עצי השקד, שרק לפני חודשיים עמדו בשיא תפארת פריחתם הצחורה והמרהיבה, התכסו בן לילה עלים ירוקים חדשים. ניצני פרי בצבצו בין עלי כותרת עדינים שנשרו ברובם, התעגלו ותפחו לאיטם עד שהיו לשקדי בוסר ירוקים, פלומתיים מבחוץ, חמצמצים ופריכים מבפנים, אכילים בשלמותם, בעלי רעננות משמחת ורמז לטעמי השקד שעוד יתפתחו בתוכם.
אם יישארו להבשיל על העץ, יתכסה הגרעין הלבן הבשרני שבתוכם קליפה חיצונית קשיחה שתתעבה עם הבשלתם. או אז תתייבש קליפתם החיצונית, תשחיר, תתבקע ותנשור, חושפת בלכתה קליפת שקד פנימית ובתוכה גרעין אכיל בעל טעמים עדינים ונגיסות ממכרת.
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
מי שמבקר בשווקים בשבועות הקרובים יוכל לאסוף מלוא הסל שקדים ירוקים צעירים, לטחון אותם לאבקה גסה, חמצמצה ומלאת טעמים רעננים ולהכין מהם סחוג חריף מתובל בעלי כוסברה והרבה לימון או סלט טבולה מחוזק בירקות ופירות העונה. השלב הזה בחייו של שקד הוא קצר מאוד, מהרו פן תאחרו.
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
המצרכים:
250 גר' שקדים ירוקים צעירים 2-1 פלפל ירוק חריף (לפי מידת החריפות הרצויה) 2-1 שיני שום פרוסות דק מיץ סחוט טרי מלימון וחצי או שניים גרידה מלימון שלם חופן נדיב (או יותר) עלי כוסברה מלח ים (בזהירות אם משתמשים ברוטב דגים) 6-4 כפיות רוטב דגים תאילנדי (לא חובה אבל מוסיף המון. להוסיף בהדרגה ולטעום) 1/3 כוס שמן זית (ועוד קצת לכיסוי)
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון שמים את כל חומרי הסחוג למעט השמן, טוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית אחידה.
  2. מעבירים את הסחוג לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים.
  3. מעבירים לצנצנת סגורה ומכסים בעוד קצת שמן זית למניעת חמצון והשחמה של הסחוג.
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
המצרכים:
1/2 כוס בורגול דק 3/4 כוס מים רותחים קורט מלח ים 2 כפות שמן זית 250 גר' שקדים ירוקים, טחונים במעבד מזון 1 מלפפון טרי ומוצק, חתוך לקוביות קטנות 1 נקטרינה (או אפרסק) בשלה אך מוצקה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חרוש (מלון בוסר. לא חובה), חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות (או יותר, או פחות, לפי דרגת החריפות הרצויה) 8-6 תרמילי אפונת שלג, חתוכים לקוביות קטנות 1/2 כוס בצל ירוק, פרוס דק 1 כוס עלי נענע, קצוצים דק 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים גרידה מלימון שלם מלח ים שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
  1. שמים את הבורגול בקערית, מוסיפים קורט מלח ושתי כפות שמן זית ומערבבים. יוצקים על הבורגול מים רותחים, מערבבים, מכסים את הקערה בצלחת ונותנים לבורגול לעמוד 10 דקות, עד שהוא רך אך נגיס ונעים לאכילה. מורידים את הצלחת ומניחים לבורגול להתקרר לגמרי.
  2. בקערה גדולה מערבבים בורגול, שקדים ירוקים טחונים, ירקות, נקטרינה וירוקים.
  3. מוסיפים מלח, גרידה ומיץ לימון ושמן זית ומערבבים. מחכים כמה דקות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
לבלוג של מיכל וקסמן