כולל תותים וקצפת: הפנקייק של ארז
לא רק לילדים, לא רק לקינוח: השף ארז קומרובסקי עם מתכון מושלם וקל להכנה של פנקייק עם תותים וקצפת. טוסו למטבח
אביהו שפירא
פנקייק ריוויון עם תותים וקצפת
המצרכים:
1/2 1 כוסות קמח תופח
4 כפות סוכר
2 חלמונים
1/2 כפית מלח ים
80 גר' חמאה, מומסת
2 כוסות ריוויון
חמאה לטיגון
1/2 מקל וניל
להגשה -
1/2 ליטר שמנת מתוקה 38%
1/3 כוס רוזטה איכותית (רכז שקדים)
חופן תותים חצויים
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. בקערה אחרת מערבבים חלמונים עם ריוויון, חמאה מומסת ומקל וניל. שופכים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בהדרגה, ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה (מורחים אותה על המחבת בעזרת נייר מגבת), ויוצקים לתוכה מעט מהבלילה בעזרת מצקת. הופכים את התערובת ברגע שמתחילות להופיע בועות. ממשיכים בטיגון במשך 10 שניות נוספות, ומוציאים.
- מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת בעזרת מקצף ידני עד לקבלת קצפת. יוצקים פנימה את הרוזטה, ומערבבים בעדינות.
- הגשה - מסדרים את הפנקייקים על צלחת, מניחים מעל חצאי תותים ויוצקים מעל כף מהקצפת. שמים מעל פנקייק נוסף, עוד תותים ועוד קצת ומגישים.
ארז והפנקייק המושלם
צילום: אביהו שפירא
מומלצים