מאיטליה באהבה: טירמיסו משפחתי
יש קינוחים שנראים לנו מסובכים ורשימת המרכיבים פשוט לא נגמרת, אבל יש מי שיודעים איך להפוך את אותם מתכונים לקלילים וטעימים לא פחות - קבלו את הטירמיסו המשפחתי של אלון שאול
בשיתוף טרה
הטירמיסו, שמשמעותו היא "הרם אותי", הוא קינוח גבינה איטלקי שנטען כי מקורו בעיר האיטלקית סיינה. במקור הוא מורכב משכבות של בישקוטים, קפה אספרסו, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין או ליקר, כשהשכבה העליונה מורכבת מקרם הגבינה ועליו מפוזרת אבקת קקאו.
יש לכם מתכון מנצח לשבועות? ספרו לנו ואולי תזכו ב-1,000 שקלים לקניות
אם זה נשמע לכם קצת מסובך, אל דאגה - יש לא מעט גרסאות שעושות את העבודה קלה יותר ואחת מהן מוצעת לכם כאן. אלון שאול עם מתכון קליל לטירמיסו המשפחתי שלא נופל משום טירמיסו אחר.
מחפשים מתכונים נוספים לחג? היכנסו למתחם שבועות טעים ומשפחתי
טירמיסו משפחתי
המרכיבים:
2 חבילות בישקוטים
400 גרם גבינת קרם שמנת
500 מ"ל שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
100 גרם שוקולד לבן מומס
כוס חלב + כפית קפה נמס, מעורבבים יחד
ממרח עוגיות ביסקוויט קרמל
אופן ההכנה:
- ממיסים מעט את ממרח העוגיות ובעזרת כפית "מקשקשים" בתוך קערה בינונית.
- במיקסר מקציפים את גבינת השמנת, שמנת מתוקה, סוכר ושוקולד לבן עד לקבלת מרקם קרמי ויציב.
- הרכבת המנה: טובלים בישקוטים בתוך חלב מעורבב עם נס קפה ומניחים בתחתית הקערה.
- על שכבת הבישקוטים בתחתית מוזגים את הקרם ומעליו עוד בישקוטים טבולים בחלב עם קפה - כך יוצרים שכבות עד לשכבה האחרונה שעשויה מקרם.
- מעל לכל מוזגים את ממרח העוגיות הנוזלי, מקשטים ושמים במקרר שעתיים עד להתייצבות.
בשיתוף טרה