המצרכים:
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
10 שיני שום, קלופות
2 גבעולי סלרי, קצוץ דק
4 גזרים, חתוכים
4 כפות שמן זית
5 עגבניות בשלות, חתוכות
700 גר' בשר לבישול ארוך
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה קימל
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור (להוסיף לפי הטעם)
3 תפוחי אדמה בינוניים
אופן ההכנה:
- משחימים את חתיכות בשר הגולש - ראשית יש לקחת מגבת נייר ולספוג את הנוזלים מחתיכות הבשר. אחר כך מחממים בסיר שמן ומשחימים בו את חתיכות הבשר. אחרי חמש דקות של השחמה קלה, מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
- לוקחים את הסיר שבו הושחם הבשר, ומוסיפים לו מעט שמן. מכניסים את כל הירקות לתוך הסיר חוץ מהעגבניות ותפוחי האדמה, ומטגנים תוך בחישה עד לריכוך קל.
- מוסיפים את הפפריקה, הקימל, והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מחזירים את קוביות הבשר לסיר ומוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר (כ-4-5 כוסות).
- מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות ומוסיפים לסיר. מביאים בשנית לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהבשר רך ומתפרק.
המצרכים:
1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות
2 בצלים גדולים, קצוצים
8 שיני שום, קלופות חתוכות לפרוסות
2 סלסלות פטריות, חתוכות גס
3 גזרים, חתוכים לרצועות
1 כוס יין אדום
3 כוסות מים שבהם בושל הבשר
½1 כף רסק עגבניות
לתיבול -
½1 כף דבש
1 כף פפריקה
½1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים סיר גדול שבו כף שמן. מטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד.
- מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. אם נוצר קצף מסירים בעזרת כף. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
- מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים בו 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת רצועות הגזר ומכסים את הסיר לעוד 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים את כוס היין ו-3 כוסות מהמים שבהם בושל הבשר, ומתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
- מערבבים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מנמיכים את להבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי.
המצרכים:
1 ק"ג בשר קשתית עם עצם (אסאדו)
½ ק"ג רצועות קשתית (אסאדו)
200 גר' ערמונים בוואקום
1 סלסלת פטריות שמפניון
4 שיני שום
2 כוסות יין אדום
1 כפית קינמון
1 כף סילאן
3 כפות שמן קנולה לטיגון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 עלי רוזמרין
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן קנולה במחבת וצורבים את נתחי האסאדו עד להזהבה קלה. מוציאים את הבשר ומניחים על תבנית רחבה.
- מפזרים על הבשר את הערמונים. חותכים את בסיס הפטריות ומניחים גם אותם על הבשר.
- חותכים את שיני השום לחתיכות גדולות ומפזרים גם.
- שופכים לתוך כלי קיבול את היין, הקינמון, סילאן, מלח ופלפל, ומערבבים הכל יחד. יוצקים מעל הבשר.
- שמים מעל 2 כפות שמן זית ומסדרים את עלי הרוזמרין. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות למשך כ-40 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות, וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות.
- אחרי שעתיים מוציאים את נייר הכסף ומשאירים את התבשיל בתנור לעוד 15 דקות להשחמה אחרונה.
רועי חזן הוא השף של MEATEO - מסעדה ואיטליז