בוקר, צהריים וערב - רוב הזמן אנחנו עסוקים בשלוש הארוחות האלה: ארוחות עם תכלית ברורה, שיש להן זמן מסויים ביום, התחלה, אמצע וסוף, ולפעמים גם מנת פתיחה, מנה עיקרית וקינוח.
אבל מה עם ארוחות שאין להן הגדרה ברורה? כאלה שמתחילות באלתור וללא כל כוונה? זה יכול להיות אפרטיף של נשנושים לפני הארוחה הגדולה של היום, וזה יכול להיות סתם מפגש חברים על בירה ונשנושים. הסלטים שלי השבוע מתאימים בדיוק לארוחות כאלה של כרסום ארוך ואיטי לצד משקה ושיחה ארוכה.
למתכונים נוספים של נדב טל:
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים באוכל - הצטרפו לעמוד האינסטגרם שלנו
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
הפעם הכנתי שני סלטים עם טעמים עזים, שמשתלבים מצוין לצד אלכוהול, שאפשר לאכול בכיף לצד שלל מזטים, קרקרים ולחמים.
באחד יש תפוזי-דם מלאי עסיס, יחד עם עגבניות שרי מתוקות וזיתי טאסוס ברוטב אריסה. זה סלט שהוא פיצוץ של טעמים וצבעים, שמתאים במיוחד למפגשים של אנשים שמחים.
את לבבות הדקל בסלט השני ערבבתי עם פלפל שושקה מתוק ופריך עם זיתים ורוטב חרדלי. זה סלט מהיר שמאלתרים כשמגיעים אורחים מגישים לצד בוטנים, ושלל כרסומים מלוחים.
מומלץ בחום, להגיש את הסלטים בקערות צבעוניות, להרים כוס לחיים ולהתחיל לדבר על החיים.
ביניים
המצרכים:
1 תפוז-דם 10 עגבניות שרי 10 עגבניות-שרי ארלקינו 20 זיתי טאסוס 10 גבעולי עירית 2 גבעולי בזיליקום חופן שקדים
לרוטב - 1/4 כוס שמן-זית מיץ מחצי לימון ½ 1 כפות חומץ 1 כף אריסה חריפה 1/4 כפית מלח גס (אופציונלי) 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
איך מערבבים?
  1. מקלפים את התפוז, מחלקים לארבעה פלחים ופורסים דק. חשוב לפרוס את התפוז דק אך לא דק מאוד (בערך חצי ס"מ), בסיום החיתוך מתקבלות מעין מניפות תפוז. מעבירים לקערה.
  2. פורסים את עגבניות השרי לרוחבן לפרוסות עבות, בערך 5-3 פרוסות תלוי בגודל העגבנייה. חשוב לבחור בעגבניות שרי מוצקות.
  3. מגלענים את הזיתים וקורעים לחתיכות גסות ומוסיפים לקערה.
  4. קוצצים דק את גבעולי העירית.
  5. מפרידים את עלי הבזיליקום מן הגבעול, משאירים בשלמותם ומוסיפים לקערה.
  6. את השקדים קוצצים/ שוברים גס ומוסיפים גם כן.
  7. בקערית נפרדת מערבבים את האריסה, מיץ הלימון והחומץ. עם קבלת תערובת אחידה מוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב את שמן הזית ולבסוף את הפלפל השחור. הסלט מכיל מרכיבים עם מליחות גבוהה מאוד ולכן תוספת מלח היא אופציונלית וע"פ טעמכם האישי.
  8. חשוב לערבב את הסלט עם הרוטב סמוך ככל שניתן להגשה, לערבב היטב ולהעביר לכלי הגשה ללא עודפי הנוזלים.
ביניים
המצרכים:
10 עגבניות שרי מוצקות 1 פלפל שושקה כתום או צהוב 1 קופסה לבבות דקל 10 זיתים שחורים מרים או מלוחים 5 גבעולי פטרוזיליה
לרוטב - 1/3 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון ½ 1 כפית חרדל (חלק וחריף) 1 כף חומץ 1 שן שום 1/4 כפית מלח גס 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
10 צפייה בגלריה
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
לבבות דקל ושושקה. תפוזי דם וטאסוס - סלט, סלטים - נדב טל
(צילום: נדב טל)
איך מערבבים?
  1. חותכים את העגבניות לאורכם לארבעה פלחים. מעבירים לקערה.
  2. פורסים את הפלפל לטבעות ומוסיפים לקערה.
  3. את לבבות הדקל מסננים ממי השימורים, ופורסים לפרוסות עבות יחסית (אלא אם כן קניתם מראש את הסוג שמגיע פרוס בקופסה).
  4. מגלענים את הזיתים וקורעים לחתיכות גדולות. מוסיפים לקערה גם כן.
  5. את עלי הפטרוזיליה מפרידים מן הגבעולים ומוסיפים בשלמותם לסלט.
  6. מכינים את הרוטב בקערית נפרדת - מתחילים מהחרדל, החומץ ומיץ הלימון ושמתקבלת בלילה אחידה מוסיפים בזילוף איטי ותוך כדי ערבוב את שמן הזית, לבסוף כותשים את שן השום, ומוסיפים את המלח והפלפל, ומערבבים עם הסלט.
  7. מעבירים לצלחת להגשה ומגישים.
נדב טל הוא בעל הבלוג "עושהסלט"
כשאתם מכינים את זה בבית, תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות