המצרכים (ל-4-5 מנות):
4 כוסות אורז לבן או מלא מבושל
300-350 גר' פרגיות חתוכות
לתיבול הפרגיות -
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
1/4 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
¾ כוס אפונה וגזר משקית קפואה או מקופסת שימורים
1/2 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים
לתיבול התבשיל -
3 כפות רוטב סויה, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מתבלים את הפרגיות בכף סויה, כף סילאן, מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות 2-3 דקות מכל צד על להבה בינונית.
- מוסיפים למחבת את האורז המבושל, תירס, אפונה וגזר ומערבבים.
- מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומעט פלפל שחור, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת כל הטעמים.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
חבילת ספגטי (500 גרם)
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
400-500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
תיבול לעוף -
1/3 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ פלפל שחור
1 כף מלאה קורנפלור או קמח
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 1 (360 מ"ל) מים רותחים
לתיבול -
1 כף סילאן (או כפית סוכר)
1/2 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים למסננת.
- במקביל, מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
- מתבלים את קוביות חזה העוף במלח, פפריקה, פלפל שחור וקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
- מוסיפים שום קצוץ, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים ומתבלים בסילאן, מלח, פלפל שחור ותבלין מיובש. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
- מוסיפים לסיר את הספגטי המבושל ומערבבים היטב, עד לספיגת הטעמים. מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
400 גר' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני, קצוץ
1/2 1 אפונה משקית קפואה
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
תיבול לחזה עוף -
1/3 כפית מלח
קמצוץ כורכום
קמצוץ פלפל שחור
12 1 קורנפלור (או קמח לבן)
לתיבול -
1/2 כפית כורכום, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מתבלים את קוביות חזה העוף עם שליש כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור וכף וחצי קורנפלור.
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
- מוסיפים אורז לבן ואפונה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
1 בצל בינוני, קצוץ
400-500 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות
1 גמבה קטנה, חתוכה גס
2 תפוחי אדמה קלופים (בינוניים-גדולים), חתוכים לקוביות בגודל כ-1.5 ס”מ
2 גזרים קלופים (בינוניים-גדולים), חתוכים לעיגולים
1/2 כוס מים
לתיבול -
1/3 כפית כורכום
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות. מוסיפים גמבה, תפוח אדמה וגזר ומתבלים בכורכום, פפריקה, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
- מוזגים חצי כוס מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים.
- מערבבים את התבשיל כל 10 דקות ולוודא שלא מתייבש. אם זה נראה לך מעט יבש אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
400-500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני, קצוץ
3 כוסות כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
1 כוס גזר, מגורר
1/3 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
לתיבול -
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את חזה העוף, ממליחים מעט ומפלפלים. מטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעו החיצוני הופך ללבן.
- מוסיפים את הכרוב והגזר ומערבבים כ-2 דקות.
- מוסיפים את האורז הלבן והפטרוזיליה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות.
- מכבים את הלבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
1 בצל קטן, קצוץ דק (אם זה לילדים אפשר לגרד דק ולטגן כדקה תוך כדי ערבוב או לוותר עליו)
2 כוסות פתיתים
400 גר' פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 2 כוסות מים רותחים
לתיבול -
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים)
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שצבען החיצוני הופך ללבן.
- מוסיפים את הפתיתים ומתבלים במלח, אבקת מרק, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור. מערבבים היטב ומוגזים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים מבעבעים מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
2 בצלים בינוניים, קצוצים
4 גזרים גדולים, מגוררים
5 שיני שום שמנות, קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מומלץ משקית קפואה)
3-4 פרוסות חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות בגודל כס”מ וחצי
1/2 1 כוסות אורז לבן (משרים את האורז במים כשעה לפני ההכנה, ומסננים)
2.5 (שתי כוסות וחצי) כוסות מים
4 כפות שמן
לתיבול:
1 כפית כורכום
1 כפית גדושה כמון
1 כפית מלאה מלח
1/3 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה. בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).
- מוסיפים את השום הקצוץ, הגזר וגרגרי החומוס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות. מוסיפים את האורז, 2 כפות שמן נוספות ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים ושוב מערבבים.
- משטחים מעט את התערובת ומביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים). מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך 25 דקות.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. לאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
1-2 שיני שום, כתושות
2 כוסות פתיתים
2 כפות מלאות רסק עגבניות
2 כפות מלאות קטשופ
1/2 2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלאה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים)
1/3 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק העגבניות והקטשופ ומערבבים.
- מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 10 דקות.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
*להעשרת המנה - אפשר להוסיף גזר מגורר ועד חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אחרי שמוסיפים את הפתיתים).
המצרכים (ל-4-5 מנות):
500 גר' נתחי פרגיות עוף
1 בצל גדול, קצוץ
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים רותחים
לתיבול -
3-4 כפות סילאן
מעט מלח
פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (כ-2 כפות) עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים עד שהבטטות מתרככות.
- מוסיפים את הפרגית ומטגנים כדקה מכל צד. מתבלים ומוסיפים מים רותחים. מערבבים ומכסים במשך מספר דקות עד שהפרגיות מוכנות.
* מומלץ להגיש עם אורז לבן.
המצרכים (ל-4-5 מנות):
1 כוס בורגול עבה או רגיל
2 בצלים בינוניים, קצוצים
450-500 גר' פרגיות, חתוכות
1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים
1/4 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
לתיבול הפרגיות -
1/2 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור (רצוי גרוס)
לתיבול התבשיל -
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול (ללא בישול) - משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך במשך 35-40 דקות ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).
- מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 10-15 דקות, עד להזהבה (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם). מעבירים את הבצל לצלחת עמוקה.
- מחממים באותו סיר כף שמן ומטגנים את הפרגיות במשך 2-3 דקות מכל צד. מוסיפים לסיר את הבורגול והבצל המטוגן ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה,
- מערבבים היטב ומבשלים במכסה סגור במשך כ-5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
אפרת סיאצ'י היא בעלת הבלוג "מתכונים ב10 דקות"