חתונה משמים: סרדינים נשואים
נשארו לכם עוד כמה שעות עד שהשבת תתחיל באמת? תנו קפיצה לשוק, התארגנו על שקית סרדינים טריים, כנסו למטבח והכינו את המנה שתעשה לכם את הסופ"ש: השף רפי כהן נותן מתכון לסרדינים נשואים הממולאים במילוי ירוק וחריף
סרדינים נשואים
המצרכים (ל-4 מנות):
24 יח' סרדינים, נקיים מאידרה וראש
1 כוס קמח
1/2 כף מלח דק
1/2 ליטר שמן תירס לטיגון
למילוי -
2 כוסות כוסברה, קצוצה דק
8 שיני שום, קצוצות
2 פלפלים ירוקים, נקיים מזרעים וקצוצים דק
1/2 כוס לימון כבוש, קצוץ
2 כפות צלפים, קצוצים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות הריסה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
לרסק עגבניות ומיץ לימון -
1 כוס עגבניות בשלות, מגוררות בפומפייה
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כף מלח
חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
- ממלאים חצי כף מהמילוי על הצד הפנימי של הסרדין ומניחים סרדין נוסף מעל, ומהדקים מעט.
- מחממים את השמן במחבת.
- טובלים כל סדין בתערובת הקמח משני הצדדים, ומטגנים מספר דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומניחים על צלחות הגשה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי רסק העגבניות, למעט הכוסברה.
- מוסיפים מעל הסרדינים מעט מרסק העגבניות, מניחים עלי כוסברה, ומגישים.
בעניין של דגים? צפו בשף רפי כהן מכין קציצות לוקוס:
צילום - ירון ברנר
מתכון של רפי כהן לסרדינים נשואים הממולאים בכל טוב
צילום: ירון ברנר
מומלצים