שתף קטע נבחר
 

כל אחד יכול: מתכון לפנקוטה תות

האדום הזה עושה לה טוב: רותי קינן מכינה קינוח פנקוטה איטלקי, ומשדרגת אותו בקולי אדום ומתוק מתותים טריים שאפשר למצוא עכשיו בכל ירקנייה. אתם יכולים להחליף את הרוטב בשוקולד, קרמל או סירופ לטעמכם

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עם המטבח האיטלקי אני מנהלת יחסים של קירבה כבר שנים ארוכות. לא רק בגלל קשרי משפחה הדוקים שמביאים אותי לארץ המגף לעתים קרובות, לפעמים כמה פעמים בשנה, אלא גם משום ההערכה שאני רוחשת לאותנטיות שלו, לשורשיות ולהיעדר הפוזה של המאכלים הנפלאים, המגוונים והשפויים הכלולים ברפרטואר שלו.

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

רק שני אגפים במטבח הזה קצת מתמיהים אותי בכל פעם מחדש: מחלקת הלחמים ופינת הקינוחים. יצא לי לא פעם לתהות איך יתכן שמהמטבח שהנחיל לעולם את הפיצה, הפוקצ'ה ואפילו הג'בטה והגריסיני - מגיחות לארוחת הבוקר לחמניות תפלות לגמרי ובסלסלת הלחם שמוגשת לצד הארוחה, מונחות פרוסות לחם נטול טעם לא פחות. הניסיונות שלנו להשיג לחם טוב, בסטנדרטים שהורגלנו להם אצלנו, בערי צפון איטליה (שם אנחנו נמצאים בדרך כלל) - עלו עד כה בתוהו.

מתמצת את חווית הבישול והאכילה האיטלקית. קינוח פנקוטה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מתמצת את חווית הבישול והאכילה האיטלקית. קינוח פנקוטה(צילום: ירון ברנר)
 

חידה נוספת היא מדור הקינוחים. לבד מכמה יצירות פאר מיתולוגיות כמו הטירמיסו, הזופה אינגלזה, הסמיפרדו והזביונה, המבחר שמוצע, אפילו במסעדות, לא גדול. אולי בגלל שההיגיון הקולינרי האיטלקי הבריא טוען שלסיום הארוחה אין מתאים יותר מפרי טרי, עסיסי וטעים. או גלידה מופלאה, שאפשר למצוא בכל מקום בצורתה הפשוטה והישירה או ביצירות מורכבות כמו הקסטה.

 

בין כל אלה בולט קינוח אחד, שבשבילי מתמצת את חוויית הבישול והאכילה האיטלקית כאחד. פנה קוטה - שפירוש שמה הוא שמנת מבושלת, והוא בדיוק זה: שמנת עשירה, מבושלת בסוכר ומיוצבת על ידי ג'לטין. וזהו. כמה פשוט - ככה טעים ונפלא. כמו הרבה מאוד מאכלים איטלקיים, שמתייחסים בכבוד למרכיבים ומתבוננים ביצירות שלהם בגובה העיניים. מבחינתי, זהו הקינוח האולטימטיבי למתחילים, ובסיס מעולה לגיוונים למי שמעוניין להשקיע קצת מעבר להכנה הפשוטה להביך.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

עם פרוץ עונת התותים אצלנו, רק טבעי שבחרתי להגיש את הפנה קוטה שלי מוקפת בקולי אדום מתוק ומעוטרת בפירות טריים. אם תרצו - מה שהתקבל הזכיר בטעם (אך בשום אופן לא במראה) תות בשמנת, הקינוח המיתולוגי של ארוחות הערב בילדותי הרחוקה. התינוקות של היום חשבו שזה מעדן חלב משודרג, הגדולים התמוגגו.

 

עושר הטעמים מאפשר להגיש במנות קטנות. אפשר להחליף את התותים בפירות אחרים או ללוות את הקינוח ברוטב שוקולד, קרמל או סירופ מכל סוג שהוא. ואפשר גם לוותר על התוספות - הפנה קוטה נפלאה כך סתם, בלי כלום.

טעים גם סתם כך, ללא תוספות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טעים גם סתם כך, ללא תוספות(צילום: ירון ברנר)
 

פנקוטה בתות

המצרכים (ל-8-6 מנות):

14-12 גר' (1 שקית) ג'לטין טהור

2 מכלי שמנת לקצפת

1 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

מעט תמצית וניל אמיתי - לא חובה

לקולי תות -

250 גר' תותים

2 כפות סוכר

מזכיר את הקינוח המיתולוגי של תות בשמנת (צילום: ירון ברנר)
מזכיר את הקינוח המיתולוגי של תות בשמנת(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מרככים את הג'לטין במים קרים לפי ההוראות שעל האריזה.
  2. מחממים את השמנת והחלב עם הסוכר עד לנקודת הרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין המרוכך ובוחשים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל, אם רוצים.
  3. מצננים את התערובת עד לחום החדר, ומעבירים לכלים אישיים. מצננים במקרר 4 שעות לפחות לפני ההגשה.
  4. מכינים את הקולי תות - שוטפים את התותים, משאירים כמה לקישוט, ומסירים מהאחרים את העלים. מרסקים בבלנדר, ביחד עם הסוכר, למחית חלקה.
  5. הגשה - הופכים על צלחת, יוצקים מסביב את הקולי ומקשטים בתות. לחילופין, אפשר להשאיר את הקינוח בכלי ולצקת את הקולי עליו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פנקוטה בתות
צילום: ירון ברנר
מומלצים