מי אמר שהמנה העיקרית בארוחת החג בהכרח חייבת להיות צלי או אנטרקוט? בטח לא אנחנו. רגע לפני שאתם נכנסים למטבח ולא יוצאים משם עד לערב החג, קבלו שלושה מתכונים של מנות עיקריות מעוף. כן כן, בדיוק מה שאתם רואים. ולא, לא מדובר בעוף בתפוחי אדמה (שכבודו במקומו מונח), אלא במנות מעניינות יותר, שאולי דורשות יותר עבודה, אבל ימלאו אתכם בגאווה.

עוד מתכונים בערוץ האוכל שיכולים לעניין אתכם:
3 צפייה בגלריה
מתכונים ממסעדת מגרב
מתכונים ממסעדת מגרב
עוף ממולא לראש השנה
(צילום: אנטולי מיכאלו)

שוקי עוף עם רימונים ונענע

המצרכים:
8 יח' שוקי עוף
פלפל שחור גרוס
מלח
4 בצלים לבנים, פרוסים דק
1/2 כוס רכז רימונים
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
להגשה -
1 כוס גרגירי רימון
חופן עלי נענע, קצוצים דק
3 צפייה בגלריה
מתכונים ממסעדת מגרב
מתכונים ממסעדת מגרב
(צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור גרוס, וצורבים על מחבת רחבה משומנת בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את העוף, ובאותה המחבת מטגנים את הבצל על אש בינונית עד להשחמה.
  2. בקערה, מערבבים את כל יתר המרכיבים, מלבד הרימון, מוסיפים לרוטב את שוקי העוף הצרובים ואת הבצל המטוגן, ומערבבים.
  3. מעבירים את שוקי העוף לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף וצולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי, וממשיכים לצלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
  5. הגשה - מעבירים את העוף לכלי הגשה, מפזרים מעל את גרגירי הרימון והנענע, ומגישים.

עוף ממולא בבשר טחון, אורז ופיסטוקים

המצרכים:
1/2 2 ק"ג עוף שלם, ללא עצמות ופתוח
למילוי-
200 גר' אורז יסמין מבושל
2 בצלים לבנים, קצוצים גס
500 גר' בשר בקר טחון
100 גר' פיסטוקים טחונים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
חופן עלי נענע, קצוצים דק
3 כפות סילאן
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
3 כרישות, פרוסות דק
10 ענפי תימין
חוט לקשירת הבשר
לרוטב -
3 כפות דבש
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מים או ציר עוף מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המילוי - במחבת מחוממת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים פנימה את הבשר ומטגנים עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים פנימה את התבלינים, האורז, עשבי התיבול, הסילאן והפיסטוקים, ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מכבים את האש, ומניחים למילוי להצטנן בטמפרטורת החדר.
  2. ממלאים את העוף - כשהמילוי מתקרר לטמפרטורת החדר, מכניסים אותו לתוך העוף וקושרים היטב את העוף בעזרת החוט. מניחים את העוף הממולא בתוך תבנית רחבה, ועליו מסדרים את הכרישה והתימין.
  3. מכינים את הרוטב - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, ויוצקים על העוף.
  4. אפייה - עוטפים היטב את התבנית בנייר כסף, וצולים את העוף בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי.
  5. לאחר שעה וחצי מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, מסירים את הכיסוי וצולים למשך 30 דקות נוספות עד להשחמה של העוף.

קציצות עוף עם חבושים ושזיפים

המצרכים:
לקציצות -
1 ק"ג פרגית טחונה
1 בצל גדול, מגורר בפומפייה
3 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 צרור כוסברה, קצוצה דק
2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית בהרט
מלח, פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
לרוטב -
3 בצלים, פרוסים דק
300 גר' שזיפים מגולענים מיובשים
4 חבושים, קלופים ומרוקנים מגרעינים
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים
3 צפייה בגלריה
מתכונים ממסעדת מגרב
מתכונים ממסעדת מגרב
(צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת הקציצות - בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר רחב, יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית במשך 20 דקות עד להשחמה. מוסיפים פנימה את השזיפים, החבושים, הסוכר החום, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מגבירים את האש, ומבשלים עד לרתיחה.
  3. מוסיפים לסיר עם הרוטב את קציצות העוף, מכסים ומבשלים כשעה על אש בינונית. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
רעות עזר היא טבחית במסעדת "מגרב" החדשה בתל אביב