ארוחת ליל הסדר: חזה עוף חגיגי
התבקשתם להכין מנה לחג והמטבח הוא לא המקום האהוב עליכם בבית? קבלו מתכון קל להכנה שיעשה בשבילכם את העבודה: חזה עוף ברוטב לימון כבוש, זיתי קלמטה וארטישוקים טריים
חזה עוף ברוטב לימון כבוש, זיתי קלמטה וארטישוקים טריים
המצרכים:
4 חזות עוף שלמים
3-4 כפות לימון כבוש
1 כף עלי טימין
1 כף עלי אורגנו
1/2 כף עלי רוזמרין
1 כפית צ'ילי, קצוץ
3/4 כוס ציר עוף
16 זיתי קלמטה שלמים מגולענים
4 לבבות ארטישוקים טריים קלופים (ראו מתכון של סלט הארטישוק)
מלח, פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
- מורחים את חזה העוף בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומפזרים את עשבי התיבול, מחצית הצ'ילי ולימון כבוש. צורבים אותם על מחבת לוהטת כ-3 דקות על כל צד. מוציאים מהמחבת, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות, ומכניסים את התבנית עם חזה העוף לתנור חם לבישול נוסף של 5 דקות בכל צד.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב - מוסיפים למחבת החמה 3 כפות שמן זית, את לבבות הארטישוקים הפרוסים, הזיתים ושאר הלימון הכבוש והצ'ילי ומטגנים כ-3-4 דקות.
- מנמיכים את האש, יוצקים למחבת החמה את הציר, מערבבים היטב ומבשלים יחד כ-2-3 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם קלות.
- מוציאים את חזה העוף מהתנור, בודקים בעזרת סכין שמבושל דיו. במידה ולא - מחזירים לעוד כמה דקות לתנור. מזגגים את חזות העוף ברוטב לדקה בכל צד, ומגישים.
ללא מאמץ. חזה עוף חגיגי
צילום: ירון ברנר
מומלצים