תראו מה רפי כהן הכין מגרגירי חומוס
אתם בעניין של ריח בישולים שימלא את חלל הבית? רפי כהן הכין לכם סיר של בשר עגל עם גרגירי חומוס ופלפלים, שרק הריח שלו יעשה לכם שבת מוצלחת
צילום: ירון ברנר
סיר של בשר עגל עם גרגירי חומוס ופלפלים
המצרכים:
1/2 ק"ג בשר עגל (שפונדה, אונטריב או צוואר עגל), חתוך לנתחים של 3X3 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לארבעה חלקים
2-3 פלפלים חריפים, חצויים לשניים
6 פלפלים יבשים, נקיים מזרעים
8 שיני שום שלמות
4 כוסות גרגירי חומוס, מושרים במים ל-12 שעות
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח
1 כפית זרעי כמון, גרוסים
מים לבישול
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס כוסברה קצוצה
הוראות ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק, ומוסיפים את הפלפלים והשום. מאדים כדקה.
- מוסיפים את הבשר והתבלינים, וממשיכים לאדות, תוך כדי ערבוב, כשלוש דקות.
- מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על להבה נמוכה.
- מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים כשעתיים נוספות, עד אשר הבשר רך והחומוס מבושל.
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.
תבשיל חומוס ובשר של השף רפי כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים