מתכון לעוגת טחינה קלה להכנה
אופה מהלב: הקונדיטורית סאני דרעי מכינה במטבח שלה בבית עוגת טחינה ושומשום בחמש דקות הכנה. ולא צריך אפילו מיקסר
את העוגה הזאת אני אוהבת מאוד לאפות. מלבד העובדה שהמתכון קל מאוד, מהיר וטעים בטירוף, טחינה היא אהבה גדולה של הרבה חברים שלי, והיא חומר גלם סופר מעניין שאפשר לקחת אותו להרבה מאוד כיוונים - מתוק, מלוח, מתוק ומלוח יחד, חמוץ ואפילו בשילוב עם חריף.
בן זוגי חולה על טחינה ברמה קצת אובססיבית. הוא ומשפחתו יכולים לאכול טחינה עם כל דבר, ואני לעומת זאת הכרתי את הטחינה בשלב יחסית מאוחר בחיי ואני אוהבת אותה רק בצורות מאוד מסוימות, שאחת מהן היא כמובן העוגה הזאת שאני מביאה לכם היום.
כשאני מכינה את העוגה הזאת - בין אם זה בבית קפה של מסעדת "טוטו" או בבית, או אפילו לחג - התגובות מטורפות. כמעט תמיד מבקשים ממני את המתכון ומתנפלים על העוגה עד שלא נשאר גרגר שומשום אחד.
אני ממליצה להשתמש בטחינה אתיופית איכותית בכדי להעמיק את הטעם, ולא לפחד לקשט אותה (כמו בסרטון) עם טחינה גולמית.
טיפ למתכוננים מראש:
אפשר להכין את המסה של העוגה ולסדר אותה בתבנית בדיוק כמו במתכון ומיד לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. אחר כך ישירות מההקפאה אפשר להכניס את העוגה לתנור, ולהוסיף בערך רבע שעה לזמן האפיה. כדאי לבדוק מידי פעם ולוודא שהעוגה לא מתייבשת.
עוגת טחינה ושומשום
המתכון הזה מתאים לתבנית אינגלש קייק סטנדרטית, אבל אפשר להשתמש גם בתבנית קוגלהוף ואז היא תראה מרשימה יותר וחגיגית.
המצרכים:
3 ביצים
240 גר' סוכר ( 1/4 1 כוסות)
מעט תמצית וניל
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
280 גר' קמח (2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
180 גר' טחינה גולמית (3/4 כוס)
1/2 שקית שומשום
חופן שערות חלבה וטחינה גולמית לקישוט
אופן ההכנה:
- מחמים תנור ל170 מעלות
- בקערה ביתית שמים יחד את הביצים, סוכר ווניל וטורפים 2-3 דק' עד שהביצים מעלות טיפה קצף (אפשר גם במיקסר לא חייב). מוסיפים בזרם דק את השמן והמיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה וטורפים בעדינות עד למסה חלקה ולבסוף את אותה הפעולה עם הטחינה הגולמית.
- משמנים את התבנית היטב ומפזרים שומשום בכדי שידבק לתבנית. מוסיפים את המסה ואופים בין 45-55 דק' עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מצננים את העוגה ולאחר מכן מחלצים ומקשטים במעט טחינה גולמית ושערות חלבה.
סאני דרעי היא השף קונדיטור של מסעדת "טוטו בתל אביב"