ישראל אהרוני: שיפודי סלמון אסייתיים
השף ישראל אהרוני מכין מדג סלמון מתכון אסייתי קליל לימי הקיץ, שגם אתם תוכלו להכין בבית במהירות
שיפודי סלמון בניחוח אסייתי לצד ירוקים מוקפצים
המצרכים (ל-3 מנות):
500 גר' פילה סלמון, ללא עור
תרסיס שמן
למשרה -
3 כפות סויה מתוקה
3 כפות סויה רגילה
3 שיני שום כתושות
5 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
2 כפות עלי כוסברה קצוצה
1 כף דבש
3 כפות מיץ ליים
לירוקים -
שמן זית
חופן שעועית ירוקה עדינה
חבילת תרד טורקי
1 בצל סגול
3 שיני שום פרוסות דק
מלח, פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מגוררת דק
מעט ממשרה הדגים (כ-2 כפות)
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת המשרה - מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- חותכים את הסלמון לקוביות אחידות ומשרים בתערובת למשך שעה לפחות.
- משפדים את קוביות הדג על שיפוד, מתיזים מעט שמן על הפלאנצ'ה וצולים קלות מכל הצדדים.
- מכינים את הירוקים - שוטפים את השעועית במי ברז. פורסים בצל וג'ינג'ר לרצועות דקות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים קלות את הבצל והג'ינג'ר.
- מוסיפים את השעועית ומקפיצים כדקה. קוצצים גס את התרד ומוסיפים אותו למחבת.
- מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת ומעט ממשרה הדגים. מקפיצים במשך דקה ומעבירים לכלי הגשה.
- מגישים את השיפוד לצד הירוקים.
"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10
שיפודי סלמון בסגנון אסייתי
צילום: תום ברטוב
מומלצים