סופגניות בהשראת העיר ירושלים
אוויר הרים צלול כיין, וריח טיגונים: חג החנוכה עוד לא הגיע, אבל טובי השפים הירושלמים כבר הספיקו לרקוח מהדורה חגיגית במיוחד של סופגניות בהשראת סמלי העיר. רוצים ביס מטחנת הרוח מונטיפיורי או מחומות העיר העתיקה? הסופגניות היצירתיות יחכו לכם במסעדות השפים בירושלים
ספינג' כבד אווז, סופגנייה בצורת פסל המפלצת המפורסם ומגדל סופגניות בדוגמת טחנת הרוח במשכנות שאננים: לקראת חג החנוכה יצרו שורה של שפים ממסעדות ירושלמיות סופגניות בהשראת עיר הבירה.
השפים אסף גרניט ואורי נבון ממסעדת "מחניודה", למשל, עשו מחווה לקולנוע "סמדר", והם יגישו סופגנייה בסגנון העוגה הבחושה שנמכרה בבית הקולנוע המיתולוגי. בוגרת "מאסטר שף" רחל בן אלול יצרה סופגניית מפלצת, קרן קדוש אפתה סופגניית בייגלה ירושלמי מוארכת, בקונדיטוריית "מרציפן, בחרו בחומות העיר העתיקה, וב"מאפיית אנג'ל" שיתפו פעולה עם "סטקיית חצות" — ןכל אחד מהם סמל ירושלמי בפני עצמו ממילא — ויצרו מנה של מעורב ירושלמי בסופגנייה.
וזה אפילו לא השילוב הכי רחוק מהסופגנייה המוכרת עם הריבה ואבקת הסוכר — אבי לוי ממסעדת "המוציא" (ומנצח "מאסטר שף") הכין ספינג' עם כבד אווז.
גם בפלאפלייה המתוקה "בתא" יצטרפו לטרנד החגיגי ויגישו סופגניות על מקל בשלל ציפויים ומילויים בהשראת אחת המילים שהכי מזוהות עם הסלנג הירושלמיות — מציצה.
את הקמפיין יזמה עיריית ירושלים במטרה לחזק את העסקים הירושלמיים בדרך אומנותית ויצירתית, והסופגניות יוצעו למכירה במהדורת חג מוגבלת שתימכר במסעדות השפים. ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, אמר כי "שוב העסקים הירושלמיים הוכיחו שהם הכי פורצי דרך, הכי מקוריים, הכי פטריוטיים — ובעיקר הכי טעימים. לקראת חנוכה הם מוסיפים אור גדול לירושלים".
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"