סלטים שמתאימים לסוף יום חולין עמוס, וגם יכולים להתאים לא פחות גם לבראנץ' של שבת: השבוע בטור שלי שני מתכונים לסלטים שיסגרו לכם את הפינה, ותוכלו להכין אותם בצ'יק צ'ק ממצרכים זמינים שרוב הזמן נמצאים במקרר - עגבניות, אבוקדו, תירס.
למתכונים נוספים של נדב טל:
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
שרי, מלפפונים וסלרי
(צילום: נדב טל)
סלט של עגבניות שרי, פלפלונים קטנים ומתוקים עם רעננות של עשבים ועוקצנות של שום, וסלט של תירס טרי ומתוק ישר מהקלח אל הקערה יחד עם אבוקדו, קצת צ'ילי ושומשום שחור - שני סלטים שעושים שמח ביום חורפי ואפור.
ביניים
המצרכים:
30-20 עגבניות שרי 1 עגבנייה בשלה ומוצקה 5 פלפלונים מתוקים 2 גבעולי סלרי 15-10 גבעולי פטרוזיליה 2 שיני שום חופן אגוזי לוז
לרוטב - 1/4 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון 2 כפות חומץ 1/4 כפית מלח גס 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
(צילום: נדב טל)
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
(צילום: נדב טל)
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
(צילום: נדב טל)
איך מערבבים?
  1. חותכים את עגבניות השרי לאורכן לארבעה פלחים, אם הן ממש קטנות אפשר לחצות כל עגבנייה לשני חצאים ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. את העגבנייה חוצים, מסירים את העוקץ ופורסים לשמונה פלחים. מסירים את קודקוד הפלפלונים ופורסים לטבעות עבות.
  3. בעזרת קולפן מסירים את השכבה החיצונית של גבעול הסלרי, פעולה זו תסיר את מרבית הסיבים שמציקים בפה. חותכים רצועות דקות לאורכו של גבעול הסלרי וקוצצים דק. מפרידים את עליי הפטרוזיליה מן הגבעול ומשאירים בשלמותם.
  4. קוצצים לקוביות קטנטנות את שיני השום ומוסיפים לסלט. קיצוץ השום מייצר חריפות וארומה שונים לעומת כתישתו לכן, חשוב לקצוץ ולא לכתוש את שיני השום.
  5. קולים על מחבת יבשה ולוהטת את חופן אגוזי הלוז, מקפידים לנענע את המחבת כל זמן הקלייה עד לקבלת גוון זהוב וחרוך קלות, מסירים מהמחבת ומצננים.
  6. בסמוך ככל שניתן להגשה מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לצלחת יפה.
ביניים
המצרכים:
2 קלחי תירס טרי ומתוק 1 אבוקדו בשל ומוצק 2 גבעולי סלרי (ללא עלים) 1 צ'ילי אדום 1 בצל ירוק 1 כף שומשום שחור
לרוטב - 1/3 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון 2 כפות חומץ 1 כפית חרדל (חריף וחלק) 1/4 כפית מלח גס 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
(צילום: נדב טל)
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
(צילום: נדב טל)
7 צפייה בגלריה
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
סלטים סוגרי פינה - נדב טל
(צילום: נדב טל)
איך מערבבים?
  1. מסירים את העלים הגסים של התירס ואת הסיבים - אוחזים את התירס בקודקודו, ובזהירות רבה בעזרת סכין חדה חותכים את גרגירי התירס מלמעלה למטה, צמוד ככל שניתן לקלח עצמו ובכך מפרידים את גרגירי התירס. משלימים את החיתוך של כל פאות הקלח עד להסרה של כל הגרגירים, ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. קולפים את האבוקדו, חותכים לרצועות ואז לקוביות יחסית קטנות נגיד 4-3 קוביות למזלג. מוסיפים לקערת ערבוב.
  3. בעזרת קולפן, קולפים את השכבה החיצונית והסיבית של גבעול הסלרי, חוצים אותו לאורכו וקוצצים לפרוסות דקות, מוסיפים לקערת הערבוב.
  4. פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות ומוסיפים גם כן לקערת הערבוב. פורסים את הצ'ילי האדום ומוסיפים לקערה (את הכמות תקבעו אתם בהתאם למידת החריפות שאתם אוהבים).
  5. מכינים את הרוטב - בקערית נפרדת מערבבים את החרדל, מיץ הלימון והחומץ, כאשר נוצר נוזל אחיד מוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב את שמן הזית. לבסוף מוסיפים את המלח והפלפל.
  6. שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את השומשום השחור.
נדב טל הוא בעל הבלוג "עושהסלט"
כשאתם מכינים את זה בבית, תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות!