שתף קטע נבחר
 

עפים על רימונים: 4 קינוחים

רימון מוסיף המון: הקונדיטורית סאני דרעי רוקחת רביעיית מתכונים מתוקים עם רימונים שיקשטו את שולחן החג שלכם. בתפריט: מרשמלו רימונים, מרקיז שוקולד לבן ורימונים, מאפינס שוקולד לבן ורימונים וגם פנקוטה רימונים עם למון גראס וג'ינג'ר

מרשמלו רימונים

 

המצרכים (לתבנית פיירקס):

295 גרם סוכר

95 גרם מיץ רימונים

35 גרם סירופ תירס או דבש

25 גרם אבקת ג'לטין

125 גרם מים

200 גרם קורנפלור

200 גרם אבקת סוכר

מעט צבע מאכל אדום

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הג'לטין עם המים, ומקררים עד לקבלת מרקם של ג'לי. מניחים בקערת המיקסר את הטרמולין והג'לי. מערבבים את הסוכר ואת מיץ הרימונים בסיר, ומביאים לטמפרטורה של 110 מעלות.
  2. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר, ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד להמסה (הטמפרטורה צריכה להיות 40 מעלות). מוסיפים לתערובת את הצבע האדום עד לקבלת צבע של רימון.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מערבבים יחד את הקורנפלור ואת אבקת הסוכר, ומפזרים על תחתית התבנית המרופדת בנייר אפייה. שופכים את מסת המרשמלו לתבנית, ומפזרים למעלה את תערובת הקורנפלור ואבקת הסוכר. משאירים בטמפרטורת החדר להתייצבות במשך לילה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מחלצים את המרשמלו וחותכים לריבועים, מפדרים בתערובת אבקת סוכר וקורנפלור ומגישים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

מרקיז שוקולד לבן ורימונים

מתכון זריז, כיפי ומרשים.

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המצרכים (לתבנית מלבנית סטנדרטית):

500 גרם שוקולד לבן איכותי

30 גרם חמאה

3 גרם מלח

400 גרם (פחית) חלב מרוכז

120 גרם פקאן סיני, קצוץ גס

גרעינים מרימון אחד

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את השוקולד הלבן, החמאה, המלח והחלב המרוכז ומערבבים עד שהשוקולד הלבן והחמאה נמסים לחלוטין. מוסיפים פנימה את הפקאן הקצוץ, ומערבבים.

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים. מפזרים רימונים ומצננים במקרר במשך כ-4 שעות. מחלצים, פורסים לקוביות או אצבעות ומגישים.

 

חגיגית לשנה החדשה. קונדיטורית סאני דרעי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חגיגית לשנה החדשה. קונדיטורית סאני דרעי(צילום: ירון ברנר)

 

מאפינס שוקולד לבן ורימונים

 

המצרכים (ל-12 מאפינס קטנים או 6 גדולים):

160 גרם חמאה

384 גרם קמח

6 גרם מלח

13 גרם אבקת אפיה

320 גרם סוכר

3 ביצים גדולות

6 גרם תמצית וניל

175 גרם חלב

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ

גרעינים מרימון אחד

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר, מוסיפים וניל וביצים בהדרגתיות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ולבסוף את החלב.
  2. כשהמסה מוכנה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. מחלקים את התערובת לתבניות מאפינס עם נייר מנז'ט, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 15-20 דקות (אם המאפינס גדולים, יש סיכוי שתצטרכו יותר זמן).

 

פנקוטה רימונים עם למון גראס וג'ינג'ר

 

המצרכים (ל-4 דעריות בינוניות):

לפנקוטה- 

450 גרם שמנת מתוקה + 150 גרם שמנת מתוקה

1 מקל וניל

75 גרם חלב

1/2 1 דפי ג'לטין

75 גרם סוכר

 5 גרם תמצית קוקוס (אם רוצים)

לסירופ ג'ינג'ר למון גראס-

200 גרם סוכר

200 גרם מים

1/2 שורש ג'ינג'ר

2 ענפי למון גראס

לשקדים המסוכרים-

100 גרם שקדים פרוסים

20 גרם חמאה

20 גרם סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפנקוטה - מרתיחים את 450 גרם השמנת הראשונה עם הווניל ומצמצמים את הנוזלים בשליש, שוקלים את המסה תוך כדי (המסה צריכה לשקול אחרי הצמצום 300 גרם). בינתיים משרים את הג'לטין במי קרח.
  2. מעבירים את תערובת השמנת והווניל לקערה, ומרתיחים את החלב. יוצקים את החלב המורתח על הג'לטין המרוכח, מאחדים בין תערובת החלב והג'לטין לתערובת השמנת וניל המסות ומניחים לצינון. מסננים את התערובת.
  3. מקציפים את כמות השמנת הנוספת עם הסוכר עד לקבלת קצף רך ויציב, ומאחדים אותה בעדינות עם המסה הנוזלית. מחלקים לקערות או כוסות, ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  4. מכינים את הסירופ - פותחים את שורשי הלמון גראס, מקלפים ופורסים את שורש הג'ינג'ר. שמים את הכל יחד בסיר ומביאים לרתיחה. מצננים. מוסיפים גרעיני רימונים ומשרים במשך שעתיים.
  5. מכינים את השקדים המסוכרים - ממיסים את החמאה בסיר, ושופכים על תערובת השקדים והסוכר. מערבבים בעזרת כף, וקולים את הכל יחד בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 10-7 דקות עד להשחמה. 
  6.  מסדרים 2 כפות מהרימונים והסירופ על הפנקוטה, ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים. מגישים.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
זריז וכיפי. מרקיז שוקולד לבן ורימונים
צילום: ירון ברנר
מומלצים