המצרכים (ל- 4 מנות):
800-1000 גר' פילה דג ים לבחירתכם (פלמידה לבנה, מוסר ים, לוקוס)
2 שיני שום, חתוכות
1 בצל, קצוץ
5 עגבניות, חתוכות
1 פלפל אדום
1 פלפל צ'ילי
1 לימון, סחוט
חופן כוסברה, קצוצה
1/2 כוס יין אדום
1 כוס רסק עגבניות
מלח פלפל שחור ומעט סוכר
מעט רכז רימונים
אופן ההכנה:
- שמים במחבת גדולה מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל וכעבור שלוש דקות את השום ופלפל צ'ילי, כעבור שתי דקות מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים במשך שלוש דקות.
- מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל שחור וכפית סוכר.
- מבשלים כחמש דקות ומוסיפים את רסק העגבניות, כף רכז רימונים ואת היין האדום.
- ממשיכם לבשל עד שמתקבל רוטב מעט סמיך אז מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה.
- מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב עד לרבע שעה ובתאבון.
*מומלץ להגיש במחבת עם פרוסת לחם עבה
המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק"ג מולים טריים
100 גר' חמאה
3 שיני שום, חתוכות דק
1 בצל קטן, קצוץ
1 צ'ילי חריף, קצוץ
1 פלפל אדום, קצוץ
1 כוס יין לבן
1 עגבנייה, קצוצה
חופן פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל שחור
1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה:
- מכניסים את המולים למים רותחים ל-3 דקות, מסננים ושמים בצד.
- מכינים את הרוטב - במחבת גדולה שמים 50 גר' חמאה עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, מטגנים מעט וכעבור כ-2 דקות מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי.
- לאחר כ-2 דקות מוסיפים את הפלפל האדום, מטגנים עוד כ-3-4 דקות ואז מוסיפים את העגבנייה, מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת כוס היין הלבן.
- ממשיכים את הבישול עוד כ-5 דקות מוסיפים עוד כ-50 גר' חמאה ואת הלימון והפטרוזליה.
- מכניסים את המולים ומערבבים היטב.
דודי כבודי הוא הבעלים של חנות מאריס דגים והדוכן מאריס סביצ'ה בר