שתף קטע נבחר
 

מתכון מהיר למרק עדשים

מרק אחרון לעונה: מתכון מהיר וקל למרק סמיך ומשביע של עדשים כתומות

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אל מרק העדשים האדומות אני חוזרת שוב ושוב עד שוך עונת המרקים ובכל פעם הוא מרגיש כמו הדבר הנכון והאמתי. הוא סמיך ומשביע, מחמם ומרגיע ובעל צבע אדום-כתום משגע, וכשמוסיפים לו צבע ומרקם נוסף הוא מקבל מיד מין טוויסט חדשני - והופך ליפה ועדכני עוד יותר.

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
הפעם בחרתי להעשיר את העדשים האדומות בעדשים שחורות. על האריזה הן נקראות "עדשי קוויאר" והן נראות ממש כך, כשמפזרים אותן על פני המרק הכתום או עורמים אותן במרכז הצלחת. וביחד נוצר מרק דאבל-עדשים. כדאי לכם לשמור על המתכון שמתכתב גם עם תנועות הבריאות, המתנגדות לגלוטן ומצביעות על קטניות בכלל ועדשים בפרט כמקור מצוין לפחמימות ולחלבונים מן הצומח, גם לימות החול.

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

מרק עדשים כתומות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מעניין שלמרות ששתיהן - הכתומות והשחורות - בנות משפחה אחת, הן מתנהגות לגמרי אחרת בבישול. בעוד שכתומות מתרככות במהירות והופכות אחרי בישול קצר למדי למחית, השחורות שומרות על צורתן העגלגלה המושלמת גם אחרי בישול ממושך. זה מה שעושה את הכתומות למתאימות כל כך למרק סמיך, שאין צורך לרסק למחית, ואת השחורות לתוספת מרהיבה וגם מעט נגיסה למרק המוכן.

 

ביום יום המרק עתיר הסגולות הזה יכול לסגור פינה כמנה עיקרית בארוחה קלה או כמנה ראשונה בארוחה חגיגית. ועם מעט מאוד השקעה אפשר לקצור בזכותו המון מחמאות.

מרק עדשים כתומות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מרק עדשים כתומות

תוספת של רסק עגבניות והפפריקה למרק העדשים מחזיר להן את הצבע הכתום-אדום שאובד להן בבישול ויוצר רקע יפה לעדשים השחורות.

 

החומרים (ל-6 מנות):

150 גר' עדשים שחורות

מלח, פלפל

2 בצל, קצוץ

2 כפות שמן זית

300 גר' עדשים כתומות

6 כוסות ציר (ירקות או עוף) או מים

100 גר' רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את העדשים השחורות בסיר קטן, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן רכות מאוד (כ-30 דקות). מוודאים מדי פעם אם יש די מים בסיר. בתום הבישול מסננים את העדשים מהמים (אם נותרו), ממליחים ומפלפלים.
  2. בינתיים מכינים את המרק: בסיר בינוני, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
    מרק עדשים כתומות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות.
  4.  מעבירים את המרק המוכן לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף או שתיים מהעדשים השחורות המבושלות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון למרק עדשים כתומות
צילום: ירון ברנר
מומלצים