המרק המושלם לשבת חורפית
אם חשבתם שתעברו את השבת הזאת בלי סיר מהביל - אז טעיתם: השף רפי כהן מגיש מתכון ביתי, לסיר חם ומנחם, של מרק דגים ופסטה, בטעם חמוץ-חריף, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות, גם אם התעוררתם מהשינה רק עכשיו. קדימה לעבודה
צילום:ירון ברנר
מרק דגים ופסטה עם עגבניות, שומר ומיץ לימון
המצרכים (ל-8 סועדים):
2 דגי ים בינוניים במשקל של 1 ק"ג, פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ כולל הראש
1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום קצוצות
2 שומרים קטנים, פרוסים דק (כולל העלים)
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
5 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
1 כוס עגבניות, מרוסקות
1/2 כף זרעי קימל, גרוסים
1/2 כף פלפל לבן, גרוס
1 כף מלח
2 פרוסות לימון צהוב כולל הקליפה
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 ליטר מים
200 ג"ר פסטה קונכיות יבשה (או 350 ג"ר פסטה קונכיות טרייה)
מרינדה לדגים -
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מעט מלח ומעט פלפל לבן, גרוס
הוראות הכנה:
- מתבלים את פרוסות הדג במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, ומניחים בצד ל-15 דקות.
- מחממים בסיר עמוק את שמן הזית, ומוסיפים את הפלפל החריף והשום. מאדים כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השומר, העגבניות והתבלינים, ומאדים תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.
- מוסיפים את המים ואת פרוסות הלימון, מכסים, ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות.
- מוסיפים את הפסטה ואת פרוסות הדג, מבשלים כ-12 דקות ומגישים.
מרק דגים ופסטה של השף רפי כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים