גרגירי חומוס קטנים, צהבהבים, בעלי חזות טיפתית קפוצת אגרוף, מושרים לילה במי ברז, מבושלים עד רכות מתמסרת, ממלאים את הבית בניחוח מתקתק, כבד ומעורר תיאבון. אני משרה, מבשלת, מסננת, אוכלת מהם חופן ועוד אחד.
לטורים קודמים של מיכל וקסמן:
עכשיו עומדות בפני לא מעט אופציות לבחירה: לטחון בחברת טחינה ולימון למשחה חלקה שתתגלגל אחר כבוד בקערית שטוחה; להוסיף עגבניות, קצוות פרמזן ועלי פטרוזיליה שיתחברו לנזיד; לערבב עם אורז חם, שקדים קלויים וצימוקים לפילאף שאיננו בשרי; להוסיף לסיר קציצות בשר או דגים או לתבשיל עוף וירקות שילווה קוסקוס בעבודת יד.
אני פותחת וסוגרת חלונות דמיוניים, עד שמחליטה לשדך להם אריסה ביתית חריפה במידה, עלי מנגולד שנקטפו בערוגת הגינה וצרור רענן של כוסברה קצוצה. בסיר אחד מתבשל לו נזיד מהביל של כל אלה בחברת בשר טלה קצוץ ועגבניות.
במחבת אני מטגנת קציצות טבעוניות שתוגברו בלימונים כבושים ופלפל ירוק חריף. סלסה טרייה, חדת טעמים מעגבניות ולימונים כבושים, תתרום את חלקה בשני המקרים. חורף בהשראת המגרב.
המצרכים:
1 בצל גדול קצוץ קטן
3 כפות שמן זית
300 גר' בשר טלה שמן טחון גס
1 כף גדושה אריסה (מתכון לאריסה ביתית תמצאו כאן)
1 כף דבש
1 כוס (250 גר') עגבניות או עגבניות שרי טחונות
מלח ים ופלפל שחור
½2 כוסות (500 גר', שקילה או מדידה אחרי השריה ובישול) גרגירי חומוס שהושרו לילה במים, סוננו ובושלו עד רכות עם ½ כפית סודה לשתייה
1/2 כוס פסטה אורזו (זו שדומה לאורז או פתיתים)
½2 כוסות מים
צרור כוסברה, קצוצה גס
5 עלי מנגולד ללא הגבעולים הלבנים העבים, חתוכים לסרטים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב ושטוח שיוכל להכיל את התבשיל כולו מחממים שמן זית.
- מוסיפים בצל ומטגנים עד תחילת הזהבה. מוסיפים בשר, מטגנים תוך ערבוב ופירוק הבשר לפירורים, עד שמחליף צבע ומתחיל להשחים. מוסיפים אריסה, דבש, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים עגבניות ומערבבים.
- מבשלים עד שהעגבניות מחליפות צבע, מסמיכות ומתחילות ליצור רוטב. מוסיפים חומוסים, פסטה אורזו ומים. מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה מתונה.
- מוסיפים עלי כוסברה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מכבים את הלהבה, מוסיפים עלי מנגולד ומערבבים. מכסים ומניחים לתבשיל לנוח 10-5 דקות. אוכלים חם. אפשר להכין מראש ולחמם, אם התבשיל הסמיך יתר על המידה, אפשר להוסיף מעט מים רותחים לפני החימום.
המצרכים:
½2 כוסות (500 גר', שקילה או מדידה אחרי השריה ובישול) גרגירי חומוס שהושרו לילה במים, סוננו ובושלו עד רכות עם ½ כפית סודה לשתייה
1 כף גדושה אריסה
מלח ים (בעדינות, הלימונים הכבושים מלוחים)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה גס
1 בצל בינוני, קצוץ קטן
6-5 עלי מנגולד ללא הגבעולים הלבנים העבים, קצוצים לסרטים דקים
3 כפות לימונים כבושים קצוצים קטן
1/2 כוס קמח חומוס
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מועכים את גרגירי החומוס במועך פירה עד שמתקבלת משחה גסה.
- מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות. במחבת רחבה מחממים שמן זית (קצת יותר משהייתם משתמשים לטיגון חביתה). מטגנים את הקציצות עד השחמה משני הצדדים.
- מניחים על נייר סופג. אוכלים חם או קר בחברת סלסת עגבניות ולימונים כבושים (ראו מתכון בהמשך).
המצרכים:
2 עגבניות מגי בשלות, אדומות ומוצקות, קצוצות קטן ככל האפשר
2 כפות לימונים כבושים, קצוצים דק
3 כפות פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (או יותר, תלוי במידת החריפות הרצויה)
מלח (אם צריך, הלימונים מלוחים)
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
בקערית מערבבים עגבניות, לימון כבוש, פלפל חריף ומלח אם צריך. מזלפים שמן זית ומערבבים. שומרים במקרר.
לבלוג של מיכל וקסמן