עוגיות מרציפן מרוקאיות: כך תכינו
מתכון פשוט וקל למספאן, עוגיות שקדים מרוקאיות ממכרות
מספאן - עוגיות מרציפן מרוקאיות
מספאן הן סלסילות בצק קטנטנות ומתוקות, ממולאות במלית שקדים (מרציפן). העוגיות המלכותיות האלה מוכרות במיוחד מהמימונה המרוקאית של פסח, אבל למה לשמור אותן דווקא למימונה ולא להנות מהן גם עכשיו?
המצרכים:
לבצק -
1 כוס שמן
1 כוס מים
2 ביצים
600 גר' קמח
למילוי -
2 כוסות שקדים טחונים (אבקת שקדים)
1 כוס סוכר
3-4 ביצים
סוכריות צבעוניות
כלים ואביזרים -
מנג'טים מנייר
תבנית מאפינס או תבניות פטיפור קטנות בקוטר של 6 ס"מ
אופן ההכנה:
- לבצק - מערבבים את כל החומרים של הבצק עד לקבלת בצק חלק ושמים במקרר לחצי שעה.
- אחרי הקירור מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק בנפרד במערוך.
- מקפלים, מקמחים ומרדדים שוב עד שכל גוש בצק מרודד דק לעובי של מילימטר.
- חותכים את הבצק לעיגולים, מקמחים ומכניסים למנג'טים.
- למילוי - מערבבים את כל מצרכי המילוי (מלבד הסוכריות הצבעוניות) עד לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את המילוי על ידי שקית זילוף או בעזרת כפית, כך שהמילוי ימלא 2/3 מגובה הבצק.
- מפזרים מעל את הסוכריות הצבעוניות ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כחצי שעה.
- מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות דינה דגן בעלת כפר הנופש ביאנקיני בצפון ים המלח
מתכון לעוגיות מרציפן מרוקאיות
צילום: יח"צ
מומלצים