פסטה פטוצ'יני פורצ'יני

המרכיבים (ל-6-4 מנות):
500 גר' פסטה פטוצ'יני 200 גר' פטריות פורצ'יני, מיובשות 2 כפות שמן זית 50 גר' חמאה 2 שיני שום, פרוסות דק 1/2 כוס יין לבן מלח, פלפל שחור 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
3 צפייה בגלריה
פסטה
פסטה
(צילום: רועי שר)

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים, משרים את הפטריות המיובשות לפי הוראות יצרן (יש לשמור את המים המופרשים מהפטריות).
  3. במחבת גדולה עם שמן וחמאה מטגנים קלות את השום, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את הפטריות ומקפיצים במשך 2 דקות.
  4. יוצקים פנימה את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי מהמחבת. מוסיפים את מי הפטריות, מתבלים ובוזקים פטרוזיליה קצוצה.
  5. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.

פסטה קונכיות

קונקיליוני הוא צדף ענק, המעניק למנה טוויסט נוסף ומעניין ומומלץ לא לוותר עליו. כמובן שאפשר להכין את המנה הזו עם פסטות רבות אחרות.
המרכיבים (ל6-4 מנות):
500 גר' פסטה מסוג קונקיליוני ריגאטה או פאקרי (או פסטה לטעמכם) שמן לטיגון עמוק 1 חציל, חתוך לקוביות 1/2 צנצנת רוטב עגבניות, חלק 2 שיני שום 1 כף פטרוזיליה, קצוצה מלח 150 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
3 צפייה בגלריה
פסטה
פסטה
(צילום: רועי שר)

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את קוביות החצילים עד שיזהיבו.
  3. מחממים במחבת את רוטב העגבניות, מדולל בחצי כוס מים. כשהרוטב רותח, מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנים, כותשים פנימה את שיני השום ומוסיפים את הפטרוזיליה. ממליחים. אפשר להוסיף מעט גבינת מוצרלה מגוררת, אם רוצים.
  4. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת הרוטב לבישול של דקה נוספת. מגישים מיד.

פסטה ברוטב לימון

המרכיבים (ל-6-4 מנות):
500 גר' פסטה רומו מסוג ריצ'יולי, מזי-ריגטוני ועוד קליפה מלימון טרי וגדול (החלק הצהוב) 2 כפות חמאה 2 שיני שום, קצוצות דק 1/2 כוס יין לבן 1 מכל שמנת מתוקה מלח, פלפל שחור גרוס
3 צפייה בגלריה
פסטה
פסטה
(צילום: רועי שר)

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  2. ממיסים במחבת גדולה את החמאה עם השום. מוסיפים את קליפות הלימון, מערבבים 30 שניות ומוסיפים יין לבן.
  3. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כ-3 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי.
  4. יוצקים למחבת את השמנת המתוקה, ומרתיחים כ-5 דקות עד שהיא מצטמצמת ומתקבל רוטב סמיך. מתבלים.
  5. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.
המתכונים באדיבות השף מנה שטרום לרשת SPICES (ספייסס)
פורסם לראשונה: 11:24, 11.06.19