עברנו את ראש השנה וגם את כיפור ועכשיו נשב כולנו סביב הסוכה ונעשה אושפיזין, אבא ינענע לולב, אימא תרוץ לקנות אתרוג ואני ואחיותיי נקשט את הסוכה בגזרי נייר שהכנו לבד: כך מסתכמים זיכרונותיי מהחג הכייפי והססגוני הזה.
למתכונים נוספים של נופר זוהר:
את המתכונים היום בחרתי בהשראת הבית שלי. אז נכון שהם לא בהכרח מהמטבח המרוקאי, אבל אימא נהגה להכין אותם בסוכות כדי לגוון ולהפתיע. לימים טובים ושמחים מאלה.
- לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים באוכל - הצטרפו לעמוד האינסטגרם שלנו
המצרכים:
500 גר' כבדי עוף נקיים
4 בצל, פרוס לטבעות
5 כפות שמן לטיגון הבצל
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור
6 תמרי מג׳הול לחים, מגולענים
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
- משמנים את הכבדים בקערה וצורבים עד מידת עשייה מדיום ועד שכל הדם נעלם מהכבד.
- שמים בסיר רחב טבעות בצל עם שמן, ומטגנים על להבה איטית עד צבע זהוב ענברי.
- מוסיפים את הכבדים שצרבנו, ומתבלים במלח ובפלפל.
- מקפיצים הכל למשך חמש דקות בסיר, עד שהכבדים משחימים. מוסיפים את התמרים המגולענים ואת כף הסילאן ו-4 כפות מים. מכבים את הלהבה, מתקנים את התיבול של המלח והפלפל לפי טעמכם, ומגישים.
המצרכים:
1 ק"ג שוקי עוף
10 בצלצלי שאלוט, קלופים
4 שיני שום
15 שזיפים טריים, חצויים ללא הגרעין, מעורבבים עם 2 כפות סוכר חום בקערה (עד שמגירים נוזלים)
1 כוס מים
מלח ים לפי טעם
פלפל שחור
6 ענפי תימין - רק העלים
1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי
1 מקל קינמון
2 כפות שמן לטיגון העוף
אופן ההכנה:
- צורבים את העוף בסיר רחב. מוסיפים את בצלי השאלוט וצורבים עד לקבלת צבע זהוב.
- שמים בקערה נפרדת שזיפים מגולענים וסוכר חום, ומעסים עד שיוצאים נוזלים.
- מוסיפים את השזיפים המעוכים לעוף ושאלוט הצרוב בסיר עם כוס מים ותבלינים ומוסיפים גם את התימין.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה ורבע עד שהעוף רך ונמס.
- אפשר (לא חובה) גם להכניס ל-10 דקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות עד לקבלת צבע שזוף וחגיגי.
המצרכים:
1/2 1 כוס בורגול דק
1 כוס מיץ סלק, סחוט
1/2 כפית מלח
1/4 צרור רוקט, קצוץ
1/2 רימון, מפורק לגרגירים
10 ענפים של נענע (רק העלים)
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 כפות צנוברים
1 לימון, סחוט למיץ
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- סוחטים מיץ סלק במעבד מזון.
- שופכים לקערה עם הבורגול עד שמתנפח.
- קוצצים את כל עשבי התבלין והרימון, מתבלים במלח, טועמים ומגישים עם צנוברים מלמעלה.