כך תכינו בקלות סיר של תבשיל טלה לשבת
שבת גשומה? קטן עליכם: הכנסו למטבח עם המתכון של רפי כהן לסיר של טלה עם תפוחי אדמה ושעועית, הזמינו אנשים שאתם אוהבים, וסידרתם לכם שבת מושלמת וחמה
צילום: רפי כהן
טלה עם שעועית לבנה ותפוחי אדמה
המצרכים (ל-8-10 סועדים):
6 פרוסות של שוק טלה, פרוסות עם העצם בעובי 2 ס"מ
4-6 נתחים של ברוסט טלה, פרוס עם העצם בעובי 2 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות בעובי 4 ס"מ
3 כוסות שעועית לבנה, שרוייה במים ל-24 שעות
10 שיני שום, חצויות לשניים
1 כף עלי טימין
1 כף פלפל לבן גרוס
1 כף מלח
4-5 צ׳ילי אדום וירוק, חצויים לשנים
2 ליטר מרק עוף צח או מים
4 עגבניות בשלות, קלופות ופרוסות ל-4
הוראות הכנה:
- מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק.
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל וצולים למשך דקה מכל צד.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
- מבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד.
חגיגה של שבת: מתכון של רפי כהן לסיר של טלה ושעועית
צילום: ירון ברנר
מומלצים