שתף קטע נבחר
 

חתונה משמים: סרדינים נשואים

נשארו לכם עוד כמה שעות עד שהשבת תתחיל באמת? תנו קפיצה לשוק, התארגנו על שקית סרדינים טריים, כנסו למטבח והכינו את המנה שתעשה לכם את הסופ"ש: השף רפי כהן נותן מתכון לסרדינים נשואים הממולאים במילוי ירוק וחריף

סרדינים נשואים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המצרכים (ל-4 מנות):

24 יח' סרדינים, נקיים מאידרה וראש

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

1 כוס קמח

1/2 כף מלח דק

1/2 ליטר שמן תירס לטיגון 

למילוי -

2 כוסות כוסברה, קצוצה דק

8 שיני שום, קצוצות

2 פלפלים ירוקים, נקיים מזרעים וקצוצים דק

1/2 כוס לימון כבוש, קצוץ

2 כפות צלפים, קצוצים

1/2 כוס שמן זית

2 כפות הריסה

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף מלח 

לרסק עגבניות ומיץ לימון -

1 כוס עגבניות בשלות, מגוררות בפומפייה

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כף מלח

חופן עלי כוסברה

שף רפי כהן, מסעדת "רפאל" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף רפי כהן, מסעדת "רפאל"(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
  2. ממלאים חצי כף מהמילוי על הצד הפנימי של הסרדין ומניחים סרדין נוסף מעל, ומהדקים מעט.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מחממים את השמן במחבת.
  4. טובלים כל סדין בתערובת הקמח משני הצדדים, ומטגנים מספר דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומניחים על צלחות הגשה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי רסק העגבניות, למעט הכוסברה.
  6. מוסיפים מעל הסרדינים מעט מרסק העגבניות, מניחים עלי כוסברה, ומגישים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

בעניין של דגים? צפו בשף רפי כהן מכין קציצות לוקוס:

צילום - ירון ברנר

צילום - ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:







 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון של רפי כהן לסרדינים נשואים הממולאים בכל טוב
צילום: ירון ברנר
מומלצים