפת והבצל המטוגן לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם יוצקים מהנוזלים על העוף.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סופריטו עוף ולפת לשבת של רפי כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים