3 מתכונים לעוגות בחושות מהירות
זה הזמן לסגור את הפינה לשבת: הקונדיטור אורן בקר מציע שלושה מתכונים לעוגות בחושות מהירות: עוגת חלבה, עוגת שזיפים ועוגת תפוחים וג'ינג'ר
עוגת דבש וחלבה
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
170 גר' דבש (1/3 כוס)2 ביצים מידה לארג'
1 כוס (240 מ"ל) מים
110 גר' ריבת שזיפים (או ריבה אדומה)
100 מ"ל שמן (1/3 כוס + כף)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
300 גר' קמח מנופה (2 כוסות + 1 כף)
1 כף שטוחה סודה לשתייה
1 כף שטוחה אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן
100 גר' חלבה
- מערבבים במערבל עם וו גיטרה את הדבש, הביצים, המים הריבה, השמן והסוכר במהירות נמוכה.
- לאחר הערבול, מנפים את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.
- מוסיפים קינמון וציפורן וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, מעל לכל תבנית מפזרים כ-50 גרם חלבה מגורדת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהחלק העליון של העוגה הופך לקרום יציב. מצננים לטמפרטורת החדר.
טיפ:
אפשר להמיס חצי כוס סוכר בכוס מים, ולהבריש את העוגות בסירופ החמים.
עוגת שזיפים וברנדי
המרכיבים:
110 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר180 גר' סוכר (1 כוס פחות כף)
2 ביצים מידה לארג'
1 כפית תמצית וניל
160 גר' קמח (1 כוס + 1 כף)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
80 גר' שמנת חמוצה (3/4 גביע)
12 יחידות שזיפים מיובשים מגולענים שהושרו ב-1/2 כוס מים ו-1/3 כוס ברנדי
- קוצצים את השזיפים המגולענים לקוביות ומשרים אותם בברנדי.
- מקרימים את החמאה יחד עם סוכר הווניל במיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקרים יחד עד לקבלת מסה אוורירית (בערך 5 דקות).
- מוסיפים פנימה לבהדרגה קמח מנופה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את השמנת החמוצה יחד עם השזיפים והברנדי, ומערבבים היטב למסה חלקה.
- מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 35-30 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה.
טיפ:
אפשר לקשט את העוגה בפירורי קראמבל ולאפות יחד, אם רוצים
עוגה בחושה עם תפוחים, קינמון וג'ינג'ר
מרכיבים (לתבנית אינגליש קייק + 3 קאפקייקס):
135 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר ( ¾ כוס)
3 ביצים בגודל לארג'
1 כפית אבקת אפייה
190 גר' קמח (1/3 1 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרדת לימון
3 תפוחי גרנד סמית
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר טחון
1 כפית קינמון
אופן הכנה:
- מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
- קולפים שני תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ותפוח נוסף קולפים וחותכים לרצועות דקות לקישוט מעל לעוגה.
- מערבבים ומקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה יחד עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מסה אוורירית.
- מוסיפים את תמצית הוניל וגרידת הלימון.
- מוסיפים את הקמח המנופה, יחד עם אבקת האפייה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת מסה אוורירית וחלקה.
- מסדרים בתבנית אינגליש קייק ששומנה וקומחה שכבה מהמסה הבחושה, ומסדרים מעל קוביות תפוחים ובוזקים מעל סוכר, קינמון ומעט אבקת ג׳ינג׳ר.
- חוזרים על הפעולה פעמיים. מסדרים פלחי תפוחים מעל, בוזקים מעט סוכר וקינמון טחון.
- אופים בתנור בערך 35-40 דקות עד שהעוגה מוכנה.