שתף קטע נבחר
 

ארוחת ליל הסדר: חזה עוף חגיגי

התבקשתם להכין מנה לחג והמטבח הוא לא המקום האהוב עליכם בבית? קבלו מתכון קל להכנה שיעשה בשבילכם את העבודה: חזה עוף ברוטב לימון כבוש, זיתי קלמטה וארטישוקים טריים

חזה עוף ברוטב לימון כבוש, זיתי קלמטה וארטישוקים טריים

המצרכים:

4 חזות עוף שלמים

3-4 כפות לימון כבוש

1 כף עלי טימין

1 כף עלי אורגנו

1/2 כף עלי רוזמרין

1 כפית צ'ילי, קצוץ

3/4 כוס ציר עוף

16 זיתי קלמטה שלמים מגולענים

4 לבבות ארטישוקים טריים קלופים (ראו מתכון של סלט הארטישוק)

מלח, פלפל

שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מורחים את חזה העוף בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומפזרים את עשבי התיבול, מחצית הצ'ילי ולימון כבוש. צורבים אותם על מחבת לוהטת כ-3 דקות על כל צד. מוציאים מהמחבת, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  2. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות, ומכניסים את התבנית עם חזה העוף לתנור חם לבישול נוסף של 5 דקות בכל צד.
  3. בזמן הזה מכינים את הרוטב - מוסיפים למחבת החמה 3 כפות שמן זית, את לבבות הארטישוקים הפרוסים, הזיתים ושאר הלימון הכבוש והצ'ילי ומטגנים כ-3-4 דקות.
  4. מנמיכים את האש, יוצקים למחבת החמה את הציר, מערבבים היטב ומבשלים יחד כ-2-3 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם קלות.
  5. מוציאים את חזה העוף מהתנור, בודקים בעזרת סכין שמבושל דיו. במידה ולא - מחזירים לעוד כמה דקות לתנור. מזגגים את חזות העוף ברוטב לדקה בכל צד, ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ללא מאמץ. חזה עוף חגיגי
צילום: ירון ברנר
מומלצים