בכל רע יש טוב ומכל משבר יכולים לצאת גם דברים חיוביים. קחו לדוגמא את הפתיתים. אחד המאכלים הכי מזוהים עם המטבח הישראלי המשפחתי - הומצא בתקופת הצנע בגלל המחסור באורז בהזמנה אישית מראש הממשלה דאז דוד בן גוריון, ומכאן גם כינויו: "אורז בן גוריון". מאז הפכו הפתיתים לאחד המאכלים האהובים בעיקר על ילדים, אך גם לכאלה שיכולים להשתלב בארוחות גורמה. אחת המנות המפתיעות שאפשר להכין מפתיתים היא ריזוטו, אותו תבשיל שעשוי לרוב מאורז - וזה גם ממש לא מסובך. צפו וגלו זווית חדשה לגמרי של הפתיתים האהובים.
ריזוטו פתיתים
המצרכים:1 כוס פתיתים בצורת אורז 1 כף חמאה + קוביית חמאה1/2 בצל סגול, קצוץחופן פטריות שמפניון, חתוכותמעט מלח1-2 כוס מים רותחים1/4 כוס שמנת מתוקהחופן גבינת פרמז'ן, מגוררת דקחופן בזיליקום אופן ההכנה:1. שמים כף חמאה במחבת רחבה וממיסים אותה על להבה קטנה. 2. מוסיפים את הבצל, ומערבבים. מטגנים כשלוש דקות, ומוסיפים את הפטריות למחבת.3. מוסיפים את הפתיתים, מעט מלח, ומערבבים.4. מוסיפים בכל פעם בהדרגה מעט מים למחבת (בכמות של מצקת מרק), ומערבבים. כשרואים שהפתיתים "שתו" את כל המים ונגמרו הנוזלים במחבת, מוסיפים עוד קצת מים, וכך ממשיכים עד שהפתיתים כמעט מוכנים. בשלב הזה הפתיתים אמורים להתנפח ולהתרכך.5. קוצצים גס את הבזיליקום, ומוסיפים למחבת.6. מוסיפים קוביית חמאה, שמנת מוקה, ומערבבים.7. מוסיפים גבינת פרמז'ן מגוררת, ומערבבים.8. מעבירים את הריזוטו לצלחת, מגררים מעל מעט פרמז'ן, מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס, ומגישים.