למרות החזרה לשגרה, או אפשר לומר הכניסה לשגרת קורונה, ישיבה במסעדות היא בילוי שעדיין נמנע מאיתנו. מי שכן חזר לחיינו לשמחתנו הרבה הוא שירות הטייק אוויי. בתקופה הקרובה, נסקור עבורכם בסדרת כתבות את המסעדות שמציעות את מנות הטייק אוויי הטובות ביותר בארץ - ונתחיל ממנות הבשר המומלצות. אז בין אם אתם טיפוסים של פיתה או כאלה שמעדיפים בגט - אלו המקומות הטובים ביותר לאכול בשר בתוך פחמימה.
זלמניקו
זלמניקו היא פינה קרניבורית הפועלת צמוד לקצבייה היפואית הוותיקה "הבשרים של זלמן". הבשרים שנכנסים כאן לפיתה מגיעים מהקצבייה, ועל התפריט אמון השף יהודה ארג'ואן. תוכלו לקחת כאן לדרך קבב, מרגז פיקנטי, נתח קצבים, מעורב יפואי, נקניקיות עגל כמהין או שניצל בחלה בימי שישי.
בן זומא 1, פינת שדרות ירושלים 20 יפו
03-6829671, 050-2168085
לא כשר
Nununu
הסטריט-פוד של השף גיא גמזו חוזר לפעילות, ומציע טייק אווי של לחמניות חלב נימוחות. חוץ מלחמניית הבקר המפורק המפורסמת, יש שם גם מנה חדשה בלחמנייה: נאשוויל צ'יקן - חזה עוף עם תערובת תבלינים, קולסלאו ומיונז צ'יפוטלה. טווח המחירים 44-27 שקלים.
הרצל 16, תל אביב
לא כשר
בסטה
"הבסטה" הנמצאת סמוך לשוק הכרמל מציעה בימים אלו בתפריט הטייק-אוויי: מבחר פיתות עם בשר לבן (סטייק לבן - 65 שקלים ושווארמה חזיר - 79 שקלים), קבב טלה (49 שקלים) ושקדי עגל (79 שקלים). אופציה מעניינית היא לקנות ולאכול ברחוב הקטן שמול המסעדה - ואם תביאו כוס גם ימזגו לכם כוס יין.
השומר 4, תל אביב
03-5169234
לא כשר
בבקה בייקרי
במקום קטן שצמוד ל"בבקה בייקרי" (ושייך לאותם הבעלים) מציעים היום פיצות בטייק אווי, וכריכי בשר בפוקצ'ה שנעשית מהבצק של הפיצה. יש כריך עם בשר קורנדביף ורוסטביף (39 שקלים), ויש גם כריך קורנדביף וארטישוק צלוי עם רוטב קיסר, קורנדביף קצוץ, ארטישוק צלוי, עגבנייה וארוגולה (42 שקלים). אופציה נוספת לקחת לדרך היא בשר בפרעצל עם מיקס רוסטביף וקורנדביף, סלט קולסלאו, בצל מקורמל, ירקות ואיולי חרדל (39 שקלים).
משה סנה 21,
תל אביב
03-6418088
לא כשר
מיטש
במזללה השמחה של אורית מושקוביץ בשוק הכרמל משלבים בשר עם הומור של הצוות. תוכלו לארוז שם קבבים רומניים מעולים ומתובלים - ואם תבקשו יביאו לכם אותם עד לאוטו. ההמלצה שלנו היא פיתה בשרנית עם שני קבבים, חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן וכרוב מאודה (35 שקלים).
חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל אביב
03-7357677
לא כשר
יאשקה
ב"יאשקה" מתמחים בשווארמה ובשיפודים - ואנחנו ממליצים לכם משם בין השאר על "פיתה יוסי", שמגיעה עם שקדי עגל, כבד עוף, עגבניות שרופות, בצל קריספי, צ'אנקים של תפוחי אדמה, עלים של שוק וטחינה (65 שקלים).
דיזנגוף 105, תל אביב, 03-5057632, כשר
נחלת בנימין 73, תל אביב 03-5057632, כשר
טאגור 30, תל אביב 03-5057632, כשר
Ng
ממש לפני פרוץ מגפת הקורונה, ב-Ng התחילו להציע משלוחים של כריכי בשר בצהריים. כיום אפשר לאסוף אותם בטייק אווי לאורך כל היום. ההיצע כולל כריך סטייק סינטה מיושנת (58 שקלים), כריך סטייק אנטרקוט וכריך פילה בקר. כמו כן ישנן גם ארוחות עסקיות של כריכים וארוחת כריך זוגית, שאפשר לאכול על הספסל.
אחד העם 6, תל אביב
073-7788053
לא כשר
כרמל
בשיפודייה הממוקמת בכניסה לשוק הכרמל מתמחים בשיפודים הנצלים על גריל פחם אמיתי ובפיתות שנארזות ביצירתיות. הפיתה עצמה טרייה, חמה וגמישה בזכות תהליך אידוי שהיא עוברת. לצד הבשרים נדחסים לתוכה תערובת ירוקים קצוצים, סלסת עגבניות ועמבה. מבחר הבשרים כולל קבב, פרגית עם סומק, מעורב חלקי פנים של טלה, נקניקיית מרגז, שפונדרה ועוד. טווח המחירים: 55-30 שקלים.
הלל הזקן 18, תל אביב
לא כשר
הגראז'
מזללת ההמבורגרים מציעה כעת שירותי טייק אווי. אנחנו ממליצים לנסות את כריך הבשר שמכיל אנטרקוט פרוס דק-דק על הפלאנצ'ה, איולי בזיליקום, גבינה שווייצרית, בצל מטוגן, עגבנייה וחסה. המחיר: 49 שקלים.
ראול ולנברג 24, רמת החייל, תל אביב
03-6499600
לא כשר
הרצל 15, ראשון לציון
03-6499600
לא כשר
Habarbari
לפני פרוץ הקורונה, הפיתות של הברברי מיפו שנחתו בראשון לציון זכו להרבה הייפ. עכשיו המקום פתוח גם לטייק אווי, ואפשר להזמין במקום פיתה עם קבב, מרגז, פרגיות, אנטרקוט או נתח קצבים. יחד עם הבשר תקבלו בתוך הפיתה גם סלט טרי, טחינה, עמבה, חריף, בצל, עגבנייה ופלפל חריף על האש. טווח המחירים של המנות: 40-30 שקלים.
לישנסקי 6, ראשון לציון
03-5185769
כשר
פונדק אקספרס
המקום המשמש כמעין פונדק לקציצות בסגנון טורקי פועל מאז 1963, ומציע מנה אחת בלבד: קבב טורקי בפיתה עם חומוס תוצרת בית, בצל על האש ופלפל ירוק חריף.
אברהם אלטלף, 2 יהוד
050-5708844
כשר
Valero
במסעדה הירושלמית הזמנות הטייק אווי נעשות דרך חלון ייעודי. הבשר מוגש בחלת בורגר אוורירית, ארוכה ועגולה. בתפריט ישנם כריך עם אסאדו מפורק (46 שקלים), מעורב ירושלמי (49 שקלים), שיפוד חזה אווז (54 שקלים), שווארמה דגים ושניצל.
אגריפס 80, ירושלים
02-5465650
כשר
מסעדת חצות
מסעדת חצות המיתולוגית חברה להמבורגריית ג'וזף השייכת לאותם הבעלים, ומציעה שירות טייק אווי למנה הכי אייקונית בירושלים - מעורב ירושלמי. הבשר (במשקל 250 גרם) נארז לתוך פיתה רכה. המחיר: 45 שקלים.
אגריפס 121, ירושלים
073-7584204
כשר
פפיטוס
בסנדוויצ'ייה המתמחה בכריכים מוונצואלה תמצאו את אחד מכריכי הבשר המומלצים ביותר. מדובר ב"לה בומבה", כריך הכולל קורנדביף, פסטרמה רומנית וסלמי איטלקי מטוגנים עם ביצת עין, סלט כרוב וגזר ותפוצ'יפס מפוררים מעל. המחיר: 29 שקלים.
האגוז 11, ירושלים
053-6216596
כשר
שווארמה אמיל
שווארמה אמיל הוא מוסד חיפאי שמגיש את אחת השווארמות הטובות בחיפה, אם לא בישראל כולה. השווארמה עשויה מבשר עגל טרי עם שומן כבש המסתובב סביבה. לכל פיתה דוחסים ערימת שווארמה אימתנית, שלה אפשר להוסיף עגבניות ובצל שמנוניים ונוטפי רוטב, שהתבשלו לאיטם מתחת לשיפוד העגל המסתובב.
דרך אלנבי 33, חיפה
04-8517096
לא כשר
כריך או ויץ'
בכריכייה במשגב תמצאו כריך עם הר של רוסטביף חם וגבינת צ'דר שנצלים על הפלאנצ'ה, ולאחר מכן נערמים לתוך ג'בטה ענקית ורכה בתוספת רטבים וירקות. המחיר: 39 שקלים. כריך נוסף שכדאי לנסות הוא שישניצלוביץ', הכולל שניצל, חצילים מטוגנים, טחינה, פסטו, כוסברה, חמוצים וחריף. על מנת להתאים את השירות למצב פותחה אפליקציה להזמנות קלות ומהירות מהדרך.
פארק תעשיות, משגב
04-9995000
לא כשר
סנדוויץ' בתיה
בסנדוויצ'ייה החדשה שנפתחה בדיוק לפני הקורונה צמוד למסעדת "נחמן" מציעים כריכי בשר בתוך לחמנייה עגולה, שהיא שילוב בין פרנה וג'בטה. יש כריך עם קציצות בקר ברוטב מרדומה צפון-אפריקאי, כריך אסאדו מעושן, כריך בריסקט וכריך עם קבב. מחיר כל הכריכים אחיד ועומד על 35 שקלים.
המייסדים 37, זכרון יעקב
054-5544760
כשר
צ'יוויטו
לא היה לנו פשוט לבחור מבין תשעת הסנדוויצ'ים המוצעים בתפריט של המזללה הדרום-אמריקנית - כולם נראו טעימים. עם זאת, בחרנו בסופו של דבר בכריך המכונה כשם המסעדה, "צ'יוויטו", כטוב ביותר. ה"צ'יוויטו" כולל אנטרקוט, בייקון טלה, שינקן הודו, גאודה נמסה, ביצת עין, בצל מקורמל, פלפל ותוספות נוספות. טווח המחירים לכריכים נע בין 45 ל-70 שקלים.
שער פלמר 2, חיפה
04-6220032
לא כשר
סנדוויץ בר כרמל
בסנדוויצ'ייה הזו, מהוותיקות בחיפה, מציעים כריכים מושקעים בתוך ג'בטה נימוחה. הכריכים מתומחרים במחיר אחיד של 49 שקלים, והמבחר כולל כריך The Butcher עם מיקס נקניקים חמים, כריך All In עם נקניקייה צלויה ואסאדו בקר וכריך באן מי וייטנאמי עם אווז מעושן והודו בדבש. חוץ מכריכי הבשר, יש גם מבחר כריכי בוקר בלחמנייה או בקרואסון עם מבחר מילויים.
שד' הנשיא 128, חיפה.
04-8103103, 04-8386386, 04-8380444
לא כשר
האשכנזי
במזללת הפיתות "האשכנזי", שממוקמת בלב השוק של עפולה, מציעים פיתות עם בשר כמו פרגית מעושנת, צ'וריסו, קבב מפורק או אסאדו. המחיר אחיד: 29 שקלים. ההמלצה שלנו: אונטריב מעושן מפורק.
השוק 34, עפולה
072-3386906
כשר, ללא תעודה
המזווה - בוטיק אוכל
בבוטיק האוכל שהוא גם מעדנייה וגם קצבייה מציעים כעת בטייק אווי כמה כריכים לא שגרתיים עם בשרים מעושנים. ישנו מבחר קבוע של 14 סוגי בשר (בהם גם עוף מעושן) שנכנסים לתוך לחמניית פרעצל. כריך עם 100 גרם בשר עולה 28 שקלים, עם 150 גרם בשר הוא יעלה לכם 35 שקלים ועם 200 גרם בשר מחירו יהיה 40 שקלים.
המושב 42, פרדס חנה כרכור
04-6017040
כשר
המעדנייה - ביתנ׳ס
הכריכים ב"המעדנייה" של גל ברק לא מפוצצים במרכיבים אבל מאוד מדויקים. המומלצים ביותר הם כריך "בייקון של פעם" (46 שקלים) והר בשר עם שייטל ללא חומרים משמרים (42 שקלים). טיפ: אספו לכם מהמקרר בקבוק של בירת בוטיק.
מתחם ביתנ'ס, מחלף חבצלת
09-8916621
לא כשר
לילות ביירות
בחמארה שפתחו השף שלומי בן שימול והשחקנית לשעבר והעיתונאית מיכל טראוריג מציעים שירות טייק אווי, שבמסגרתו תוכלו לטעום פיתות עם בשרים הנצלים על גריל פחמים. המנות המומלצות ביותר הן פיתה מרגז ששלומי מייצר במקום (39 שקלים), פיתה כבש ופיתה קבב. יחד עם הבשר נכנסים לתוך הפיתה גם חומוס תוצרת בית, סלט ירקות שרופים על גריל, טחינה, סלט משווייה ופטרוזיליה.
התע"ש 24, כפר סבא
054-6906901
כשר
סבא ג'בטו
בממלכת הכריכים "סבא ג'בטו" יש כריך שנחשב לטקס אכילה לאמיצים בלבד. שמו "הפרה המשוגעת" - לחם באורך 25 סנטימטרים וברוחב תשעה סנטימטרים (גדול יותר מחצי כיכר לחם). לתוך הפחמימה הענקית הזו נכנסים ארבעה רטבים, הר של בשר מוקפץ על הפלנצ'ה וירקות טריים. מחיר היצירה: 49 שקלים.
התקווה 8, באר שבע
08-6272829
כשר
Baguettos
ב-Baguettos מתמחים במנות בבגט שמנמן וקריספי. מה שמים בתוכו? קציצות, כבדי עוף, פילה עוף, רוסטביף, מניפת אנטרקוט וחזה אווז (42-38 שקלים). ההמלצה שלנו: לכו על הקציצות עם הרוטב או על מניפת האנטרקוט - מבחינת השובע מדובר בארוחה מלאה בכריך שספק אם תצליחו לסיים.
מקס נורדאו 24, אשדוד
050-8086290, 08-6912299
כשר
הירושלמית
ערן אלמקייס הביא לבאר שבע את המנה הכי ירושלמית, מעורב ירושלמי. הפיתות מצוינות, והמעורב כולל טחול, פרגית, לבבות וחזה הודו נקבה. בנוסף לבשר, ערן מכניס לפיתה גם בצל שנצלה יחד עם הבשר עצמו, טחינה וקצת סלט כרוב - שגם אותו הוא מכין במקום. מחיר המנה במשקל 220 גרם - 40 שקלים.
קק"ל 47, באר שבע
08-9121441
בהשגחת "צהר"
פינצ'יטו
כריך ה"פינצ'יטו" של סהר פרטוש מוגש בתוך לחמניית בגט-חלה, שאותה הוא ממלא במיומנות השמורה לשפים במעורב ירושלמי עם לבבות, טחול, פרגית, שווארמה ושומן כבש. הבשרים עוברים לפני הצלייה השריה במרינדה סודית. מחיר: 37 שקלים.
הסתת 7, אילת
08-6336688
כשר