מתכון למוס שוקולד בקלי קלות
לסוף שבוע מתוק במיוחד: מתכון קל ומהיר הכנה למוס שוקולד משגע עם הפתעות מתוקות בפנים שקשה להפסיק לזלול
צילום: מתן טורקיה | עריכה: גלעד ילון
מוס שוקולד
מוס שוקולד
המרכיבים (ל-10 גביעי מוס אישיים שקופים):
1 קופסה (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32%
1 (250 מ"ל) כוס חלב
1 קופסה (80 מ"ל) פודינג וניל צרפתי
100 גר' שוקולד מריר מומס
100 גר' שוקולד חלב מומס
100 גר' שוקולד לבן מומס
עוגיות שאוהבים
כדורי דגנים פריכים בציפוי שוקולד חלב
כדורי טראפלס
מעט חלב
1 כפית שטוחה אבקת נס קפה
פירות לבחירה: אננס/תותים/ענבים/קיווי
לקישוט -
שערות חלווה
פניני קרנץ' קרמל מלוח
אבקת נוגט
אגוזי לוז קצוצים מקורמלים (ברס)
גלילי ופל במילוי קרם בטעם שוקולד
אופן ההכנה:
- יוצקים לקערת מיקסר כוס שמנת מתוקה עם כוס חלב, מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם מוס יציב.
- מחלקים את הקרם מוס לשלוש קעריות שונות, כשלכל קערית מוסיפים שוקולד מומס אחר: לקערה הראשונה מוסיפים את השוקולד המריר, לקערה השנייה מוסיפים את שוקולד החלב המומס, ובקערה השלישית שמים שוקולד לבן מומס, מערבבים היטב ומעבירים ל-3 שקיות זילוף שונות עם צנטר.
- טובלים את העוגיות בקערית עם מעט חלב וכפית נס קפה.
- בכוס מוס אישית ושקופה (הגודל והצורה לבחירתכם) מניחים את העוגייה, מזלפים מעל שכבה ראשונה של מוס שוקולד מריר, מקשטים עם כדורי שוקולד פריכים או פירות ומזלפים שכבה שנייה של מוס שוקולד חלב (אפשר גם להטמין טראפלס או שוקולד אחר שאוהבים).
- מזלפים מעל שכבה שלישית של מוס שוקולד לבן ומקשטים בפניני קרנץ' קרמל מלוח, שוקולד מגורר, שברי מקופלת או בדובדבן (עם הגבעול).
המתכונים באדיבות נטע מולה סופר, שוקוליטיירית, מנחת סדנאות שוקולד ובעלת האתר "נטע בשביל השוקולד "
תענוג עילאי: מוס שוקולד
צילום: נטע מולה סופר
מומלצים