טארט אגסים כשר לפסח
רוצים להשקיע בקינוח לארוחת הסדר? קבלו מתכון לטארט אגסים כשר לפסח
טארט אגסים כשר לפסח
המצרכים (לתבנית בקוטר 26):
לבצק פריך -
3.5 כוסות קמח ללא גלוטן
250 גר' חמאה
2 ביצים
1/2 1 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס אבקת שקדים
קורט מלח
לקרם שקדים -
125 גר' חמאה
1/2 כוס ועוד שתי כפות סוכר
2 יח' ביצים
1/2 2 קמח תפוח אדמה
1/4 1 כוס אבקת שקדים
2 כפות וחצי קורנפלור
1 כף רום
1 כפית תמצית וניל
לאגסים -
1 מקל קינמון
8 אגסים טריים
מיץ מחצי לימון
1/2 2 כוסות סוכר
1 מקל וניל
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
- לבצק פריך - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הקמח ללא גלוטן והמלח עד לקבלת מסת פירורים אחידה.
- מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת והביצים במהירות איטית לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים.
- מרדדים לעובי של כ-4 מ"מ ומרפדים תבנית טארט.
- לקרם שקדים - במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם סוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים, מידי פעם מגרדים את דפנות הקערה.
- מוסיפים את השקדים, הקורנפלור וקמח תפוחי אדמה עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הרום ומערבבים.
- מזלפים בעזרת שק זילוף שכבה אחידה בעובי של כ-2 ס"מ בתוך הקלתית.
- לאגסים - מקלפים, חוצים ומוציאים את הגרעינים מהאגסים. מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והתבלינים.
- מוסיפים את האגסים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שניתן לדקור בקלות את האגסים.
- מקררים ומסדרים בתוך קרם השקדים. מפזרים מעל גפרורי שקדי מעל.
- אופים ב-170 מעלות כ-45-50 דקות עד להתייצבות הקרם.
המתכון באדיבות רשת "רולדין"
טארט אגסים כשר לפסח
צילום: רונן מנגן
מומלצים