תושבי דרום איטליה ידועים בחיבתם לאוכל מטוגן. מי שימצא עצמו משוטט בשעת טרום צהריים ברחובות נאפולי, בארי או קטניה יוכל לנתב דרכו אל ארוחתו על פי ניחוחות השמן המבעבע בתוכו מקפצים מיני בצקים, עם או בלי מילוי, משתזפים לאיטם עד שנשלפים מתוכו שחומי מעטה פריך. הבזק של מלח או סוכר, ערימה בתוך קונוס נייר, נגיסות רעבתניות והתמסרות מוחלטת לחום והרכות שלא ניתן לעמוד בפניהם. כן בריא, לא בריא – אוכל מטוגן הוא שמחה גדולה לחיך ולבטן.
לטורים קודמים של מיכל וקסמן:
כשהחורף יורד על איטליה, פעמוני כנסיות מצלצלים, עצי אשוח עטורי אורות מנצנצים בכל פינה, ילדים מכינים את רשימת החלומות שלהם אותה יגישו בתקווה לידיו של סנטה או מי מנציגיו עלי אדמות. אז מתמלאים סירי השמן ברחובות ובבתים, כדורי בצק שמרים תופחים לאיטם, עוד מעט יקרצו מהם עיגולים וטבעות שיושלכו אל השמן הרותח וישלפו ממנו שחומים ופריכים מבחוץ, ליבם רך ובצקי, טבילה קצרה בסוכר מבושם בקינמון, היש משמח מזה?
6 צפייה בגלריה
דונאטס - מיכל וקסמן
דונאטס - מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
חנוכה מתקרב וגם אצלנו סירי השמן כבר בהיכון. בין לבין אירוחי החג הגדולים יותר או פחות תוכלו להכין את הדונאטס האלה מדרום איטליה. בצק קל להכנה, התפחה קצרה, קריצה מהירה ולשמן. הבצק ניטרלי בטעמו, כמעט נטול מתיקות, מוכן לטבילה בסוכר או להגשה לצד קרם לימון, כפי שנהוג בארץ המקור.
ביניים
המצרכים: ½2 כוסות (350 גרם) קמח רגיל + עוד קצת לאיבוק המשטח 6 גרם שמרים יבשים ¼1 כוסות (300 גרם) חלב פושר 1 כף חמאה מומסת 1 כף סוכר קורט מלח שמן זית + שמן רגיל לטיגון עמוק
להגשה - 1/2 כוס סוכר 1 כפית גדושה קינמון
6 צפייה בגלריה
דונאטס - מיכל וקסמן
דונאטס - מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
6 צפייה בגלריה
דונאטס - מיכל וקסמן
דונאטס - מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
6 צפייה בגלריה
דונאטס - מיכל וקסמן
דונאטס - מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
6 צפייה בגלריה
דונאטס - מיכל וקסמן
דונאטס - מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק. לשים 7-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ודביק. לא מתפתים להוסיף עוד קמח.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח (אם דביק מאוד מקמחים מעט גם את הידיים) ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי ½1 ס"מ.
  3. בעזרת כוס או קורצן עוגיות בקוטר 6 ס"מ קורצים מהבצק עיגולים. בעזרת קורצן קטן יותר קורצים חור במרכז כל עיגול.
  4. מרפדים מגש בנייר אפיה ומניחים עליו את הדונאטס וחוריהם. מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לתפוח 30 דקות.
  5. בקערה מערבבים סוכר וקינמון לטבילת הדונאטס המוכנים.
  6. בסיר בינוני מחממים תערובת של שמן זית ושמן רגיל ל-180 מעלות.
  7. מטגנים את הדונאטס בשמן החם, כ-2 דקות מכל צד, או עד שהן תפוחות ושחומות.
  8. מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את יתרת הדונאטס.
  9. טובלים את הדונאטס בתערובת הסוכר והקינמון בעודם חמים, על מנת להבטיח שהציפוי ייאחז בהם כראוי.
  10. אוכלים את הדונאטס חמים ומצופים בסוכר וקינמון או לצד ריבה או בקרם לימון לטבילתם.
  • מתכון לסופגניות קלאסיות שאני אוהבת מאוד תמצאו כאן
  • מתכונים למיני לביבות תמצאו כאן
לבלוג של מיכל וקסמן
כשאתם מכינים את זה בבית, תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות