בסבוסה, די: 3 קינוחים מזרחיים
כנאפה, בסבוסה ומלבי: מתכונים לשלושה קינוחים אותנטיים
צילום: ירון ברנר
כנאפה
המצרכים (ל-5 מנות בתבניות אלומיניום עגולות בקוטר 10 ס"מ):
לתערובת שערות קדאיף -
250 גר' שערות קדאיף
50 גר' אבקת סוכר
150 גר' חמאה
למלית גבינות -150 גר' גבינת מוצרלה
150 גר' גבינת ברינזה
לסירופ -125 גר' סוכר
125 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- לשערות קדאיף - מפרידים את שערות הקדאיף ומפזרים את אבקת הסוכר עליהן, מערבבים היטב עד הטמעת האבקה בשערות הקדאיף.
- ממיסים 120 גר' חמאה. שופכים את החמאה המומסת על השערות עם אבקת הסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לסירופ - שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-8 דקות.
- מורידים מהכיריים ומקררים לטמפרטורת החדר.
- להרכבת המנה - מגררים את שתי הגבינות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים מתערובת הגבינות 5 כדורים שווים במשקל 60 גר'.
- ממיסים את החמאה שנותרה (30 גר') ומברישים כל כלי בחמאה מומסת. מניחים בכל כלי חופן של תערובת שערות הקדאיף (כ-40 גר') ומהדקים לדפנות ולתחתית הכלי. בתוך כל גומת שערות שנוצרה מניחים כדור גבינות שכדררנו קודם, ומשטחים מעט. מכסים את הגבינות בשערות קדאיף ומהדקים היטב.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפיה במשך 15 דקות עד הזהבה קלה.
- לפני ההגשה יוצקים כ-3-4 כפות מהסירופ על הכנאפה.
בסבוסה
המצרכים (ל-9 מנות בתבנית 20x30):6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 כוס סולת
2 שקיות אבקת אפייה
300 מ"ל מיץ תפוזים טבעי
גרידה מתפוז אחד
גרגירים ממקל וניל אחד
לסירופ -
1/4 1 כוס סוכר
250 מ"ל מים
גרידה מתפוז אחד
מקל וניל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- לסירופ - שמים את כל המצרכים בקלחת ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות ומקררים לטמפרטורת החדר.
- לבסבוסה - מכניסים לקערה את הביצים, השמן, גרידת התפוז, מיץ התפוזים וגרגירי הווניל ובעזרת מטרפה מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים – סוכר, קמח, סולת, קוקוס ואבקת האפייה.
- בשתי פעימות מעבירים את התערבות מקערת היבשים אל קערת הנוזלים, ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
- מוזגים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
- מיד כשהבסבוסה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.
המלבי של כספי
המצרכים:
1 ליטר חלב (900 + 100)
6 טיפות תמצית ורדים
150 גר' סוכר
80 גר' קורנפלור
לרוטב -100 מ"ל מים
100 גר' סוכר
1 טיפה צבע מאכל אדום
3 טיפות מי ורדים
להקצפה -250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
- לרוטב - מרתיחים את כל המרכיבים עד להמסת הסוכר ומצננים.
- למלבי - בסיר מביאים לרתיחה 900 מ"ל חלב, סוכר ותמצית מי ורדים. מערבבים מדי פעם.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם 100 מ"ל חלב. כשהתערובת רותחת מתחילים לטרוף היטב במטרפה, ומוסיפים בזהירות את החלב עם הקורנפלור.
- תוך כדי טריפה ממשיכים לבשל את התערובת עד להסמכה ומכבים את הלהב. מיד מעבירים למגש, מכסים בניילון נצמד. מצננים כרבע שעה ומכניסים ללילה למקרר.
- שלב ההקצפה - מכניסים למיקסר את המסה של המלבי המבושל לאחר קירור של לילה ומקציפים במטרפה 5-6 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד 5-6 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
- מגישים בכוס - קרם מלבי צונן, רוטב מלבי מעל ולקישוט קוקוס קלוי.
המתכונים באדיבות שף יניב כספי ממסעדת "כספי"