פעם בשבועיים הילדים מבלים איתי סוף שבוע שלם. ממש לפני שאני מחזיר אותם במוצאי שבת, אנחנו אוכלים ארוחת פנקייקים מושחתים, כדי לסיים את הסופ״ש עם טעם מתוק בפה. הפנקייקים של אבא הפכו למסורת, ואחרי סופ"ש ארוך, לפעמים כל מה שמתחשק לנו, זאת ארוחה קלילה ומהירה - וגם מפנקת כהוגן.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
אז רגע לפני שהזמן שלנו יחד נגמר ואני צריך להחזיר אותם, יש לנו טקס: אני מכין פנקייקים נפלאים, והם מסדרים על השולחן פירות, רטבים וממרחים, וככה אנחנו חוגגים.
אחרי לא מעט מתכונים שאספתי וניסיתי בחיי המקצועיים - כטבח ואחר כך כשף - זה המתכון האהוב עליי מכולם.
הפנקייקים של אבא
המצרכים:
1 כוס חלב
2 ביצים גדולות
1 גביע לבן או יוגורט
2 כפות חמאה מומסת
קורט מלח
מעט תמצית וניל
2 כפות סוכר לבן
2 כוסות ועוד 1 כף קמח תופח, מנופה
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. נותנים לבלילה מנוחה של חצי שעה בערך.
- מחממים מעט חמאה במחבת, יוצקים 2-3 כפות מהבלילה למחבת. כשחלקו העליון של הפנקייק מתחיל להתמלא חורים, הופכים אותו בזהירות לעוד 30 שניות ומוציאים.
- מגישים עם מייפל, סירופ שוקולד, חמאה, דבש, פירות העונה או כל מה שמתחשק.